Moderaterna i Staffanstorp valde SD: ”Väldigt få konfliktytor”

INRIKES. Moderaten Christian Sonesson trotsade partilinjen och ingick ett politiskt samarbete med Sverigedemokraterna i skånska Staffanstorp efter valet. – Jag bröt mot den, det erkänner jag. Partiledningen gillade inte det, så är det, säger han i Sveriges Radio Ekots lördagsintervju.

Kommunalrådet berättar att M och SD står varandra nära när det gäller det sakpolitiska innehållet och han tycker att samarbetet fungerar väl. – I de samtal jag haft med SD har det varit enkelt att komma överens. Det är väldigt få konfliktytor.

Tillsammans ska partierna ta bort så kallade ”kulturella särkrav”, som skilda badtider för kvinnor och män och ritualslaktat kött och förbjuda tiggeri.

Sonesson: Lättare att tala politik med SD än med L (13 november)

-Pettersson säger att de flesta partier skulle nog komma överens med Sverigedemokraterna om de ville. SD är i sakfrågor det minst extrema partiet i riksdagen, jämfört andra partier i Europa…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Moderaterna i Staffanstorp valde SD: ”Väldigt få konfliktytor”

  1. Han är en hjälte och föregångare i MYCKET! Ska bli intressant att se, hur denna kommun står sig jämfört med de som har 7-styre i någon form.

  2. Som sagt nu när SD har sagt att de accepterar EU så är det utan tvekan det minst extrema partiet i europeiskt perspektiv.
    L,C och MP är verkligen extrempartier.
    För S finns bara en viktig fråga det är att ha makten de kan gå i förbund med djävulen om det är nödvändigt utan problem. Kostnaderna står ju skattebetalarna för så vad är problemet frågar sig socialdemokraterna.

  3. ” Jag kör hellre Sverige käpprätt åt skogen än samtalar med SD”

    Jo men det vet vi, det ser vi överallt i Sverige idag, det höll du på
    redan när du var Springchaus hos Reinfeldt, eller hur Kristersson?
    Sådana uttalanden borde ge dig en spark i baken från partiet,
    för det är ingen linje som hela partiet delar rakt av!

  4. Kanske att Kristersson o Ebba skulle prova detta framgångsrika koncept då kanske i kan kör in både svetsarn och rödskrikan i frysboxen.

  5. På dem tiden som jag röstade på M så uppfattade jag ledarna så kloka som Sonesson. Sedan kom Reinfeldt påhejad av bl a Kristersson….

Kommentera