Polisen och pengarna

Petterssons berättade i går om regeringens storskaliga satsning på den serbiska polisen. 123 miljoner av de svenska skattebetalarnas pengar ska användas till samma genustrams vi tvingas bevittna i vårt eget land.

Som allt inom politiken handlar det om prioriteringar. Fast det innebär inte alltid att man prioriterar rätt.

Den 14:e november 2018 skrev Polisförbundets ordförande, Lena Nitz, en debattartikel i SVT där hon vädjade till politikerna att inte svika polisen.

”Vi kräver nu att politikerna tar sitt ansvar och ser till att Polisen tilldelas de resurstillskott som vi alla är överens om är absolut nödvändiga”

Polislöftet innebar bl.a. fler anställda och ekonomiska resurser för att möta alla de problem polisen brottas med.

SVT

Dagen efter presenterade regeringen sin budgetproposition för 2019 och detta fick Lena Nitz att utbryta:

”Jag är besviken på att det inte görs några satsningar på Polisen i övergångsregeringens budget trots att det finns politisk enighet om att det krävs stora investeringar”

Polisförbundet

Socialdemokraternas husorgan, Aftonbladet, presenterade vinnare och förlorare i denna av regeringen avskalade budget.

Bland förlorarna återfinns Försvaret och Polisen, två områden som åsidosatts i många år. Som Aftonbladet beskrev det:

”Polisen skulle få 300 miljoner kronor mer 2019. Och även säkerhetspolisen har utlovats pengar, som nu är i farozonen. Polisen har därutöver begärt mer pengar för fler civilanställda. Den önskan kommer inte att infrias i denna budgetproposition”

Aftonbladet

Nu fick vi istället en budget baserad på Moderaternas och Kristdemokraternas prioriteringar. Även om budgeten inte innehåller några exakta siffror utlovas mer pengar till både försvar och polis.

SR

Det är inte bara polisen som har bekymmer. Det gäller i högsta grad gränspolisen som slår larm om otillräckliga resurser.

SR

Att då som den rödgröna regeringen satsa 123 miljoner av skattebetalarnas pengar på att lära serbiska poliser genustänk och jämställdhet, förbryllar nog många inom den svenska polisen, gränspolisen och kanske också försvaret.

Fast politik handlar som sagt om prioriteringar.

9 thoughts on “Polisen och pengarna

  1. 123 miljoner är ju egentligen en spottloska i regeringens budet. men ändå. Många bäckar små…….

    Och som Gringo skrev kl 09.27, Det borde vara straffbart att slösa bort våra skattepengar. Skattepengar ska användas i landet i första hand.
    Polisen här i landet behöver alla pengar man bara kan få.

  2. Förmodligen ska detta senare användas som propaganda för den feministiska utrikespolitiskens framgång i världen.

  3. sätt tillbaka VÅRA skattepengar där dom hör hemma, i Sverige.
    Våra politiska idiotpartier kan inte ohämmat dela ut pengar till vänster och höger i världen utan få något tillbaka, utan se till att Sverige och se till att den inhemska befolkningen -Svenskarna får det dom behöver först , anständiga pensioner, bättre betalda poliser och mer poliser, anständiga straff från domstolar för våldsverkare och mördare, bättre sjukvård, och får anständiga politiker som inte bara skor sig för de blivit invalda i komuner och riksdag.
    vad hjälper det att ösa pengar till hela världen om man inte kan ta hand om dem som valt dom först och låta landet gå under i ett självbedrägeri???

  4. 9200 månader dvs 767 år har 1 naiv svenne jobbat heltid med högsta skatt för att finansiera fler Kapten Klänning föredrag i Serbien.

  5. Den Serbiska polisen är gissningsvis helt ofeminiserad, det vill man nu göra bot på! Undra om EU har ett finger med i spelet!? Dessutom ett vansinnigt slöseri när pengarna behövs här!

Kommentera