Israels nya kritik mot Wallström – och Svenska kyrkan

UTRIKES. Israels ambassadör i Sverige reagerar nu kraftfullt på utrikesminister Margot Wallströms utspel om brister i Israels religionsfrihet. Hon förvränger verkligheten, menar ambassadören, och ger samtidigt en känga till Svenska kyrkan.

En stolt utrikesminister tar emot Palestinas soldatorder som heter ”The Grand Star of the Order of Jerusalem” av Palestinas president Mahoud Abbas.

Den dåliga relationen mellan S-MP-regeringen och Israel är vid det här laget välkänd. Utrikesminister Margot Wallström har vid återkommande tillfällen hamnat i blåsväder för kontroversiella uttalanden och är portad från diplomatiska besök i landet.

I samband med regeringens utrikesdeklaration och den debatt som följde därpå menade Wallström att Israel har demokratiska utmaningar. – Israel har infört lagar som är tvivelaktiga när det gäller inte minst religionsfrihet, sade Wallström i ett replikskifte med Lars Adaktusson (KD), utan att precisera vilka lagar hon syftade på.

Nu går Ilal Ben-Dov, Israels ambassadör i Sverige, till attack mot Wallströms beskrivning: ”Aldrig under de senaste 2000 åren har det funnits en plats i Mellanöstern som haft så stark religionsfrihet än den som uppehålls och garanteras i staten Israel, för alla troende oavsett religion”,

Judar, muslimer, druzer, kristna och alla andra minoriteter har ett skydd att utöva sin tro i den israeliska statens grunddokument, slår han fast.

”Att beskylla Israel för att begränsa religionsfriheten är en blatant förvrängning av verkligheten”.

Läs vidare på Världen idag…

-Pettersson undrar om utrikes Margot Wallström är sjuk? Jag hör henne inte kritisera muslimernas behandling av judar eller ta upp att kristendomen snart är utrotat på sin födelseplats – Mellanöstern. 

I Israels parlament sitter tre arabiska partier. Hur många judiska partier sitter i de arabiska parlamenten Margot?

I Israel byggs hela tiden nya moskéer, hur många synagogor byggs i arabvärlden Margot?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Israels nya kritik mot Wallström – och Svenska kyrkan

  1. Om hon är den populäraste ministern i Sverige så bevisa det en sak att en stor del av Sveriges befolkning är mentalt efterbliven.

  2. Hon är farlig för sveriges säkerhet.
    Den människan ska inte ha mer ansvar än en kassa apparat och bör helst inte träffa andra människor alls.

  3. De som gillar M.W bäst bör kanske känna efter hur de själva igentligen mår !
    Inte konstigt att Sverige med en sådana åsikter 2019 befinner sig i ett bottenlöst mångkulturellt träsk.

  4. Tänk att denna förvirrade tant är Sveriges mest populära minister, om hon är dum hur dumma är inte folket då?

    • Inte konstigt att Sverige innehållande den typen av åsikter 2019 befinner i ett bottenlöst mångkulturellt träsk !
      De som tycker att M.W är bäst bör kanske fundera hur de själva mår.

  5. Med Margot Wallström som utrikesminister har Sverige snart dåliga relationer med alla verkliga länder.

  6. Skulle inte förvånas om denna vilse ”dam” blir den som genom sitt agerande/uttalande startar 3e världskriget, och då ett slut på allt levande på jorden.

  7. Ett gott råd till Margot Wallström,” håll käften stängd tills hjärnan hinner ifatt” ifall detta är möjligt! Hennes krypande och fjäskande för den så kallade ”fredliga religionen” är pinsam? Denna religion som begår dom mest fasansfulla brott mot både sin egen o andras befolkning får ingen som helst kritik från Margot och hennes regering, man väljer hellre att titta bort allt för att sossarnas nya rostboskap inte ska ta illa vid sig? Pinsamt!

  8. Är man en sopa till chef (”Svetsloppan”) så brukar man plocka in inkompetenta och idioter under sig och här har vi ett riktigt prakt exempel när det gäller regeringen

  9. Israel kanske skulle ge kärringen en medalj som palestinierna gjorde så kanske hon blir lika medgörlig och frikostig med Svenskarnas skattepengar.

Kommentera