Fi vill ha ett Europa med öppna gränser


EU-VALET 2019. Vid riksdagsvalet 2018 gjorde Vänsterpartiet och Jonas Sjöstedt en bra sak. V ökade från 5,72 procent 2014 till 8,00 procent 2018, ökningen på 2,28 procent kom från Feministiskt initiativ som nästan utplånades. 

Söndagen den 26 maj är det dags på nytt med EU-val. Soraya Post toppar Feministiskt Initiativs lista i det valet, rapporterar Sveriges Radio.

Fi vill ha ett Europa med öppna gränser mot omvärlden. – Ja, vi har en politik som är för öppna gränser. Det är ingen quick fix, men det är vårt mål. Vi för ju en politik där människa är i centrum och inte nationen, säger Soraya Post.

Soraya Post, som i dag har Fi:s enda mandat i EU-parlamentet, toppa alltså listan till Europaparlamentet, som hålls den 26 maj. Bland de frågor som tas upp i Fi:s valplattform finns krav på att de pengar som EU i dag lägger på gränsbevakning i stället ska användas för att rädda liv på Medelhavet och att skapa säkra flyktvägar till EU. Det långsiktiga målet är ett EU med öppna gränser mot omvärlden. 

FI, valde även ny partiledare när Gudrun Schyman avgår. Det blev partiets nuvarande socialpolitiska talesperson, Farida Al-Abani. Hon delar partiledarskapet med Gita Nabavi.

-Pettersson noterar att öppna gränser är bara ett förslag som är minst sagt kontroversiellt, i varje fall för mig.

Soraya Post som är rom, och antiziganism-aktivist borde kanske ägna sig åt annat när man ser hur hon lyckats med dotterns uppfostran…

När EU-parlamentarikers dotter rånar gamla är det tyst, men när svärmor…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


13 responses to “Fi vill ha ett Europa med öppna gränser

 • Mike E

  Att Sveriges feministiska parti vill fylla Sverige med muslimska män måste klassas som sinnessjukt och/eller att analysförmågan hos Fi ligger på nivå med utvecklingsstörda.
  Av zigenaren Soraya kan man så klart inte förvänta sig annat.

  Gilla

 • Tony

  Vem bryr sig om vad FI vill? Ja SVT givetvis men inte många andra.

  Gilla

 • Lagro

  Feministerna vet att de får vänsterröster genom den här röstimporten (asylinvandringen) som skapat en mycket hög kriminalitet, därför kan feministerna ses som direkt ansvariga för den höga kriminaliteten som drabbat landet, därför kvinnorna till stor del har sympatiserat för röstimporten (asylinvandringen).
  Arbetsmarknaden efterfrågar inte de här personerna som gör att de lever på bidrag till stor del och gjort att välfärden har dramatiskt sjunkit för alla.
  Nu har svenska kronan också sjunkit dramatiskt på ett år har den fallit ca 25% mot vissa valutor men har fallit mot alla valutor mer eller minder.
  Orsaken är den att utgifterna är för stora i förhållanden till inkomsterna och det är röstimporten (asylinvandringen) som är orsaken.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  FI ?????
  Inte konstigt att Sverige har gått käpprätt åt hel……e.

  Gilla

 • Fredrik toolanen

  Jag vill ha ett Sverige utan fi..

  Gilla

 • Kapten Bölja

  Självklart måste det rapporteras på SVT:s nyhetssändningar
  igår att marginalpartiet FI valt ny partiledare, vore ju brott mot
  agendajournalistiken annars.

  Noterade för övrigt också att uttrycket vänsterextrema partiet
  ej nämndes i inslagen från SVT.

  Gillad av 1 person

 • Peter Skoglund

  Själv vill jag ha Fi utanför riksdagen.

  Gilla

 • SVENSK

  Det går inte att ha öppna gränser mellan så olika folk och samhällssystem samt rättssystem som råder inom Europa. Ännu värre utanför. Det går t ex att ha det mellan Norge, Finland, Danmark och Sverige (innan EU), fundera på varför det i princip alltid har gått? Alla länder måste först vara jämställda och utlänningskontroller utföras hela tiden. Tullen måste ha fullständiga befogenheter att ingripa mot stöldligor mm mm. Så gott som alla utlänningar som redan är här måste först repatrieras. Inga generella bidrag till migranter, asylrätten måste BORT! Förbud mot tiggeri för utlänningar! Illegala ska kunna deporteras omgående mm, obligatorisk livstids utvisning för i stort sett all brottslighet, då går det kanske att ha öppnare gränser! med vilket jag menar att vem som helst som är ren kriminellt och kan visa på att denne kan försörja sig under hela besöket. Självklart ska alla id-handlingar mm vara äkta och i ordning, det är öppna gränser. Fi, och andra imbeciller vill ju ha öppna gränser för kriminella och terrorister, varför?

  Gilla

 • ossie

  Zigenarskans chans att bli omvald till Eu är nog mindre än en snöboll att överleva på midsommarafton.

  Gillad av 1 person

 • angelicaplacet

  Svårt att tänka sig att Fi får något mandat denna gång.

  Gilla

 • svenskfinnaren

  Sätter man människan i centrum, borde man sätta människan i centrum främst här. Man borde dessutom slopa de flesta lagar, eftersom de är människobegränsande. Främst borde man slopa hmf-lagen, och låta yttrandefriheten vara totalt fri. MEN DET VILL MAN INTE! Man vill endast bry sig om sådant som är politiskt ideologiskt vänsterkorrekt för en att främja, gällande människan. Alltså, är bara allt vanligt propagandistiskt vänstersvammel. SOM VANLIGT!!!

  Gilla

  • svenskfinnaren

   Hade man ett system, en struktur, att lotsa in utlänningarna i, så vore det i alla fall lite vett i det hela. Men när allsköns världsnycker spontant ska interagera med varann. Då allt strukturellt gott, har gått i vänsterkrossen. Ja, då bringar man bara kaos ännu mer, och ännu mer våldtäkter och lidande för befolkningen. OCH DETTA SKA VARA ETT FEMINISTISKT PARTI, SOM MER BRYR SIG OM ALLAHTOLLANS SKONINGSLÖSA ENVÄLDE, ÄN KVINNOFRIDENS SJÄLVKLARA EXISTENS. DETTA SKITER MAN TOTALT I, TILL KVINNORNAS ”FROMMA OCH STORA GLÄDJE”.

   Gilla

  • G54

   Glöm inte bort på vilkas begäran hmf-lagen tillkom.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: