Mångkulturellt gäng dömt till ynkliga straff för kidnappning och fritagning


BROTTSLIGHET.  Fyra ungdomarna kidnappade och torterade en 16-åring samt tvingade föräldrarna att betala en lösensumma. I dag kom domen. Den äldste av dem, O’Connell, 18 år gammal vid gärningen, döms till fängelse i två år och två månader.

Den 16-årige pojken var på väg hem från en kompis och ringde mamman och berättade att han var på väg. Kort senare blev han omringad av fyra yngre män som drog in honom i en bil.

Ur åtalet: Hassini, Jacob Drivhall, Mohamed Majri och O’Connell har tillsammans och i samförstånd bemäktigat och fört bort målsäganden NN7 i en bil. Det hände den 17 november 2018 vid Ribbyskolan, Nynäsvägen 3, Haninge kommun.

Under bortförandet har O’Connell, Jacob Drivhal, Mohamed Majri och Hassini tillsammans och i samförstånd misshandlat målsäganden NN7 genom att ta stryptag om målsäganden NN7:s hals samt genom att utdela utdela slag och sparkar som träffade målsäganden NN7 i ansiktet och på kroppen. Sparkarna utdelades både när målsäganden NN7 stod upp och låg ned. Målsäganden NN7 tillfogades smärta, hjärnskakning, svullnader, sårskador och blånader av våldet.

Under bortförandet har O’Connell, Jacob Drivhall Welin, Mohamed Majri och Hassini tillsammans och i samförstånd hotat målsäganden NN7 genom att rikta en machete mot honom, hålla en kniv mot hans hals samt genom att uttala att målsäganden NN7 har tio minuter på sig att kontakta sina föräldrar, ”vi kommer spänna fast dig vid bilen i ett rep och köra iväg” och ”du har en chans kvar” eller liknande uttalanden med innebörden att de skulle skada eller döda målsäganden NN7. Hoten var sådant att målsäganden NN7 kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin personliga säkerhet…

Står det i åtalet vid Södertörns tingsrätt B 16179-18 och det är det lilla, i domen står att brottet inletts mot en försvarslös pojke: ”Han har förts till en öde plats och under flera timmar har gärningsmännen på ett synnerligen hänsynslöst sätt manifesterat sin makt gentemot honom. De har använt relativt allvarligt våld som dessutom framstår som helt överflödigt för att de skulle få sin vilja igenom och har förstärkt de hot som uttalats mot NN7 A med olika tillhyggen.”

-Pettersson säger att som vanligt är straffen ynkliga. O’Connell 2,5 år i fängelse, de andra tre som var 17 år vid gärningen döms till sluten ungdomsvård på ett år (2 st) och två månader (1 st). Dessutom ska de betala skadestånd till den kidnappade med 66.000 kronor.

Straffvärdet för brotten är 4,5 år i fängelse, men som vanligt ges en massa rabatter.

Jacob Drivhall slipper alltså undan med ett års sluten ungdomsvård, så snart kan han förstöra någon annans liv igen.

Mohamed Majri är tunisisk medborgare och i Tunisien är det lugnt men utvisningen är tydligen inte aktuellt.

TIDIGARE 2018-11-20. Jacob Drivhall gripen, misstänkt för människorov, utpressning, misshandel och olaga hot. 

BROTTSLIGHET. Fyra unga män har anhållits misstänkta för att ha kidnappat en 16-åring i Västerhaninge och tvingat hans föräldrar att betala för att få honom släppt. Pojken blev misshandlad och hans föräldrar fick lämna pengar på en parkbänk för att få hem honom, skriver mitti.se.

På lördagen slog polisen till mot en stuga där de fått tips om att de fyra kunde befinna sig. Efter en biljakt där ett antal polisbilar skadades kunde de fyra, som är mellan 17 och 18 år, gripas. Även en piketpolis skadades lätt vid insatsen.

De fyra misstänks nu för människorov, utpressning, misshandel och olaga hot. Två av dem hade rymt från ett hem i södra Sverige.

-Pettersson säger att en av de misstänkta är Jacob Drivhall, även kallad Zigge Dollarsson efter pappans tidigare namn, Dollar Lakatos, pappan heter numera Emil Drivhall och går att läsa om HÄR.

Det som ofta kallas fördomar kan lika gärna vara erfarenhet…

TIDIGARE 2018-11-15. Jacob Drivhall har rymt från ungdomshemmet i Fagersta

BROTTSLIGHET. Den numera 17-årige Jacob Drivhall som dömdes för mordförsöket på en vaktmästare vintern 2017 har rymt från det slutna ungdomshemmet Sundbo i Fagersta. Rymningen skedde vid halv niotiden på onsdagskvällen enligt polisen i Västmanland.

Enligt polisen i Västmanland rymde 17-åringen tillsammans med ytterligare en person och de ska ha försvunnit i en väntande bil. Polisen spanar just nu efter den bilen.

Skjutne vaktmästaren har fortfarande kulor i kroppen

-Pettersson är inte imponerad av Jacobs föräldrar…

TIDIGARE 2017-07-07. 16-årig rom döms till tre år för mordförsök på vaktmästaren

ZIGENARE. Tre års sluten ungdomsvård väntar 16-åringen som döms för mordförsök på en vaktmästare i Malmö den 8 februari. Om han varit över 21 skulle straffet ha blivit 16 års fängelse. Domen kommer att överklagas.

Jacob Drivhall, dömd för mordförsök.

I väntan på den rättspsykiatriska utredningen har domstolen avvaktat att meddela straff. Under fredagen kom psykutlåtandet in till tingsrätten. Det visar att han varken var psykiskt sjuk vid brottstillfället eller när han undersöktes.

Fredagens förhandling avslutades med att Christina Nilsson redogjorde för vilken typ av påföljd och straffrabatt som den idag 16-årige pojken ska få. Hade han varit över 21 skulle fängelsetiden sättas till 16 år bakom galler, enligt rätten. Det är en skärpning med två år mot vad åklagare Åsa Christensson begärde.

Samtidigt döms pojken att betala ett skadestånd på 250 000 kronor till vaktmästaren.
När domen meddelats och 16-åringen lämnade rättssalen räckte han långfingret mot en polisman som satt på åhörarläktaren.
– Det är såklart helt fel av honom att göra så, säger mamman.
– Samtidigt så var det samme polisman som varit hemma hos oss, dragit upp oss halvnakna ur sängarna och vänt upp och ner på vår bostad. Mamman, Anna Welin, är å ena sidan tillfreds med att det nu finns svart på vitt att hennes son inte är eller var psykiskt störd. Men hon är övertygad om att sonen är oskyldig. – Detta handlar om att de vill sätta dit någon för detta hemska brott, och då blev det min son.

-Pettersson undrar i det är felet om det inte är mamman det är fel på…

Pappan till skytten hette tidigare Dollar Lakatos men numera Emil Drivhall och tillhör är en ökänd zigenarsläkt i Malmö.

I förhör med polisen säger brodern David Drivhall följande: David tillfrågas om han har något att tillägga och David svarar att han vill att polisen skall lägga till ”fuck the law”

TIDIGARE 2017-05-24. Misstänkt 15-åring tvingades slipa bord för att komma till ungdomshäktet

15-åringen som misstänks för mordförsök på vaktmästaren klottrade i häktet. När han flyttades till säkerhetsavdelningen fick han ett ultimatum: Slipa hela det klottrade bordet – eller bli kvar på säkerhetsavdelningen.

Bakgrunden var att 15-åringen några gånger tidigare klottrat i häktet, på ungdomsavdelningen. När han i huvudsak därför flyttades till säkerhetsavdelningen, klottrade han sitt namn på ett bord även där, enligt kriminalvården. På bordet fanns flera andra namn klottrade, sedan tidigare.

”..han fick ett sandpapper av personalen och uppmanades att slipa det aktuella bordet innan en återflytt var aktuell.”

I svaret till JO anser Kriminalvården inte att detta var något fel. ”Av Kriminalvårdens regelverk framkommer att det är förbjudet att skada egendom och för det fall detta sker ger häktet Malmö de intagna en möjlighet att återställa den skadade egendomen vilket är vad som skett.”

För mammans kritik om uteblivna promenader och för lite sysselsättning lägger häktet ansvaret på 15-åringen själv: 30 gånger har han avböjt erbjudande om att gå utomhus. Även sysselsättning inomhus måste han självmant ha avstått från, är Kriminalvårdens slutsats. Nekade erbjudanden om sysselsättning dokumenteras dock inte, så som promenader.

På måndag börjar rättegången mot 15-åringen. Den pågår i fyra dagar. Efter rättegången är det större chans att han kan flyttas till ett ungdomshem – då brukar det anses att risken att en misstänkt kan påverka vittnen har minskat kraftigt.

Sydsvenskan

-Pettersson undrar om 15-åringen firar idag? Han tillhör nämligen den folkgrupp som får 35.000 kronor var för att polisen försökte hålla koll på dem…

Att han tvingades slipa bordet han klottrat ned var ett alldeles utmärkt straff. Ställer man till med något måste man lära sig ta konsekvenserna. De föräldrar som inte inser det är medansvariga när det sker värre saker än att klottra på bord…

TIDIGARE 2017-03-25. Mamman till misstänkte 15-åringen: ”Han är isolerad 23–24 timmar per dygn”

BROTTSLIGHET. 15-åringen som sedan den 8 februari sitter häktad för mordförsöket på vaktmästaren vid Pildammarna ska ha placerats på säkerhetsavdelningen bland vuxna. Han är rädd för de äldre, har inga aktiviteter, hålls isolerad och kommer inte ut i solljus, berättar mamman. Nu anmäler hon situationen till JO, justitieombudsmannen.

I en JO-anmälan skriver mamman att han lever isolerad i sin cell 23–24 timmar per dygn, inte har några aktiviteter och varken har fått frisk luft eller solljus under två veckor. Det har lett till att han har blivit trött, håglös och uppgiven.
Dessutom är han rädd. Rädd för de vuxna som är placerade i cellerna runt omkring honom. ”Att man väljer att placera ett 15-årigt barn på en säkerhetsavdelning bredvid vuxna individer med svår psykisk problematik är skrämmande och gör barnet väldigt otryggt”, skriver mamman.

– Vi behandlar inte ens djur så här. Jag tycker inte att det är ok. Det är skrämmande att det går, säger hon till Sydsvenskan.

Mamman berättar att bristen på aktivitet beror på att grabben inte vaknar i tid på morgonen. Hon menar att kriminalvården måste hjälpa och stötta en deprimerad tonåring i större utsträckning. Hon efterlyser skolgång och förstår inte varför det tog över två och en halv vecka för hennes son att få sina glasögon.

– Och man kan väl hitta andra vägar. Man kan inte ha samma behandling och rutiner med en 15-åring som med en 40-åring? Man borde ha lite barnperspektiv – även om det är kriminalvård.

OBSERVERA att 15-åringen inte är muslim och mamman är etnisk svensk.

-Pettersson undrar om det inte är mamman som ska spärras in? Mamman var inte så noga med skolgången när hon lät 15-åringen springa ute och skjuta vaktmästare klockan två en vardagsnatt. 15-åringen är mångkriminell, vem har uppfostrat honom?

Nåväl, det hemskaste med denna snyftartikel om gärningsmannen är att det inte står ett ord om offret och hans familj. Mamman till 15-åringen tycker däremot kriminalvården inte fungerar och hoppas att hennes JO-anmälan leder till en förändring. Hon pratar om mänskliga rättigheter och barnkonventionen.
– Jag vill att rutinerna ses över. När man ger kritik så är det väl det man vill, jobbar man med människor så måste man följa lagar och förordningar.
– Vi vet också att vår son är oskyldig och jag är säker på att det håller på att nystas upp. Vad ska de då göra, ge 100.000 kronor i skadestånd? säger mamman.

Inte ett ord av omtanke från 15-åringens mor till vaktmästaren och hans familj från pojken mor. Inte en fråga från Sydsvenskan om det samma. Det är hatmedia i ett nötskal.

TIDIGARE 2016-02-24. Vaktmästaren i Malmö inte längre livshotande skadad, men…

BROTTSLIGHET. Tillståndet för den vaktmästare som sköts i Malmö för drygt två veckor sedan har stabiliserats, skriver Sydsvenskan. Mannen har vårdats på sjukhus i 16 dagar och Skånes universitetssjukhus beskriver nu läget som ”allvarligt men stabilt”. Den var den 8:e februari som vaktmästaren sköts när han skulle salta gångbanor nära Pildammsparken i Malmö.

Vaktmästaren är mycket allvarligt skadad.

Den 15-årige pojke som misstänks för mordförsök har i dag omhäktats på sannolika skäl av Malmö tingsrätt.
Pojken nekar till inblandning.

-Pettersson säger att 15-åringen är en…nej förresten, men har ni läst om När greve Antonius kom till Sverige, det är drygt 500 år sedan men fortfarande samma.

TIDIGARE 2017-02-09. Vaktmästaren sköts bakifrån med flera skott

INVANDRARVÅLD. Den svenske vaktmästare som sköts vid Pildammsparken när han var ute och halkbekämpade natten mot onsdag blev skjuten med fem skott bakifrån, varav minst ett träffade i huvudet, som vi skrev om igår – Etnisk svensk arbetare skjuten av kriminell babbe i Malmö

– En kula träffade i foten, en i ett ben, två träffade honom i ryggen. En kula träffade honom i huvudet.  

Vaktmästaren vårdas på sjukhus och svävar mellan liv och död.

Kammaråklagare Åsa Kristensson har anhållit 15-åring på den starkare graden, sannolika skäl, som misstänkt för mordförsök.

15-åringen har förhörts tillsammans med sin försvarsadvokat Sophie Palmgren Paulsson. På grund av den misstänktes låga ålder ska också en tjänsteman från socialförvaltningen närvara under förhören.

-Pettersson har ännu inte hört något om manifestationer mot våld och rasism. Men det är väl inte så noga när hederliga arbetande svenne-bananer skjuts…

Däremot när babbar skjuter babbar är det ett jävla liv och Svenne högerextremist för skulden.

15-åringen är känd kriminell. För att få slut på våldet måste det sluta dalta. Lås in eller flytta långt bort, väldigt långt…


10 responses to “Mångkulturellt gäng dömt till ynkliga straff för kidnappning och fritagning

 • ruben

  Ja Sverige börjar betraktas, som ett ökande säkerhetshot för grannländerna. De vill införa gränskontroller. Vem kunde ana den utvecklingen när vi anslöt oss till EU?

  Gilla

 • Tony

  Havererat Rättssystem , polisen på god väg, havererad Sjukvård, , havererat järnvägsnät, vägstandarden på god väg att gå samma
  håll, brottsstatistik som är världsledande, dom mest avskyvärda brott belönas med ynkliga straff,som är rena hånet mot offren.
  Tiggerier på gator o Torg, Pensionärer som inte klarar sig på Europas sämsta pensioner,och med världens högsta skatter, havererat bostadsbyggande ; fri sjuk och tandvård för andra länders medborgare psykiskt labila människor lallar omkring på gator o torg?

  Sen har den så kallade minister Strandhäll mage att kritisera Ungern för att dom vill att Ungrarna ska föda fler inhemska barn??
  Hon får också svar från en Ungersk minister att hon måste vara svårt sjuk,han kunde lika gärna dragit till med att han menade hela regeringen?

  Sverige börjar att få verkligt dålig klang överallt i världen idag, det är väl bara bidrags tagare o kriminella som ser Sverige som ett drömland numera? När till och med våra närmsta grannar fungerar på att inrätta riktiga gränskontroller mot Sverige , då visar det hur illa landet sköts och har skötts under många år!

  Gilla

  • Tony

   Oj Jag glömde nämna att vi även har världens sämsta Media, för om den fungerat hade aldrig politiker kunnat bära sig så åt mot sin egen befolkning som dom gjort och gör.

   Gilla

 • SVENSK

  Döm till miljoner i skadestånd samt omedelbar livstids utvisning för hela familjerna!

  Gilla

 • Stefan Löfven

  Jag är fascinerad över, att den Svenska Feministiska utrikespolitiken verkar skapa bråk och osämja överallt. Finns det nåt land som Inte har fått på käften, av Strandhäll, Wallström och en hel hög andra av våra idioter till politiker. Deras mantra är, att alla som inte öppnar upp för massinvandring, dem är ett hot mot demokratin, hur fan man kan få det till det. Tror vi som inte tror på detta vansinne, ska köra med samma mynt. Allt som tok 68 vänstern gör, skrik att det är ett hot mot demokratin..

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Dagens svenska vänsterextrema politiskt korrekta och totalt haverade rättsväsende förmår inte mer och detta med välgödda hycklande ynkliga och patetiska politikernas goda minne, samma politiker som en naiv och konflikträdd majoritet av svenska folket väljer vid varje val.

  Gilla

 • ruben

  Vad hindrar att utvisa deras föräldrar tillsammans med de grova förbrytarna? Om ansvariga föräldrar inte kan få sina minderåriga barn att sluta begå grova brott, så finns en utmärkt åtgärd att utvisa hela familjen. Utvisning är naturligtvis inget alternativ om det är vanliga svenskar. Men det tycks alltid vara svårt eller omöjligt att vara praktisk när enkla möjligheter finns att skydda svenska allmänheten för framtida brott. Dessutom avlastar man successivt polis och rättsväsende mot notoriska återfallsförbrytare. Har de fått svenskt medborgarskap ska de tas ifrån dem. Brottet de begått gränsar mot våldtäkt och/eller dråp/mord. Som sagt var ”straffet för människorov är fängelse i mellan 4 och 18 år, eller livstid”.
  https://sv.wikipedia.org/wiki/M%C3%A4nniskorov

  Gilla

 • KTJ

  vem har tappat förståndet helt, den grovt återfallsförbrytaren eller domarkåren.??
  parodi på svenska samhället.

  Gilla

 • HB

  Varför får de så korta straff? Det där hade nog gett minst 10-15-25? år i US….

  Gilla

 • Da

  Fuck the gypsies!
  Mästarna på att aldrig göra rätt för sig!

  Däremot tar de gärna andras ägodelar och skyller på att det är rasistiskt att de inte har samma tillgång på ägodelar.

  Tillhör de största fall av fusk jag upplevt med försörningsstöd m.m.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: