Haiti – hopplöshetens land

HAITI. Den 10 januari 2010 drabbades Haiti av en förödande jordbävning. Över 200.000 människor dödades och stora delar av huvudstaden Port au Prince lades i ruiner. 

Haitis grannländer är också fattiga men är inte i närheten av eländet i Haiti.

Haitierna är stolta över att vara de första i Latinamerika att driva ut kolonisatörerna och utropa självständighet, 1804. Men efter det har de inte mycket att vara stolta över, numera är landet bland de fattigaste i världen och det fattigaste på västra halvklotet.

I över 200 år har landet haft chansen att bli stabilt och välmående, alla möjligheter finns. Trots detta har landet drabbats av den ena efter den andra katastrofen och politiska ledare som skott sig själva.

Det är lätt att tappa hoppet om och i Haiti.

– Pettersson läser om att internationella hjälporganisationer inte längre kommer och tömmer latrinerna!!! och inser att när ett land, ett folk, en by, en familj inte ens kan tömma latriner själva utan väntar på bistånd måste det vara något allvarligt fel på människorna.

Nu är det protester igen, tusentals människor kräver att president Jovenel Moise ska avgå, rätt eller fel vet jag inte men under tiden som folk inte arbetar utan förstör blir det sämre på Haiti…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

25 thoughts on “Haiti – hopplöshetens land

  1. Haiti, är en gammal fångkoloni. Där ”släpp fångarna loss, det är vår”, har tillämpats. DETTA ÄR BAKGRUNDEN! Månne har de kriminella gener som har utvecklats och stärkts p g a detta. Omöjligt är det inte! Kanske därav också, detta förfallna nuläge.

  2. Då Haiti 2010 drabbades av den stora jordbävningen skänkte jag faktiskt pengar till Läkare utan Gränser direkt dedikerade till denna katastrof. Idag ångrar jag det. Hjälporganisationer byggde massor av nya bostäder som invånarna inte ville flytta till, då de låg för långt från affärer/marknader.

    Man lär så länge man lever.

  3. Det är väl ett lämpligt bistånds-land, kommunistiskt och infödingarna orkar inte tömma sin latrin.
    Skicka dit SIDA och töm deras latriner, och ös pengar över deras regim.

  4. Jaha, Haiti intresserar inte många i Sverige, vad tror bloggen är Haitiernas problem, och varför ta upp detta avlägsna lands problem här?

  5. Jagsitter just på andra sidan gränsen här blomstrar turismen folket är glada och blir allt rikare tack vare kloka politiker.

    • Och hotellen växer som svampar ur marken på Dominikanska.
      Amerika-turisterna dräller dollar omkring sig.

  6. Vi måste ta tag i dethär. Jag tycker hela Haitis befolkning ska få bostäder i Stockholm. Mitt Sverige har inga gränser, endast mångfald och kärlek.

  7. Den andra ”rasen”, som är nära släkt med människan tar inte heller
    rätt på skiten efter sig.
    De ägnar sig också åt bara två sysslor: Fortplantning och att äta.

    Vi har kanske ”släktingar” i Vårt Fosterland också?

  8. Som ni alla vet är det Donald Trumps fel, och om det mot förmodan inte är hans fel är det Jimmy Åkessons fel.
    Det är så lätt att vara kommunist och vänsterfeminister, då är det alltid någon annans fel. Fast kommunister och vänsterfeminister lever av vad andra skapat och aldrig bidrar med något själva.

    • Jag är verkligen inte kommunist, men många som arbetat i företag under nittonhundratalet för låga löner var kommunister.

  9. Det här är fd kulturminister Alice Bah Kuhnke (MP).

    https://dtpwlgxw7qmhg.cloudfront.net/wp-content/uploads/2018/04/ideologisering_kulturarv-400×250.jpg

    Hon var på resa med Fair Trade. Det var på gränsen mellan Haiti och Dominikanska republiken som hon fick syn på flera fattiga undernärda barn.

    Fd kulturministern bad Gud döda barn!

    Delcitat

    ”Och jag vände mig till Gud att han skulle se till att Maria och framför allt hennes barn slapp det här: Gode Gud, du som hör bön. Jag ber dig, ta Marias barns liv. Det är inget liv värt att leva. Det är bara en tidsfråga innan den äldsta av dem också börjar sälja sin kropp för en bit bröd eller lite alkohol. Så låt dom dö. Låt dem somna in och aldrig mer vakna till det helvete dom lever i. Låt dom dö för att deras liv är meningslöst”.

    Slut delcitat

    https://uvell.se/2014/10/23/det-har-ar-din-kulturminister-/

    Alice Bah-Kuhnke toppar listan över miljöpartiets kandidater i valet den 26 maj 2019 till EU-parlamentet i Bryssel.

    • Disney-Kuhnke vill nu bli inkvoterad som EU-parlamentariker för MP, vilket garanterat kommer bli verklighet krävs ju inget superintellekt för att sitta och sova i Bryssel med skyhög lön, är ingen skillnad mot att sova i den svenska riksdagens lekstuga !!!!!

  10. Ja det är helt sjukt! och som vanligt är allt de vitas fel!? De hade ju ett uppbyggt och ganska välordnat land innan Fransmännen mördades och drevs ut. Resultatet blir bara värre och värre och stärker tesen att Negrer ensamma inte kan driva ett land på västerländskt vis. Det saknas förmåga att tänka utnför både boxen och ”byxen” :-). Grunden till att ursprungsbefolkningen dog ut måste iaf de vita som kom dit och de som tog dit negrerna hållas ansvariga för. Av de ursprungliga ”Indianerna” finns inte en enda kvar.

    • Haiti var obebott när de vita kom dit och började bygga det som vita överallt där de slår sig ner gör – civilisation. När ska negrer lära sig att de är helt värdelösa ur ett evolutionärt perspektiv?

      • Förlåt där. Fel av mig, Haiti var inte obebott när Européerna kom dit. Den sista meningen är dock helt korrekt.

      • Fel! Haiti beboddes av Arawak- indianerna när Columbus, eller som han egentligen hette Christoforo Colon född i Genua Italien, kom dit 1492, många flydde upp i bergen, men så gott som alla övriga dog ut inom ett halft århundrade.
        I slutet av 1600- talet lämnades Haiti över till Frankrike som tog dit Negerslavar.

      • Det är också Arawak-indianerna som var de ”egentliga” indianerna efersom C Colon då trodde att han kommit till Indien.

  11. Skaffa utedass,det har funkat itusen år i Sverige. Det är lite kallt när- 30 men det funkar,sommar kan man läsa tidningen när man uträttar sina behov.Haiti behöver dom inte tänka på kylan.

Kommentera