Gör något åt asylmissbruket Morgan?


ASYLINVANDRING. Asylsystemet är inte till för georgier, uzbeker, serber och andra grupper som tar sig till Sverige av andra skäl än att söka skydd. Den rödgröna regeringen måste ta tag i missbruket, skriver Anna Dahlberg på Expressens ledarsida.

Georgien är ett hett turistmål – känt för sina viner, glittriga badorter och bergsvandringar. Det är inte ett land i krig som människor måste fly ifrån. Ändå tar sig georgier hit för att söka asyl.

Andra nationaliteter som återfinns på tio-i-topp-listan över asylsökande hittills under 2019 är uzbeker, ukrainare och serber. Det var knappast så som asylsystemet var tänkt att fungera.

De flesta tros komma för att jobba svart och lämnar in en asylansökan i syfte att förlänga sin vistelse i landet. Men polisen har också larmat om att många stöldligor kommer just från Georgien.

Sverige vägrar att införa principen om ”säkra länder”. Det är lätt att rikta ilskan mot länder som låter sina medborgare missbruka det svenska asylsystemet. Men Georgien, exempelvis, samarbetar utan anmärkning med svenska myndigheter. Felet ligger hos oss.

-Pettersson håller till stor del med Anna Dahlberg, och det är lätt att skylla på regeringen eftersom de är huvudansvariga.

Det finns andra skyldiga, än av dem är Anna Dahlberg på Expressen, hade damen för tio år sedan börjat rapportera ärligt om asylinvandringen, dess konsekvenser och Sverigedemokraterna kanske Sverige sett annorlunda ut idag. Än idag mörkas det om att många syrier inte flyr från krig utan till bidrag och att det går utmärkt att leva i stora delar av Syrien.

Minns du Anna och skäms du?

En löpsedel publicerad valdagen den 19 september 2010 som Anna Dahlberg låg bakom.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


15 responses to “Gör något åt asylmissbruket Morgan?

 • Bobby

  Asyl idag betyder ju GRATISLIV, så det är inte ju så märkligt att hundratals miljoner moralbefriade individer kör med det tricket. Moral, etik och skam existerar inte när girighet tar över. Vid frågan: ”vill du jobba hårt hela livet och bekosta det själv, eller vill du ha bil, hus och allting betalat åt dig utan att lyfta ett finger” skulle både du och jag välja det senare alternativet, om det vore i vårat hemland. Tror inte att vi skulle välja alternativ två ifall det innebar en flytt tusentals kilometer bort OCH medförde att vi måste ljuga för att få detta. Tänk att vandra ute på stan i ett främmande land, stolt över att man fixat gratisliv, titta på andra som jobbar, och känna på sig att landets egna arbetande invånare VET att man är en rutten lögnare.. Och ändå bete sig som om man vore bättre än dom, se ner på dom som gett dig detta. Begå brott, ljug, stjäl, våldta och mörda hur mycket du orkar. Alla är vi olika.

  Gilla

 • ruben

  Jag minns den förstasidan. Det var antagligen där demokratins slagsida i Sverige gavs en avslöjande sann bild. Då de mest högljudda av de självgoda tyckte SD-väljare förtjänade att trampas ned i rännstenen. Då svenska demokratiföreträdare tycktes tappa förståndet. Främlingsfientligheten i Sverige hade så tydligt börjat drabba främst hemlösa svenskar, bostadssökare, svenska fattigpensionärer, unga med psykisk ohälsa, skolbarn, barnaföderskor i glesbygd, våldtäktsoffer osv. Alla varningstecken, som kan få empatiska medborgare att välja SD. Den typ av invandrare man nu prioriterar på de flesta plan i Sverige kan inte vara annat än olagligt

  Gilla

 • Orvar d.ä.

  Varför inte införa behandlingshem för asylmissbrukare? ”Men Achmed lilla, du har nu sökt och fått asyl i Sverige redan tre gånger. Och så ser vi här, att du redan fått asyl i Holland, Frankrike, Tyskland med. Dessutom så har personer du påstått vara släkt med, flugits in till flera av dessa länder, och getts asyl, bostad och livstids försörjning med. Är det inte dags nu, att du lungnar dig lite med dessa ansökningar?”

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Vad ska och kan lilla Molgan göra förutom att införa en helt tandlös knivlag och utlysa geniala givande vapen och sprängmedelsamnestier ?????

  Gilla

 • heraldikern

  Nåväl. Hon tillhör i varje fall dom som ändrat sig själv. Inte i någon sorts ström av överlöpare. Det ska hon beaktas för och jag tycker vi skall välkomna alla som ändrar sig och börjar bedriva riktig journalistik!

  Gilla

 • Stefan K

  Det intressanta är inte Anna Dahlbergs plötsliga erkännande av SD.

  Det intressanta är varför Sveriges regering inte vill införa begreppet ”säkra länder”.

  Den frågan vill jag att Löfven & Co tvingas besvara i direktsändning.

  Gilla

  • Orvar d.ä.

   Är väl en enkel fråga att besvara, det enda säkra landet i hela det kända universum är så klart Sverige.

   Pucko – Steffe’s senaste tal visar med all tydlighet det, att vi i Sverige är den sista utposten i en helt i övrigt nazistisk värld.

   Om alla miljoners miljoner outbildade fattiga kunde flytta till Sverige, skulle det eviga paradiset uppstå.

   Kort sagt det nya tusenåriga lyckoriket, samma som socialisterna alltid utlovar, men aldrig levererar.

   Gilla

 • S Eriksson

  Att de söker asyl ser jag absolut inte som ett problem, men att ansöka beviljas.

  Gilla

  • Orvar d.ä.

   Förutom då den lilla detaljen att varje lögnaktig ansökan om asyl måste utredas, vilket kostar stora pengar.

   Beviljas icke begäran om asyl, kan avslaget överklagas in absurdum i diverse domstolar.

   Dom dyra advokatkostnaderna betalar naturligtvis vi, även rättegångskostnaderna, om och om igen.

   Gilla

   • S Eriksson

    Du har förvisso en poäng där. Men man kan väl också säga att det kostar på ekonomiskt att ligga på topp. Har man tokigt nog utropat sig själv till att vara en humanitär stormakt så får man väl försöka hålla skenet uppe.
    I likhet med Rosling och Hanif B. så tycker jag att det sköts konstigt ni är hjärtligt välkomna hit, men vi inrättar en hinderbana för att hindra er från att ta er hit. Ni får inte ta flyget tex.
    Sedan anser jag att själva flyktingpolitiken i detta land har vissa brister milt uttryckt. Det är svårt att överblicka och få en klar bild av det i MSM. Ha det.

    Gilla

 • Bosse

  Fler och fler PK-ister får nu roddbåtarna i vattnet och börjar ro.
  Frågan är bara om dom gamla träbåtarna håller tätt efter att ha legat på land i solen och torkat i så många år

  https://petterssonsblogg.se/2015/11/19/var-tids-roddare-pa-vag-till-den-ratta-sidan/

  Gilla

  • Lellegoo

   Helt rätt. Dom är opportunistiska hela högen. De svänger nu och det beror på en infantil tro på att folk helt plötsligt skulle köpa deras tidningar eller ta ett abonnemang på nätutgåvan. Där det senare skull ge tidningen möjlighet att skåda sina läsares läsbeteende (och preferenser) ändan upp till matstrupen – (bakvägen).

   Gilla

   • Anders Nilsson

    Tycker också det börjar synas att klimatfantasin börjar överges som mantra. Detta gäller dock inte SVT än.

    Gilla

   • Tobbe

    Märks ganska tydligt att det börjar blåsa upp en maktstrid Bonniers kontra Schibsted då de insett att de endast kan ta marknadsandelar från varandra och inte lyckas locka oss som anser det mer än tillräckligt att tvingas betala för propaganda via skattsedeln och det är inte bara genom SR samt SVT utan minst lika mycket genom ett presstöd som helt öppet styrs politiskt..

    Gilla

  • Billy Boy

   Dom som råkat tappa årorna måste skyndsamt välja alternativa förflyttningssätt …

   … för att snabbt ta sig till nya hemmahamnen innan tidsfristen gått ut.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: