Terrormisstänkt arab släppt– greps igen av Säpo

TERRORISM. En man i 20-årsåldern som suttit häktad sedan i december i fjol misstänkt för stämpling till terroristbrott släpptes i dag efter beslut från åklagaren.

Men direkt efteråt greps han igen av Säpo, enligt lagen om särskild utlänningskontroll. Mannen har ett tillfälligt uppehållstillstånd i Sverige som kan prövas.

Mannen greps i samband med ett tillslag på flera platser i Västsverige i mitten på december och har suttit frihetsberövad sedan dess. Han är enligt åklagare fortfarande misstänkt, men skälen till fortsatt häktning var inte tillräckligt starka.

Säpo vill inte ge några kommentarer och säger att man varken bekräftar eller dementerar gripandet.

-Pettersson säger att mannen släpps trots att han fortfarande är misstänkt, varför slängs han inte ut från Sverige. Hoppas Säpo sköter det…

TIDIGARE 2019-01-25. Terrormisstänkt arab misstänks för fler brott

ISLAM. Den statslöse arab med rötter i Syrien och som häktades efter de stora terrortillslagen i december är nu misstänkt för ytterligare brott. Under fredagen hålls en häktningsförhandling gällande de nya misstankarna: Försök till brott mot för finansiering av särskilt allvarlig brottslighet.

Åklagare Henrik Olin har tidigare sagt att ärendet han leder utredningen av har koppling till internationell terrorism.

Den 22-årige mannen ansökte om asyl i Sverige den 29 oktober 2014. Till stöd för sin ansökan lämnade han in ett födelsebevis utfärdat av en myndighet i Förenade Arabemiraten. Mannen föddes och växte upp där eftersom hans far hade ett jobb och ett tillfälligt uppehållstillstånd i Emiraten.

Ett år innan mannen anlände resten av hans familj till Sverige inklusive hans far. Hela familjen har en bakgrund som statslösa palestinier med anknytning till Syrien. 2015 fick familjen permanenta uppehållstillstånd i Sverige som flyktingar eftersom fadern i familjen angav att han finansierade en väpnad oppositionell grupp i Syrien – den dåvarande fria syriska armén.

TIDIGARE 2018-12-14. Statslös arab häktad efter Säpos tillslag i Lilla Edet

TERRORISM. En 22-årig arab, statslös, boende i Lilla Edet har häktats misstänkt för stämpling till terroristbrott och grovt vapenbrott. Mannen greps vid ett av flera tillslag under torsdagsmorgonen. De misstänkta brotten ska ha skett i Lilla Edet under hösten 2018, uppger åklagaren. 

Enligt Säpochefen Klas Friberg greps mannen efter tips från ett annat land.

Vänersborgs Tingsrätt B 4978-18

-Pettersson noterar att ingen tolk är begärd, då har han varit är relativt länge, i varje fall för att lära sig svenska. Enligt arabens Facebook så verkar han ha kontakter i Syrien och enligt egna uppgifter drog han från Syrien för att slippa göra värnplikt…

Låt proffsen ta hand om sina egna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

9 thoughts on “Terrormisstänkt arab släppt– greps igen av Säpo

  1. Säpo lyder bara fuhrer Löfvens order då säpo står direkt under Löfvens regim sedan valet 2014. Då förstår ju var och en att det som sker är planerat och skall fullföljas enligt agendan.

      • Ja, naturligtvis UT på promenad, inte UT ur landet på livstid om någon nu trodde det !
        Denne och alla andra perfekta importerade pensionsräddare får inte lämna Sverige eftersom de enligt 7 klövern blir mycket lönsamma på sikt.
        Har man haft oturen att växa upp i och upplevt det forna kristna homogena icke mångkulturella men som dagens experter säger otrygga och icke lönsamma Sverige så är man ju otroligt tacksam för de senaste 40 årens massimport av kreativa och arbetssugna pensionsräddare från världens alla hörn, en massimport som dessutom bara fortsätter.

Kommentera