Skattesmäll för gruvorna: ”Till stockholmarnas elcyklar”


EKONOMI. Regeringens förslag om att slopa subventionerna på diesel till gruvfordon slår hårt mot Sveriges nordligaste kommuner. Det säger Kaunis Irons vd Per-Erik Lindvall, som driver järnmalmsgruvan i Pajala. – Det är så utstuderat mot Sveriges tre nordligaste kommuner. Samtidigt som man gör det här är man beredd att räkna på elcyklar för stockholmarna, säger Lindvall enligt TT/OMNI. 

Enligt Kindvall utgör förslaget ett direkt hot mot den egna verksamheten. Syftet med att slopa subventionerna är att skynda på omställningen till el och biobränslen. Men enligt Per-Erik Kindvall finns det inget alternativ i dag.

-Pettersson tycker Lindvall är negativ, lyssna på Miljöpartiet nu, de har lösningen för malmtransporterna…

Miljöpartiets förslag för malmtransporter och glesbygdsbor….

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


4 responses to “Skattesmäll för gruvorna: ”Till stockholmarnas elcyklar”

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: