Stockholms Handelskammare litar inte på Migrationsverket

EKONOMI. Stockholms Handelskammare är en näringslivsorganisation som företräder företag i huvudstadsregionen. Handelskammaren har tre huvudsakliga uppgifter:

  • att påverka det offentliga i en för företagen bättre inriktning av politiken.
  • att ge service till medlemmarna och i vissa frågor till andra företag.
  • att genom affärsnära nätverk underlätta för medlemmarnas affärsverksamhet

Nu kräver Stockholms handelskammare att regeringen tar bort ansvaret för arbetskraftsinvandringen från Migrationsverket. Arbetslösheten är låg i Stockholmsområdet, och det är en nackdel för arbetsgivarna.

Handelskammarens slutsats är att den kvalificerade arbetskraftsinvandringen behöver tredubblas från dagens nivåer. Under de första nio månaderna i fjol uppgick den till 4.600 personer i länet. Ett
första och viktigt steg är att få stopp på de uppmärksammade kompetensutvisningarna.
“Det är en skam för Sverige det här nationella självskadebeteendet med att utvisa global topptalang på bagatellartade grunder fortsätter”

Väntetiderna är oacceptabla, det finns också en överhängande risk att kandidaterna väljer bort Stockholm. “De här personerna har hela världen som sin arbetsmarknad de behöver inte komma till Stockholm. De kan lika gärna åka till London eller Shanghai”. 

Ansvaret vilar blytungt på Migrationsverket, myndigheten har gjort sitt på området.

“Migrationsverkets hantering av det här har brustit. Myndigheten har
konsekvent ställt mycket hårdare krav än vad som följer av lag och
förarbeten”. 

Läs hela artikeln på Dagens Industri…

-Pettersson undrar vem som litar på Migrationsverket eller för den delen arbetsmarknadsminister Ylva Johanssons (S)?

Nu har vi kompetensregnet som kommer från Afghanistan, Irak, Syrien, Somalia med flera länder för att inte arbeta.

Förr hade vi gästarbetare, ett fint ord, de kom som gäster, arbetade, sparade pengar och åkte hem. En och annan blev kvar, de assimilerade sig och deras barn blev svenskar.

Det var bättre  förr.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Stockholms Handelskammare litar inte på Migrationsverket

  1. Som sagt, vem f•n litar på migrationsverket!? som tar hit allt annat än kvalificerad arbetskraft, tvärt om! Den kvlificerade arbetskraften hade dessutom funnits här naturligt nu, om man inte låtit globalisterna diktera på 1990-talet.

  2. Migrationsverket ger arbete för många.En man har ett 10 årigt kontrakt med en flyttfirma.Hans lön är 5000 i månaden netto och arbetstid är 12 timmar per dag. han får inte säga upp det, slavarbete och när en kvinna försökte anställa honom på riktigt utan bidrag var hon hotad i verket med polisen om inte hon avlägsnade sig omedelbart. mannen sitter fast i 4 år till. Vem/ vilka tror ni tjänar på det? Inte den stackars mannen i alla fall. Ett klart fall för uppdrag granskning.

  3. Nej vem litar på det Penningslukande Migränverket som är Sveriges i särklass mest penningslukande kapitalförstörare, förmodligen har dom noll koll på vad pengarna försvinner till.

    • Inte minst i egna fickor, då det går bra mot betalning att få tillstånd att stanna här. Vet en person som levererade massor med pass till Irak!

  4. Vi har massvis med arbetslösa akademiker i Sverige som inte får någon chans att visa vad de går för, p g a att de som sköter anställningsprocessen är så fixerade på att anställa arbetskraftsinvandrare. Företagen som behöver arbetskraft lämnar oftast över till privata rekryteringsföretag att leta upp för jobbet rätt personer. Nästan alltid så släpper de fram fel personer och mycket ofta en ljugande snackebror som ingenting kan.
    Dessutom så vill man hellre ha folk som är under 40 med 50 års arbetslivserfarenhet.
    Utan kontakter är de totalkört i det här landet att få en fast anställning när man passerat 40.
    Ett till problem är att allt för ofta så väljer företagen att hellre använda sig av personal från bemanningsföretag.
    Jag ser det som att företagen måste ändra på sina attityder.

  5. Tja inbillar sig Handelskammaren att de kan konkurrera med de nämnda städerna,om verkligt goda utbildade ?
    Det hela är för mig två olika grupper de talar om.De som nu anländer till Abzurdien och MV,är inte här för att arbeta.
    De längtar endast efter bidrag och förtidspension !

  6. Det är väl kompetensbristen som gör att företagen eftersöker arbetsvilliga pensionärer.

  7. Migrationsverket prioriterar alla som ska in i bidragssystemet först, det är ju dom som ska bli lönsamma på sikt 🙂

Kommentera