Isbjörns-ljuget i ny variant


Svältande och utrotningshotade isbjörnar har Världsnaturfonden o PK media kör med i många år, lögn på lögn om utrotningshotade o magra isbjörnar använde WWF för att lura  pengar av folk,  o PK media för att påstå att det hade med den ”globala” att göra.

Nu har det kommit ett stort antal isbjörnar till  södra delen ön  Novaja Zemlja, till förtret för lokalbefolkningen.

SVT med fler PK media är naturligtvis snabba med att återuppväcka det gamla isbjörnsljuget igen, SVT pratar med WWFs så kallade ”arktisexpert”, vilken naturligtvis tvärsäkert talar om att isbjörnarnas intresse för orten Belusja Guba på södra delen av  Novaja Zemlja beror på  ”förändringar i klimatet.

”En av anledningarna till att isbjörnarna söker sig till människorna är att det blir varmare globalt. När isarna smälter behöver de finna nya platser på land för att få tag i den mat de behöver för att överleva.”

Men men, tittar man på Polar Portal så är det inte alls ovanligt lite is runt ön, ungefär som vanligt!

Och en totalsågning av att isbjörnarnas intresse för orten Belusja Guba på södra delen av  Novaja Zemlja skulle ha nått med den ”globala” att göra levereras av en av Världens ledande isbjörnsexperter , Dr. Susan Crockford . Som ni hittar här!

Hon avslutar sin totalsågning av denna variant av isbjörnsljuget med en historisk notis:

”Recall that explorer William Barents and his crew, who became stranded on the shore of northeast Novaya Zemlya over the winter of 1596-1597, had endless problems with polar bears (back when polar bears and sea ice were really abundant). That story provides an important perspective on this year’s troubles.”

Tjusiga bilder på dessa allt annat än svältfödda isbjörnarna hittar ni HÄR


16 responses to “Isbjörns-ljuget i ny variant

 • Lagro

  Det som är hotet är överbefolkningen och inte klimatet, med att befolkningen växer blir det ökad efterfrågan på allt.
  Det största hotet blir vattenbristen nu sjunker grundvattnet i många länder som kommer att slå mot jordbruksproduktionen och det blir livsmedelsbrist.
  Afrikas folkökning är inte hållbar det kommer inte att finnas vatten för den ökande folkmängden.

  Gilla

 • svenskfinnaren

  ”…mörka den inre, bra mycket större”, ska det va!

  Gilla

 • svenskfinnaren

  Jamen, det vet ni väl, att ALLT negativt i samhället har med klimatet att göra! ??? NOT!!! ALLT har med propaganda och klimathotshets att göra, för att skyla över de VERKLIGA problemen i samhället. Så folket och människorna duperas att tro att det är klimatförändring som är roten till allt ont, istället för socialistpolitiken och den tygelösa invandringen. Svårare är det inte att förstå den här bluffen med isbjörnarna. ”Skådespel till folket”, och fokusering på en yttre påhittad fiktiv fiende, för att mörka den inre, bra mycket mindre, som om det kommer fram, hotar politikernas makt. VILKET DET GÖR NU!!!

  Gilla

 • Tobbe

  Min käpphäst har sedan 90-talet varit varningarna om det s k ozonskiktet.

  Först och främst så tog det åratal för svenska muppar (politiker såväl som andra) att erkänna att de inte kan engelska då det kallades ozonlagret under många år (Layer = i allmänhet skikt, typ layer on layer, vilket på svenska då blir lager på lager).

  När uppkom varningarna runt ozonskiktet då? Jo strax efter att ett antal sovjetiska forskare blivit strandsatta på Antarktis efter Sovjetunionens fall.

  Så vad är då ozon?

  Ozon är som fruntimmer – dvs three is a crowd och kan absolut inte komma överens. Så fort de tre syreatomerna kommer tillsammans blir de ovänner och skaffar en partner från annat håll.

  Så att kalla det ett lager är ju rejält löjeväckande men skiktet är som en krog en lördagskväll, dvs de drar så fort de upptäcker någon de vill dela säng med.

  Så med andra ord så existerar det inget ozonskikt mer än för någon knappast uppmätbar sekunddel. Sedan så finns där ett nytt med visserligen kanske en del panelhönor men likväl ett nytt.

  Och vad hände egentligen med allt Freon som var så viktigt att få bort?

  Länderna på kontinenten exporterade sina kylskåp till Afrika medan vi här i Sverige släppte skiten rakt ut (jobbade som fastighetsskötare då så vet exakt vad som hände iom att soptipparna inte hade någon möjlighet att ta vara på det) och man ska hålla i minne att freon bara är en av många friare som gillar syreatomer. Någon kanske drar sig till minnes att vårt klot består till stor del av vatten och två väteatomer tillsammans med en syre är en väldigt vacker molekyl, speciellt då två syreatomer bildar just molekylen syre (syrgas) och båda molekylerna kan sägas ha viss betydelse för våra liv.

  Ozon är livsfarligt här nere där vi befinner oss. Men det gör inget då vi har så pass mycket väte. Där uppe skyddar det oss men finns inte som något statiskt.

  Jag tänker inte fortsätta leka Familjen Rosling men när de lyckas få världens samlade intelligensöverskott att tro på sin dynga genom att bolla med äpplen och bananer och därigenom hyllas av intelligensreserven så kanske de behöver kopieras? Vad vet jag…? 😉

  Gilla

 • Nisses

  Bara så ni ska få lite perspektiv på miljömupparna.
  Om man googlar jordens ålder blir svaret 4 600 000 000 år.
  Då måste man vara hjärnskadad, sosse eller miljöpartist om man ska tro att jorden går under om 10 år.
  Jag lovar er att muslimerna är ett större hot mot vår jord än CO2.

  Gilla

 • Norrabantrollet

  I Aftonbladets nätupplaga handlade artikeln och rubriken om ANTarktis, en kontinent där det helt nyligen var nittio grader kallt och som inte har några isbjörnar.

  Gilla

  • Tobbe

   Haha… tar inte i skit utan papper själv men kan kostatera att AB fortfarande tillhandahåller en förhoppningsvis miljövänlig kombination av de båda även digitalt 😀

   Gilla

 • Billy Boy

  SVT påstår gärna att POLIS …

  … saknas utanför orten Belusja Guba på södra delen av ön Novaja Zemlja i Ryssland … så mattjuvarna där kan inte skrämmas iväg …

  … men att POLIS …

  … saknas på mängder av orter i hela Sverige så att mattjuvarna här kan härja så gott som fritt … Ja det hemlighåller SVT.

  Gilla

 • Mike E

  Oavsett vad som händer så kan klimataktivisterna säga att det beror på ”klimatförändringarna”; om det är kallt eller varmt, om det blåser mycket eller lite, om det regnar mycket eller lite. Det var ju så klart därför klimataktivisterna skrotade uttrycket ”global uppvärmning.”

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Varför är det så mycket tjat om klimatet ?
  Tiden får utvisa, antingen får klimatförnekarna rätt eller så får klimatkramarna rätt.

  Gilla

  • Stenbock

   Varför ???
   Varje tidsperiod har ju sin egen speciella nyhet. Gärna från någon uppfinningsrik,som kan tjäna klöver på sin idé….Idag är ”Klimat-Greta” inne,i morgon någon annan avvikande !
   Så länge jag kan minnas uppfinnes ständigt något,som skall skrämma upp,jordens befolkning. När jag var ung var det Hitler,Goebels m.fl… Sedan följde Korea-kriget och faran från Kina…
   Tja skulle kunna räkna upp ett 10-tal katastrofer,som ältades dag o. natt.

   Gilla

   • Stenbock

    PS.
    Vill tillägga att Oljan tog slut redan i början av 70-talet….Tror det var 1973 som det infördes körförbud på Söndagar.
    T.o.m. Fotogen såldes endast mot uppvisande av tilldelad mängd.
    Idag 50 år senare (nästan) flödar det upp Olja i sådan mängd, att USA söker förbjuda Venezuela att exportera !
    Iran skall vi inte tala om eftersom de ligger under restriktioner från samma styrande Ankor….,
    DS

    Gilla

  • Tobbe

   Vänder mig mot att kallas klimatförnekare då jag aldrig förnekat att det finns ett eller egentligen flera klimat 😀

   Stenbock har dock rätt i att det börjar med OPEC 1973.

   Numera handlar det dock mera om vad som fällde det romerska riket liksom övriga ”stora” civilisationer men som inte får nämnas efter WW 2, dvs att eliten avskiljer sig alltmer från medborgarna och lever i en värld av lyx, skörlevnad och dekadens medan de tror att folket fortsätter nöja sig med bröd och skådespel liksom att de lätt kan luras att fortsätta tro på elitens existensberättigande som våra självklara ledare, ibland i form av gudar som i exempelvis forntida Egypten.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: