Vore oansvarigt att kräva EU-utträde i dag, säger Jimmie Åkesson

EU-valet 2019. Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson ser ingen realistisk möjlighet för Sverige att lämna EU i nuläget. Därför är det bättre att försöka förändra unionen inifrån. Det säger han i Sveriges Radio Studio Ett, apropå varför partiet backat från kravet på ett svenskt utträde.

Åkesson menar att SD är starkt för frihandel och internationella samarbeten när det gäller exempelvis brottsbekämpning och miljöarbete. – Många väljare har fått en bild av att vi är ett protektionistiskt parti. Nu försöker vi nyansera den bilden på olika sätt, säger Åkesson.

Även den besvärliga brexitprocessen har spelat in i den nya linjen, enligt Åkesson.

– Det skulle vara direkt ansvarslöst att i det här läget gå ut och säga att vi ska lämna unionen i dag, innan vi vet hur det går i Storbritannien.

Åkesson är kritisk till  EU men ser inga möjligheter till att Sverige ska lämna EU oavsett vad han eller någon annan tycker f.n. och tycker då att det är bättre att försöka påverka inifrån för att ta tillbaka makt från EU till Sverige.

-Pettersson tycker det är rätt tänkt. Att lämna EU utan att ha alternativen klara är ogenomtänkt.

  1. Vänta och se hur det går för britterna.
  2. Förändra och omförhandla EU så det blir mer samarbete och mindre överstatlighet. Gärna tillsammans med andra EU- och invandringskritiska länder.
  3. EU-avgiften måste ner.
  4. EU:s yttre gräns måste fungera, annars ska vi ha en inre.
  5. När detta är gjort, folkomröstning.

Jag vet att Alternativ för Sverige ses som ett alternativ för Sverige men AfS fick 20.290 röster i riksdagsvalet 2018, vilket är 0,31 procent av rösterna och vill inte kompromissa. Det kommer att dröja innan de får 51 %.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

27 thoughts on “Vore oansvarigt att kräva EU-utträde i dag, säger Jimmie Åkesson

  1. Jasså oansvarigt säger och tycker J.Å !
    Vad säger och tycker Sveriges som det heter enda riktiga oppositionsparti om andra saker ? Är så tyst numera från SD.
    Blir definitivt en röst på partiet AFS som talar klartext även i valet 2022.

  2. Att gå ur EU ( Läs hitlers våta dröm) är det bara till att skita i och betala.För EU har iallafall inte gynatt de som har jobbat i slitit.
    Detta koruppta land Sverige

  3. Det är troligtvis en dålig ide att rösta på SD 2022, de är numera inte emot massinvandringen. Å andra sidan kommer man sannolikt att genom propaganda och valfusk se till att andra regimkritiska partier inte når riksdagen!

    • Är det bättre att rösta på partier som når riksdagen men som ändå inget utträttar ?
      Är precis vad majoriteten av den naiva och konflikträdda svenska väljarkåren gör vid varje val, röstar på samma partier.
      Blir definitivt en röst på AFS även i valet 2022.

  4. Ingen vet hur många röster AfS fick i riksdagsvalet!
    Det är inte antalet röster som räknas, det är de som räknar rösterna. Tror det var Stalin som sa det.

  5. EU-avgiften för 2019 är på ca 41 miljarder för Sverige och vi får tillbaks 12,5 miljarder,alltså netto ut blir ca 30 miljarder back för Sverige för att vara med i EU som knappast berikat Sverige på något bra sätt. EU är alltså en dålig affär ekonomiskt..

    För 30 miljarder skulle vi kunna få året:
    2000 sköterskor= ca 1 miljard
    4000 undersköterskor ca 2 miljard
    9000 biträden ca 3 miljard
    4000 lärare ca 4 miljard
    2000 läkare ca 2 miljard
    6000 hemlösa ca 3 miljard (svenska hemlösa inkl boende+sjukvård)

    • ändå så skulle vi ha ca 15 miljarder kvar att spendera tex på äldreboende service mm samt öka pensionerna

      • Ja och tänk då på alla pengar som vi skulle ha tjänat in om vi aldrig gick med.
        hade vi inte varit med i EU skulle vi troligen ha haft en gränsvakt värd namnet. och polisen skulle troligen ej heller ha varit överhopade med jobb. Likaså sjukvården mm mm.

  6. Har skrivit det tidigare och upprepar,att SD nu tagit samma beslut som andra kritiska frihetsparti i Europa. Skall denna tyskstyrda EU-koloss vältas,måste det ske inifrån !

  7. Det finns en annan metod, underkänna Reinfeldtregimens godkännande av Lissabonfördraget som är det som ställer till det med federation och överstatlighet.

  8. Med det valfusk som numera förekommer i Sverige så vet ingen förutom den inre kretsen på länsstyrelserna och valnämnderna hur valet gick till. Tror inte alls på 20.000 för AfS och 1.200.000 för SD, snarare det dubbla.
    Korruptionen är utbredd i Sverige på alla nivåer.

    • Valfusk? För att hålla koll, kan man anmäla sig till sin kommun att man vill delta som rösträknare.
      Sista meningen håller jag med om!

  9. Det blir absolut inte SD jag kommer att rösta på vid EU-valet. Det får bli nått ultrakommunistiskt part

  10. Vet inte om SD är medvetna om EUs målsättning att avskaffa nationalstaterna vilket är kommissionens mål dvs bilda en federation där i princip ländernas gränser upphör och troligen kommer engelskan vara 1st språket och därmed blir svenskan 2-3 språk ev förbjudas……nationsflaggorna kommer då också tas bort och i Sverige får vi hissa Euroflaggan vid midsommartid ev :).

  11. EU faller sönder inifrån. Varför kommenterar JÅ detta överhuvudtaget? Hade räckt med att vara tyst. Att dra växlar av BREXIT är långsökt. Eller hägrar välbetald reträttplats på ålderns höst för SD:are?
    Vi har ju haft en lastbilschaffis därnere som iofs verkar vettig. Men har han fått något uträttat? Knappast att han hoppar in i lastbilen igen efter denna vända i Bryssel.

    Verkar vara en angenäm resa att bli EU korrumperad.

    • Om man inte är med på tåget, så kan man inte jobba på sönderfallet – inifrån. Det gäller att få kolossen att implodera.

  12. Det är ju bara att gå ur om det inte är bra som jasägarna sa vid EU-valet. Eller hur vart det.

  13. Detta uttalande gör att jag är ännu mer positiv till SD.
    SD är faktiskt i dag vår enda chans att stoppa den katastrof vi har framför oss.

  14. Det beror på hur det går i EU valet. Det rör på sig i de olika grupperna i EU parlamentet. Det händer en del inom invandringsfrågan också. Det refereras inte så mycket och inte korrekt heller från de olika mötena.
    May försöker att förhandla om, EU säger nej. De lämnar om 59 dagar. Utan avtal i nuläget. Det beror på hur det går med handeln och gränsen.
    Gibraltar.
    SD vågar nog inte gå med i den bråkiga gruppen, den som är ett hot mot de starka idag.
    För Sveriges del är det bra att få bort liberalerna och MP. 4% spärr där med.
    Det som var stort var att få in piratpartiet i EU. Det trodde ingen på. Det inspirerade många i Europa.

  15. Jag har mina starka tvivel om möjligheten att förändra EU så jag är besviken på SD just nu.

  16. Åkesson, EU är inget att värna om, har förverkat sitt existensberättigande: Europas gränser har inte skyddats, censuren har utökats allt mer, EU kommisionen inte folkvald, ex. Tyskland 80% av besluten som tages i Bundestag är EU beslut som man bara vinkar igenom (=> enorm maktkoncentration till Bryssel/Strasbourg), …

      • Visst har du rätt men tänk på att det tar minst tre mandatperioder att komma in i Riksdagen. Se hur SD kämpar. Jag håller inte med om att de är omogna, gillar Kasselstrand och Hahne med flera och önskar dem lycka till i nästa val.

Kommentera