Bilbrännare fick låga straff


BROTTSLIGHET. I september 2018 sattes fem bilar i brand vid Östertälje station i Södertälje kommun. Fyra bilar blev totalförstörda och en bil blev delvis förstörd.

Efter att en keps och en halsduk med DNA hittats på platsen och flera vittnen sett, följt efter och dessutom fotograferat de misstänkta gärningsmännen har nu tre personer kunnat dömas.

Två av männen sågs springa från platsen och en tredje man väntade på dem i en bil. Nu döms männen för mordbrand respektive medhjälp till mordbrand.

De två män som döms för mordbranden får fängelse i ett år och sex månader vardera och mannen som döms för medhjälp till mordbrand får skyddstillsyn med samhällstjänst.

Vid bilbranden användes bensin för att tända på bilarna. En av männens kontokort användes för att köpa bensin i Norsborg mindre än 50 minuter innan branden startade och personerna som handlade bensinen fastnade då även på övervakningskameror.

Ninos Afram och Youssoufa Hirouf döms till fängelse i ett år och sex månader medan Petrus Akcan döms för medhjälp till mordbrand till samhällstjänst i 240 timmar. Männen ska tillsammans också betala skadestånd på nästan 390 000 kronor. Alla tre har förnekat brotten. Alla tre har tidigare meriter så straffen är lindriga.

Alla de tre dömda männen ska betala skadestånd till de drabbade personerna och deras försäkringsbolag på drygt 380.000 kronor.

Ninos Afram

Youssoufa Hirouf

-Pettersson noterar att grabbarna inte är de skarpaste knivarna i lådan. Eldar bilar med vittnen på plats, tappar keps och halsduk, lånar mobil av vittne i närheten, samt handlar soppan med ett kontokort straxt innan där det finns övervakningskameror…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


17 responses to “Bilbrännare fick låga straff

 • Gringo

  De måste ju komma ut innan valet, så de kan rösta på socialdemokraterna.

  Gilla

 • Olof.p

  Hoppas dom känner sig hemma när dom brinner i helvetet.

  Gilla

 • Tony

  Tänk om nu det mesiga Sverige istället sagt till dessa två neandertalare att eftersom ni har förverkat er rätt att leva och bo i Sverige kommer ni nu att utvisas på livstid, vilken fin signal det hade blivit till andra rötägg?

  Gilla

 • KTJ

  frågan är?
  handlar dessa på eget bevåg???
  varför skulle de vara intresant för dessa individer att tända på ett gäng bilar!
  ligger det andra personer inom deras religion bakom som uppmuntrar dem?
  för det här är så satt i system med bilbränder att är det helt enkelt för att söndra och skapa kaos i vårat samhälle, och det är dags att ta en djupare analys,
  För det kan ju inte bara blivit en hobby bland dessa invandrarkillar att tända på bilar!!!
  mörkare och sjukt uträknade krafter finns troligtvis bakom detta.

  Gilla

  • Jocke

   Exakt så ligger det till. De skall skapa osäkerhet och rädsla i hela samhället.
   Samtidigt med detta skapar de en atmosfär där de kan kräva mer och mer av de svenska samhället.

   Gilla

 • Jocke

  Var tydligen svårt för domaren att hitta tillräckligt med mildrande omständigheter för att dessa småpojkar hade kunnat frigöras.

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Får man straffrabatt efter IQ, eftersom genomsnitts IQ:n ligger på ca 100 i Sverige. Får man då göra ett Mensa test och kolla vad man har, ifall man har 100 får man då 100% av straffet. Och hamnar man lägre eller högre får man då det man har i IQ, exempel om man har 75 i IQ och man får 75 % av straffet ?

  Bara en tanke från min sida, ibland verkar våra domstolar fungera så

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Bilbrännare, hur kan någon dömmas för självantändande bilar ?
  Kan bara ske i dårarnas och det trygga heligt mångkulturella paradiset Sverige.
  Enligt geniala justieminster Molgan så ska alla som det så mysigt heter svenska IS-mördare som kommer ”hem” lagföras dömmas och har de riktig otur så får de bo ett tag på något av Kriminalvårdens fina fullservade helt odisciplinerade hotell och numera total lekstuga.

  Gilla

 • compulsoryunion

  De som har utfärdat svenska pass och gratis hyresbostäder till dessa varelser borde dömas till samhällstjänst på Kolmården och Skansen.

  Gilla

 • compulsoryunion

  Verkställa utvisningar är polisens uppgift men polisen sköter knappt några av sina uppgifter.

  Gilla

  • Macke

   Vem vill gå med på att lämna landet frivilligt när det är bättre här.

   ”Var fjärde utvisning kan inte verkställas”

   Samnytt skriver bl.a.:

   Endast en av fem utlänningar som döms för grova brott i Sverige döms till utvisning. Bland dessa undgår dessutom en av fyra att påföljden verkställs eftersom de kommer från länder som endast tar tillbaka medborgare som återvänder frivilligt. Samma problematik återfinns bland asylsökare med avslag.

   Genom att deklarera att man motsätter sig utvisning kan den som dömts till sådan påföljd i samband med brott eller fått avslag på asylansökan se till att man ändå blir kvar i Sverige.

   Antalet så kallade öppna ärenden där utvisning inte går att verkställa växer stadigt och är idag över 12 000. Verkställighetshinder kan även ha andra orsaker men i ungefär en fjärdedel av fallen beror det på ursprungsländernas hållning om att återvändandet ska vara frivilligt.

   Vanliga ursprungsländer som Irak, Iran, Somalia, Eritrea och Libanon vägrar ta tillbaka sina medborgare om personen i fråga inte uppger att man återvänder av fri vilja. Även Uzbekistan – varifrån Drottninggatan-terroristen Rakhmat Akilov och ett antal andra just nu terroråtalade kommer – kräver att återvändandet ska ske på frivillig grund.
   https://samnytt.se/var-fjarde-utvisning-kan-inte-verkstallas/

   Gilla

 • Onkel björn

  Det finns alldeles för många oslipade knivar i vårt samhälle idag. Det är inte dem vi behöver för att rädda våra pensioner.

  Är det någon som tror att någon av dessa killar kommer att kunna betala sina skadestånd? Nä, det blir förmodligen vi skötsamma som får högre premier på våra försäkringar.

  Straffsystemet borde vara utformat på så sätt att efter fullgjort fängelsestraff ska man betala sina skulder. Har man inte pengar till det så ska man placeras på en arbetsanstalt, där man sen får arbeta av sin skuld till samhället. När skulden sen ärr betald släpps man ut i samhället.
  Och givetvis borde staten betala ut de utdömda skadestånden och sen i sin tur kräva ligisterna.

  Gilla

 • Karlsson

  Idealmedborgare enligt sjuklövern.

  Jag börjar tro de tycker att svenskar är lite för skötsamma och ordentliga eftersom vi missgynnas kraftigt till fördel för denna nya högadel som det daltas med och fjäskas för så normalt funtat folk blir spygröna i ansiktet av politikerförakt.

  Gilla

 • Stenbock

  Tre av dem,som blir ”lönsamma lite längre fram”,enl. Regeringschefen.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: