Husköp


Funderingarna går till den fastighet Lomma kommun köpte in för 5,6 miljoner och där en nyanländ barnfamilj får flytta in om ett par veckor.

För många, även för hårt arbetande svenskar, förblir drömmen om en egen villa just bara en dröm. För människor från andra världsdelar uppfylls drömmen utan att de varken behöver betala eller bidra.

Många av er kanske känner någon familj som vid varje träff berättar lyriskt om den där villan med stort V som de tittar drömmande på. Kanske att du själv och din familj har en dröm om ett framtida boende i någon villa långt från innerstans asfalt och betong.

För många stannar detta vid en dröm. Höga priser, amorteringskrav, räntor och ett krav på kontantinsatser på några hundratusen gör det omöjligt för många att förverkliga sin dröm. Inte minst gäller detta ungdomar och unga familjer med löner som inte räcker till för alla krav och måsten.

Lomma kommun köper in en villa i Bjärred för 5,6 miljoner. Villan ligger i ett lummigt område, inte långt från vårdcentral, sporthall, skola och livsmedelsaffär. Kontantinsatsen för en bostad med det priset ligger på 840 000, ett pris som är helt ouppnåeligt för oerhört många svenska familjer. En bostad för det priset gör att ett stort antal unga svenska barnfamiljer tvingas ge upp drömmen. Fast i denna bostad får nu en barnfamilj från ett utomeuropeisk land flytta in och här bor de förmodligen väldigt billigt. Inga krav på kontantinsatser och ingen skuldsättning. De kan bara flytta in.

Hur länge de får bo där vet ingen idag. Vi vet dock att den omstridda syriska mannen med sina tre fruar och sexton barn kunde välja att flytta från de tre bostadsrätterna i Nacka till två villor i lilla Strömsnäsbruk, allt på skattebetalarnas bekostnad. Hur och var den här aktuella familjen så småningom hamnar vet naturligtvis ingen idag.

Det som skaver i den här affären är inte bara att Lomma kommun väljer att placera en nyanländ familj i bostaden och inte någon av kommunens mindre bemedlade familjer. Av naturliga skäl kommer givetvis protesterna som ett brev på posten. Till skillnad mot vad politikerna tror, så är inte det här uppskattat av alla.

Det som sker då, är att politiker och myndighetschefer använder sin klassiska ingångsvinkel. De kastar ur sig orden ”rasism” och ”främlingsfientlighet” när vanliga, hederliga medborgare opponerar sig mot detta och så läggs locket på.

Frågan är om bostadsköp som detta spär på aversionen mot svensk asylpolitik eller om man rycker på axlarna och låter livet gå vidare utan reaktioner?


20 responses to “Husköp

 • compulsoryunion

  Aprtheid gäller i Sverige: bara vita infödingar måste ta lån och signera skuldebrev för att fixa bostad, inte nya adeln. TV-serien V påminner om Sverige.

  Gilla

 • Onkel Björn

  Arbetslösheten bland somalier är ju hissnande. Av männen är över 75 % arbetslösa och kvinnorna mer än 80 %.
  Läste om en Somalisk kvinna som bott i landet i 20 år. Hon har under den tiden sökt 100-tals jobb, utan att få något trots att hon är utbildad undersköterska.

  Om man i dagens Sverige är utbildad undersköterska och inte kan få ett jobb, är man då inte en stor sopa? Vården skriker ju efter folk.

  Kvinnan har under sina 20 år i Sverige fött 7 barn. Förmodligen är det väl bättre att vara hemma och hjälpa till med att sprida islam samt leva på bidrag än att ta hand och vårda otrogna gamla och sjuka Svenskar (kvinnan är muslim!)

  Vi skattebetalare står för kalaset. Kommer vi någonsin att få utdelning på våra satsade pengar ?

  Gilla

  • Onkel Björn

   Och det är ju inte bara gratis bostäder, villor/bostadsrätter, som man får. Man får också betalda utbildningar.

   En stor del av de som går körkortsutbildningar till buss och lastbil är invandrare som får sina körkort betalda av samhället.

   Skulle jag vilja skaffa mig behörighet för lastbil, så skulle jag få betala det själv. Och det är dyrt.

   Gilla

 • Dino

  Frågan är om detta är trolöshet mot oss skattebetalare då statens,kommunens och landstingens pengar är inbetalad skatt som ska gagna innevånarna i vårt avlånga land och så var det ju man ska inte ställa grupper mot varandra har dem styrande glömt detta duger husvagn till sjuka svenskar så duger det till andra

  Gilla

  • Onkel Björn

   När man gjorde värnplikten fick man ligga ute i tält i flera veckor, även på vintern. Ingen av oss dog av det.

   Förstår inte vad problemet är. Försvaret har säkert en massa tält som man kan låna ut. Säkert MSB också.

   Gilla

   • Kenth Andersson

    Tält ?
    Pensionsräddarna är känsliga individer, måste bo fint och dyrt !

    Gilla

 • Daniel.

  Nu har Sverige betalat bistånd till Afrika i 50-år, har det blivit bättre?

  Gilla

 • Daniel.

  Nu stiger räntorna men de drabbar inte de som bor gratis, men givetvis måste de som betalar räntor betala extra så de täcker upp för de som bor gratis.

  Gilla

 • Kalle

  Öppna er hjärtan nu 😂

  Gilla

 • Anders Nilsson

  Man kan alltid dra kostnaden in sin deklaration. O tillräckligt många i Sverige gör sådana avdrag och sedan överklagar avslaget kommer vi få hela Sverige att stoppa. Det är mycket bättre att göra så än att gå ut med gula västar.

  Gilla

 • Anders Nilsson

  Man kan alltid dra av kostnaden i sin egen deklaration. Om tillräckligt många i Sverige gör sådana avdrag och sen överklagar avslaget kan vi få hela Sverige att stoppa.

  Gilla

 • Bobby

  Hur detta bemöts av andra ”flyktingar” som inte fått egen villa utan bor 78 pers i en tvårummare återstår att se. Sverige har ju totalförlorat förståndet längesedan, så detta känns normalt redan. Varför inte tvångsinta alla Svenskars villor och ge dom till ”flyktingar” med en gång? Så kommer det bli ändå ganska snart. Man kunde ju införa en obligatorisk eutanasi-lag åt alla Svenskar som fyllt 65, som bara är en belastning, och dela deras hem och egendom åt ”flyktingar” istället. Tänk vad fint, på posten kommer ett brev: Hejsan du 65-åring, här kommer informationspaketet angående din eutanasi, läs igenom detta noga innan du anmäler dig hos eutanasibyrån i din kommun.

  Gilla

  • Billy Boy

   Lite olika valmöjligheter måste väl kommunerna kunna erbjuda 65 – 67-åringarna när de ”närmar sig målsnöret”. T ex …

   Gilla

   • Stenbock

    Jo i min lokalblaska HD har det nu en längre tid funnits ett kort reportage om två inhemska med pension,(inkl foto)som beklagat sig över att de inte tillåtes låna pengar i bank,för ett boende !
    Tydligen har de två inte vänt sig till staden,då kanske dessa ordnat upp det hela ?
    Märkligt att inte propagandaorganet,som är väl hemmastadda
    inom importindustrin,kunde tipsa om detta…..

    Gilla

  • Bosse S

   Vi kommer hem och hämtar levern, njurarna och hjärtat, vilka du enligt lag är tvungen att donera senast när du fyllt 65.

   Gilla

  • Onkel Björn

   Nej. Nu ska man ju höja pensionsåldern. Man behöver fler som arbetar och betalar skatt.
   Eutanasiprogrammet får nog gälla de som har fyllt 70.
   Folk kan väl i alla fall få några år som pensionär, som ett samhällets tack till dem, innan folket från byrån kommer och hämtar dem för vidare transport.

   Gilla

  • Bobby

   När man sedan kommer till ändstationen, eutanasi-rummet, ge dig fan på att du bemöts av en icke behörig muslim eutanasi-bödel som behöver tolkhjälp på arabiska, som du bekostar. Perfekt slut.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: