Trump hotar EU med högre tull på bilar, med all rätt

EKONOMI. USA kommer att införa tullar på importerade bilar fån EU om de två parterna inte når ett nytt avtal. Det sade Donald Trump till reportrar i Vita huset på onsdagskvällen, enligt Reuters.

Chongqing, ett storstadsområde och symbol för Kinas ekonomiska framsteg med över 30 miljoner invånare. 

– Vi försöker få fram ett avtal men EU är väldigt svåra att förhandla med, sa Trump.

Presidenten sade även att samtal pågår och att EU-representanter är hårda förhandlare.

-Pettersson menar att medan våra ”opartiska” medier skyller det mesta på Donald Trump så har USA:s president rätt om tullarna mellan USA och EU, samt mellan USA och Kina. USA missgynnas.

EU:s tullar är i snitt 3-4 procent medan USA:s är 2-3 procent. Men det är ett snitt, många varor har inga tullar alls, medan skillnaden i tullar på jordbruksprodukter är 11,9 mot 4,8. EU har alltså mer än dubbelt så höga tullar på jordbruksprodukter som USA. På industrivaror är skillnaderna mindre. EU:s tull på amerikansk import är 3,9 procent, den amerikanska tullen är i snitt 3,2 procent.

EU:s tull på import av amerikanska personbilar är 10 procent. Det är klart högre än den amerikanska importtullen på bilar som är 2,5 procent. Men samtidigt är den amerikanska tullen på lastbilar högre, 25 procent jämfört med EU:s 22 procent.

Tullen borde tas bort helt mellan EU och USA, eller i varje fall vara lika. Med Kina är det annorlunda, Kina är en kommunistisk diktatur och företagen har staten i ryggen, men jag är övertygad om att Kina kommer att ge med sig. De har mycket mer att förlora än USA och det vet Trump…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Trump hotar EU med högre tull på bilar, med all rätt

 1. Snälla Trump…ta över Sverige och driv det med ditt agerande och förstånd för Sverige och svenskarnas bästa…skillnad mot vad det är idag, då Sveriges sk. ledare, gör allt för att Sverige och svenskarna ska lida, med än mera av:

  Våldtäkter, Gruppvåldtäkter
  Rån
  Högre skatter ( ”dolda” skatter )
  Mord / Hedersmord
  Bedrägerier
  Pedofeli
  Amnesti till brottslingar
  Misshandel
  Sämre sjukvård
  Sämre äldrevård
  Sämre barnvård
  och inte minst hyckleri / ljugeri och ett ständigt rofferi av våra skattepengar.

  TRUMP ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

  • Säg som alla tycker och även du att President Trump har rätt bättre att Kina betalar för alla sina ”fake” artiklar som de sänder över hela världen och tar MÅNGA dollar för………

   • Dessutom vad spelar det för roll vi i Svea rike har ju sålt ut det mesta av rikets värdefulla bolag och expanderbara företag till utlandet !!¨
    Förutom de som inte går att avyttja pga
    att de är grundade på en fast och icke försäljningsbar ekonomi / kapital !!!
    Gissa vilka dessa är Ni som inte vet !?!?

Kommentera