Vad har hänt på Arbetsförmedlingen?

ARBETSMARKNAD & SKATTER. Arbetsförmedlingen har 13.000 anställda och över 80 miljarder i budget under 2018. Efter att M+KD-budgeten med hjälp av SD gick igenom så ska det sparas runt 3 miljarder. 

Utanför en arbetsförmedling i …

4500 anställda har varslats, kontor ska läggas ned och det ska bli svårare att få träffa handläggare. I stället ska 90 procent av de arbetssökande skriva in sig med hjälp av dator och internet.

Även möten mellan den arbetssökande och förmedlaren ska under de första sex månadernas inskrivningstid primärt ske enbart på distans, till exempel genom telefon- och videosamtal.

-Pettersson undrar om det inte går att gå tillbaka till år 2006. Då var det 7000 anställda på Arbetsförmedlingen, de hade fler kontor, handläggarna hade tid att träffa de arbetssökande och en budget på 50 miljarder, alldeles för mycket det också, men vad har hänt på 13 år?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Vad har hänt på Arbetsförmedlingen?

  1. Det är olyckligt om en myndighet i stället för att tjäna och serva medmänniskorna i stället får och för ett eget liv. Om själva organisationen är viktigare än dess syften då är vi illa ute.

  2. 3 miljarder ?
    Ja det var ju en rejäl besparing på en budget av dryga 80 miljarder, patetiskt !!!!!
    Vad presterar AF för drygt 80 miljarder ?
    Förmodligen inte mycket men det handlar ju bara om skattepengar som socialbyrån Sverige har obegränsat av.

  3. Arbetsförmedlingen är Sveriges mest missförstådda myndighet. Det är några som kallas arbetsgivare som anställer arbetslös. Det är bara i kommunistländer staten kan bestämma om arbetsgivare ska anställa. I Sverige bestämmer arbetsgivare själva vem dom vill anställa. Här har arbetsförmedlingen ingen påverkansmöjlighet, men får ändå skulden.
    Vanliga svenska arbetslösa klarar sig bra själva, men med kompetensregnet är det värre. Alla som gnäller på arbetsförmedlingen kan anställa några analfabeter med burka så får ni se hur produktiva dom är.

  4. Jag kan nyansera lite. Arbetsförmedlingens budget på 80 miljarder är till största delen bidrag och ersättningar till alla de 100 000-tals ekonomiska flyktingar som kommit. Driftsbudgeten är ca 9miljarder. Där försvinner ca 3.

    Det handlar naturligtvis om ”mutor” eller väntjänster. Privata aktörer ska sätta sprätt på dessa 3 miljarder istället för AF. Ni vet hur det var med äldreomsorg där politikerkompisar fick köpa företag till vrakpriser. Det blir samma här.

    Det handlar inte så mycket om AF som värdelös arbetskraft från Afrika och Mellanöstern. Av löfvens kompetensregn som kom 2015 hade 2% jobb efter två år. Enligt Löfven var hälften ingenjörer och läkare.
    Bra att ha arbetsförmedlingen att skylla på när värdelös arbetskraft inte får jobb.
    Den stora frågan är vem ska regeringen skylla på i fortsättningen när kompetensregnet forfarande är arbetslösa? Det blir förmodligen så att staten går in och betalar hela lönen för att dölja eländet.

  5. Du får ta i bättre! 80 000 000 000 är med än man tror!

    Räknar man med en snittlön på 500 000 (30 000/mån+sociala är det 160 000 jobb!

  6. Odugliga men högavlönade generaldirektörer med stora staber medarbetare som också kostar skjortan av skattebetalarnas pengar …

    På bilden nedan ser vi Angeles Bermudez-Svankvist som hamnade i blåsväder och fick sparken från Arbetsförmedlingen. Hon var generaldirektör för Arbetsförmedlingen från september 2008 till augusti 2013.

    2012 framkom att AF betalat 36 miljoner kr på mindre än ett år och sedan 2008 över en kvarts miljard kr för olika tjänster till bolaget Baluba tidigare ägt av Peter Settman.

    https://4.bp.blogspot.com/-hGAf-6SS0Oo/VuE2_DsZh-I/AAAAAAAAEQo/YCKSXc6o3DI/s640/Svankvist.jpg

    Från Jeanders bildblogg

    Efter gd-jobbet på Arbetsförmedlingen fick Angeles Bermudez-Svankvist välavlönade toppjobb på regeringskansliet och senare på Migrationsverket, vilka inte var utannonserade så hon behövde inte ens söka.

    Fd statsminister Göran Perssons kusin Mikael Sjöberg tillträdde den 17 mars 2014 sin välavlönad tjänst som generaldirektör för Arbetsförmedlingen. Han fick då uppdrag av ffa arbetsmarknadsminister Ylva Johansson att genomföra alla kostsamma och galna regerings- och riksdagsbeslut för arbetsmarknaden. Skattemiljarderna flödade ohämmat.

    I bildspelet nedan kan man se exempel på en av många, många fler sjuka varianter …

    https://www.sydsvenskan.se/images/I-eoguW5e_c3TbhTZL4ttKgi-Ww.gif

    Källor: Wikipedia, Aftonbladet & Sydsvenskan

  7. Att rätt utlägga sanningens ord

    2 Tim 2

    ”14 Påminn alla om detta och besvär dem vid Gud att inte diskutera. Det för inget gott med sig utan blir förödande för åhörarna. 15 Gör allt du kan för att bestå provet inför Gud, som en arbetare som inte har något att skämmas för, en som rätt utlägger sanningens ord. 16 Håll dig ifrån deras gudlösa prat, för de kommer att gå längre och längre i ogudaktighet, 17 och deras ord kommer att sprida sig som kallbrand.”

Kommentera