Stäng

Greta ”Eko-Pippi” Thunberg används som dragplåster i mång-miljonaffärer

BEDRÄGERI. Den 16-åriga klimataktivisten Greta ”Eko-Pippi” Thunberg användes som dragplåster när ett bolag drog in 10 miljoner kronor i en nyemission, skriver Svenska Dagbladet, tyvärr bakom betalvägg. 

I prospektet om nyemission från bolaget We Don’t have Time står bland annat: ”Ledande företrädare från We Don’t Have Time var först med att uppmärksamma Greta Thunbergs protest genom Facebook- och Twitterinlägg samt Youtube-filmer som fick viral spridning.”

Entreprenören bakom bolaget, Ingmar Rentzhog, anser inte att man har gjort fel. – Hennes namn finns med i prospektet, det är allt. Det är inget vi skäms över, säger Rentzhog.

Samtidigt säger Greta Thunbergs familj att de inte kände till att dottern nämndes elva gånger i prospektet och att det inte är bra om hennes namn användes i kommersiellt syfte. Greta Thunberg har fått uppdrag som ungdomsrådgivare i bolaget.

-Pettersson säger att pappa Svante Thunberg, som är med ”Eko-Pippi” på alla resor och alltid står vid hennes sida, inte hade en aaaaaning? Herr Thunberg visste alltså inte att hans egen dotter var adjungerad styrelsemedlem i PR-nissen Rentzhogs bolag och utnyttjade hennes namn. Ingen aaaaning….

I oktober utsågs Rentzhog till Årets miljöinfluencer 2018. ”Min analys av vad som saknas är en global gräsrotsrörelse som tar tag i frågan underifrån. Vi har väldigt lite tid på oss att bygga en sådan rörelse – enda sättet att göra det är digitalt”, sade han då. Alltså bygga en gräsrotsrörelse!!!
Rentzhog har sålt sitt gamla bolag, numera bygger han en ”gräsrotsrörelse” i sitt nya företag Wedonthavetime AB, vars mål är att använda kraften i sociala medier för att ställa politiska ledare och företag till svars för klimatförändringarna.
Enligt journalisten och krönikören Andreas Henriksson är Rentzhog ”pr-strategen bakom Greta Thunbergs lobbykampanj och skolstrejk för klimatet”.
-Pettersson tycker synd om ”Eko-Pippi”, den lilla damen är säkert äkta men de runt omkring henne…
***
Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

19 thoughts on “Greta ”Eko-Pippi” Thunberg används som dragplåster i mång-miljonaffärer

  1. Signifikativt för Sverige och stora delar av västvärlden är att en tonårings barnsliga uppfattningar sprids och ges utrymme hos de styrande.
    Att uppmana till strejk bland skoltrötta tonåringar borde vara straffbart eller åtminstone inte uppmuntras.
    Att vuxenvärlden inte förändras till det bättre står nu klart och därmed har den politiska situationen i Absurdistan också fått en förklaring.
    Verkar som om de flesta politiker samt väljare inte har mognat utan lever kvar i trotsåldern, under devisen leve naivismen!

  2. Lugn gott folk, visa lite respekt för Eko-pippi för det skall inte förvåna mig om hon får 2019 års Fredspris (inget är omöjligt när norrmän tar beslut i höst)

  3. Satt och diskuterade Lilla Greta med en läkare. Flickungen har någon form av syndrom. Hon används av modern som ett PR-jippo för lansering av en bok. Och flickan tillåts skolstrejka.
    Vi enades om att ifrågasätta föräldrarnas roll. Är föräldrarna verkligen lämpliga vårdnadshavare? Vi landade i svaret: NEJ.

    • Hon har Aspergers syndrom-ja. Jag hoppas att ni som kritiserar henne gör det för vad.hon gör och inte för hennes diagnos. Har själv.samma.diagnos,men det är också det enda vi båda har gemensamt

      • Tror nog de flesta kritiserar hennes moder,som sedan 7-årsåldern programmerat henne till vad hon i dag rabblar upp,likt en Robot !
        Att hennes oförskämda föräldrar dessutom tjänar storkovan på hennes sjukdom,äcklar Stenbock !
        Slaskpressen spelar med för mammons gåvor….

  4. För att få lite mer perspektiv på debatten om koldioxid i atmosfären.

    Så bör man veta att den andel koldioxid som finns i atmosfären är 0,040%.

    Sedan lite frågesport.

    Vem skulle du helst tillåta att operera ditt söndertrasade knä? Du får tre alternativ att välja på.

    1. En skolstrejkande 16-åring.

    2, En anställd inom hemtjänsten.

    3. En mycket erfaren och kunnig kirurg, specialiserad på svåra knäskador.

  5. Tror inte dessa Klimativrare ens själv förstår hur löjliga de och deras prognoser är….
    F.ö. är ju inte SVT bättre när de fortsätter att söka ljuga och bedraga de som ännu lyssnar till dem,eller läser deras Text-TV.
    I kväll uppges att 12.000 ”gula västar” varit stökiga i Frankrike.Sanningen är att dessa protester nu närmar sig en revolution.I dag var 100.000-tals ut på gator o, torg över hela landet.Den lille skitstroppen Macron och hans byke har ger polisen order att skjuta med gummikulor,på fredliga demonstranter.
    I dag hade de även satt in s.k. skrämbomber varav en exploderade i handen på en av dem,som sökte returnera tingesten.I kväll har han en hand mindre !!
    Samtidigt har Macron beordrat sina diplomater i Rom att resa hem.
    Italien är ett av de länder som säger och skriver sanningen om brutaliteten, mot demonstranterna.

    • Om uppgiften om Gula Västarnas fotografs bortsprängda hand stämmer så kan det kanske vara dags för fransoserna att göra upp med Macron på ett gammelbibliskt sätt i nytappning:

      Öga för öga – hand för hand!

    • Vänstermedia påstår också att gula västarna protesterar emot höga bensinpriser, när ALLA vet exakt vad dom protesterar mot. Bättre att skriva om några tusen våldsamma hemska bilister som vill förstöra planeten med utsläpp än om miljoner nationalister som vill ha sitt land tillbaka.

  6. Vilket är värst rövhattar eller fittmössor?
    Det går att göra affärer på allt om man inte har några skrupler som Ingemar Rentzhog och inte drar sig för att utnyttja barn med Aspergers syndrom.
    Pappan har säkert varit pådrivande också hela familjen ser väl en möjlighet att kapitalisera på miljöångesten och sitt barn.
    Kristina Persson fd minister hos Stefan Löfven har visst satsat pengar där och en del LO förbund.

  7. Sorgligt att utnyttja ett barn, och det blir inte bättre av att det är , att hennes föräldrar som gör det, och att utöver det inte lotsas om det är ännu ynkligare, att Modern till Greta var lite knepig visste jag, men tydligen är fadern likadan? Stackars Greta!

  8. En helt sanslös exploatering av ett barn, har barnet hörselsvärn på sig på grund av skrikskinkan där står bredvid och gapar lungorna ur sig för fulla muggar?
    Var är myndigheterna när ett barn far illa?

Kommentera

Back to top