Ryskt SU 27-plan flög nära svenskt signalspaningsplan

FÖRSVAR. Ett ryskt SU 27-plan flög mycket nära ett svenskt signalspaningsflyg i samband med en flygning i internationellt luftrum över Östersjön tidigare i veckan. ”Händelsen får anses som anmärkningsvärd”, skriver Försvarsmakten på sin hemsida.

Avståndet mellan planen var mindre än 20 meter och försvaret har rapporterat händelsen till regeringen.

Rysk SU 27 nära svenskt signalspaningsflygplan februari 2019. Foto: Försvarsmakten
Rysk SU 27 nära svenskt signalspaningsflygplan februari 2019. Foto: Försvarsmakten

-Pettersson hör försvarsminister Peter Hultqvist (S) beklaga sig över incidenten på radio. Nu säger inte bilderna så mycket eftersom vi inte vet var det svenska planet befann sig.

Peter Hultqvist är en tomhylsa, en sådan som låter andra göra jobbet likt de afghanska och syriska desertörer som tar sig hit för att slippa slåss för sitt land.

Hultqvist har tidigare sagt att han fick vapenfri tjänst i värnplikten för att han hamnat i bråk med befälen. Det är inte sant, Hultqvist beviljades vapenfri tjänst av samvetsskäl efter bara 57 dagar på Dalaregementet I13 i Falun 1978. Troligen är det också ett svepskäl som kallas latmask, vill man ha vapenfri tjänst av samvetsskäl borde man söka detta innan man rycker in.

Tomhylsan Peter Hultqvist (S) tar stolt emot en palestinsk förtjänstorden av den palestinske presidenten Mahmoud Abbas.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Ryskt SU 27-plan flög nära svenskt signalspaningsplan

  1. ”sverige” är i ett sådant sjukt tillstånd nu att det kan inte bli sämre om Ryssland skulle ta makten här, dessutom är det urfånigt och skadligt för landet att ha en försvarsminister som inte ens var MALAJ! Putin är i alla fall en riktig ledare och man! Dessutom håller ”svenska” kronan på att förvandlas till en skräpvaluta och sjunker som en sten relativt andra! Det ingår i den pågående kollapsen pga massinvandringen!

  2. Vladimir Putin rekognoserar redan vilken strand på Gotland som är lämpligast för landstigning av ryska trupper för annektering av ön …

    http://apikabu.ru/img_n/2011-08_3/aba5b7.gif

    Men invånarna på Gotland och i resten av Sverige kan känna sig fullkomligt trygga. Det 100% (S)-lojala fackförbundet Kommunal har nämligen lovat Stefan Löfven att …

    http://1.bp.blogspot.com/_roCxYtXqiUs/TBD6YkRsH6I/AAAAAAAAB0I/xr7U0mxdEys/s1600/Vi+tar+fajten+Ylva+Th%C3%B6rn.jpg

  3. Tja,att Abzurdien består av idioter som styr o regerar,vet vi ju alla…
    Men att de är så infernaliskt dumma,att de publicerar bilder av deras uppdragsgivare (USA´s) spionplan i PK-organen överträffar ju Estonia !
    F.ö till er yngre är detta spionage inget nytt de bjuder Ankeborg på.
    Redan tidigt 50-tal (DC-3:an) blev ett sådant spionplan nedskjutet,under sitt uppdrag.
    Men sådana gentjänster,ingår kanske i neutrala Sveriges åtaganden ?

  4. Fortfarande är det USA som kränker Svenskt territorium flest ggr per år enligt försvarsmakten Ryssland står för en försumbar del av kränkningarna.

  5. Putin och Ryssland får gärna vad mig anbelangar inta Sverige,
    Vi är redan invaderade av muslimer,is terrorister, massa dreglande afghanmän och annat löst mena-folk.
    Bättre Putin kommer hit och röjer upp i träsket.

Kommentera