Riksidrottsförbundet gillar hedersvåld och barnäktenskap

ISLAM. På flera av Riksidrottsförbundets bilder förekommer barn i slöja. Två stora svenska idrottsledare är mycket kritiska till det. – RF visar att de gillar och uppmuntrar hedersförtryck, könsstympning, barnäktenskap och hedersvåld, säger Ulla Gustavsson, ordförande för Svenska simförbundet.

Svenska Simförbundets ordförande Ulla Gustavsson tvingas nu avgå från sin post. När hon såg bilder på flickor i slöja skrev hon ett kritiskt inlägg på Facebook, som hon sedan tog bort, efter hot mot sin dotter.

-Pettersson tycker det är obegripligt. Medeltida stofiler tvingar bort människor som säger sanningen om islam. – Slöjan är ett religiöst, politiskt och sexistiskt plagg. Ingen och absolut inte barn ska tvingas bära sånt skit…

 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Riksidrottsförbundet gillar hedersvåld och barnäktenskap

  1. Lördagen den 13 april 2013 var båda sossarna Carina Hägg och Stefan Löfven förhållandevis tydliga beträffande jämställdhet mellan kvinnor och män. Vad blev utfallet? Jo, både Carina Hägg och Omar Mustafa fick avgå … men Stefan Löfven sitter fortfarande kvar och han uttalar sig tydligen inte idag om det aktuella fallet med Svenska Simförbundets ordförande Ulla Gustavsson som tvingats nu avgå från sin post .

    Läs mer om fallet Omar Mustafa år 2013 nedan:

    Löfven: Omar Mustafa måste välja

    Riksdagsledamoten Carina Hägg (S) blir den första högre partiföreträdare som kräver Omar Mustafas avgång. Det kommer samtidigt som partiledaren Stefan Löfven uttrycker att Mustafa måste välja och inte vara ordförande i Islamiska förbundet samtidigt som han sitter i Socialdemokraternas partistyrelse.

    – Som det här har utvecklats, bör Omar Mustafa dra slutsatsen att lämna Socialdemokraterna, säger Carina Hägg till svt.se.

    Bör han alltså lämna partiet?

    – Han bör lämna sina uppdrag. Det är inte förenligt att stå för de värderingarna och samtidigt finnas på ledande positioner i vårt parti, säger hon.

    S-ledaren Stefan Löfven har inte själv pratat med Omar Mustafa, som är ordförande för en organisation som i sina stadgar anser att män och kvinnor ska ha olika lagliga status. Men han menar att det inte går ihop med Socialdemokraternas värderingar.

    – Det går inte att vara förtroendevald i socialdemokraterna om man inte fullt upp kan stå upp för partiets värderingar om människors lika värde och jämställdhet mellan kvinnor och män. Det är värderingar som vi bygger hela vår politik på. Det är okränkbart.

    Löfven hänvisar nu till Stockholms arbetarkommun.

    – Det är Stockholms arbetarkommun som har nominerat honom och som nu har ansvaret för att reda ut frågan, sade Löfven.

    Islamiska förbundet håller årsmöte under våren och då ska en ny styrelse väljas, säger Mohammed Amin Kharraki, ledamot i Islamiska förbundet, till TT.

    Han vet inte om Omar Mustafa är intresserad av att fortsätta på ordförandeposten.

    – Det är Omars beslut och det är bara han som kan svara på det, säger Mohammed Amin Kharraki. (Publicerat lördag 13 april 2013)

    Källa:

    https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=5504176

    Vad är det som gäller idag 2019-02-15?

  2. När offentliga personer ifrågasätter hederskulturen med slöjtvång, islam som förtryckarreligion m m och blir avsatta sitt ämbete då flyttar ju bara islamister fram sina positioner i samhället för PK-makthavarna p g a grupptryck legitimerar och normaliserar deras förehavande.

  3. Trevligt att höra en av dom få Svenska kvinnor som visar pondus och ryggrad.
    En stor eloge till Ulla.
    Och en spark i arslet till er som sätter på er slöja i sympati.

  4. Apropå uppslutning för Ulla….

    ”Ulla Gustavsson har vårt fulla stöd”

    ”För oss som motarbetar hedersförtrycket i vårt arbete är det tyvärr ofta återkommande att personer som agerar för att motverka och synliggöra hedersförtrycket utsätts för hat, avgångskrav eller hot.

    Vi kan utifrån vårt kunnande och utifrån våra erfarenheter om hedersförtryck konstatera att Simförbundets ordförande Ulla Gustavsson har en poäng i frågan om beslöjade barn.

    Slöjan är ett religiöst attribut, och att skylta med det, särskilt på barn, sänder felaktiga signaler om jämställdhetsarbete. Som om det inte omfattar invandrarflickor.

    Att försöka påvisa mångfald genom bilder på flickor med slöja är att normalisera hedersförtrycket. Något som en organisation som RF med sin värdegrund bör undvika.”

    https://www.dagenssamhalle.se/debatt/ulla-gustavsson-har-vart-fulla-stod-26149

  5. Galenskapen i Sverige grasserar i paritet med en pandemi!

    Om jag ändå kunde förstå en tusendels promille av dess orsak!

    Men det gör jag inte!

  6. Jag skulle gärna en gång för alla se skillnaden mellan slöja (framför ansiktet) och sjal/huvudduk (på håret) fastslagen och definierad.

  7. Vill man stärka sin ställning och slicka makten i röven så ska man uttala sig positivt om slöjor hucklen mångkultur islam och allt annat vidrigt.

  8. Det gäller att följa dagens mångkulturella och politiskt korrekta fårskock och inte sticka ut med egna annorlunda åsikter !

  9. Fåntratten Björn Eriksson ser inget problem, men den nollan är ju lika skitnödig som resten av etablissemanget…

    • Linslusen B.E är definitivt en av Sveriges största politiskt korrekta och hycklande rövslickare !
      Vidrigt är bara förnamnet.

  10. Snart så kommer de väl på att även pedofili är okay. Detta skulle absolut inte förvåna mig, då vi lever i ett synnerligen sjukt land med extremt sjuka människor i den styrande toppen.

    • Absolut, i dårarnas och de kriminellas paradis Sverige är det bara en tidsfråga innan våldtäkts och pedofilparasiter befinner sig högt uppe på samhällsstegen !
      Undrar när även pedofiler får en egen politiskt korrekt ombudsman (PO), säkert innan 2022 ?

    • Pedofili är ok i Sverige, varje år kommer män med sina barnhustrur som inkvarteras i migrationsverkets lokaler där pedolifin fortsätter med myndighetens kännedom.

  11. Två tredjedelar av Sveriges kommuner har INGEN handlingsplan för hur hedersbrott eller tvångsgifte med barn och unga skall hanteras / förhindras.

    Citat

    108 SVT Text Fredag 15 feb 2019
    INRIKES PUBLICERAD 15 FEBRUARI

    Riktlinjer mot tvångsgifte saknas

    Många av landets kommuner saknar en
    handlingsplan kring barn som förs
    utomlands och riskerar att utsättas
    för hedersbrott eller tvångsgifte,
    rapporterar Sveriges Radios Ekot.

    Endast en tredjedel av kommunerna
    uppgav att de har en handlingsplan,
    riktlinjer eller liknande för att
    hantera ärenden med barn och unga som
    riskerar att skickas utomlands mot sin
    vilja.

    Enligt en enkät som Ekot gjort fanns
    31 bekräftade fall av bortförda barn
    bland de 209 av landets 290 kommuner
    om svarade.

    Slut citat

  12. Sverige är nog bortom all räddning. Nomeklaturan innom alla beslutande organ styr med järnhand så att inget ifrågasättande får göras av den farligaste och vidrigaste av alla trosläror. När nu socialdemokraternas regeringsinnehav hänger på röster från islamister så kommer represalierna att skärpas och öka.
    Soffan Hermansson i Göteborg är det sista exemplet på att vara ledande sosse är ingen garanti om man går in och talar klarspråk om problemen som totalvrickade gudaläror för med sig.

    • Nog bortom ?
      SVERIGE ÄR definitivt bortom all räddning, den som förnekar det är bara naiv och vill inte inse verkligheten.

  13. Det kommer att bli ett öppet religionskrig, förberedelser är i fullt gång och utgången bli ovist. Vi är för civiliserade och hindrad av missförstod humanism vilket kommer att vara till nackdel för oss.
    Muslimer hindras inte av dessa då de är totalt befriad från dessa civilisations yttringar. Vilket historien ha klart bevisad.

Kommentera