Pröva grunderna för invandringspolitiken

Hans Bergström, tidigare chefredaktör på DN och numera docent i statsvetenskap, välkomnar den nya regeringens krav på ett svenskt medborgarskap.

Däremot finns en rad punkter i invandringspolitiken där man nu måste pröva dess legitimitet.

Medborgarskapet ska stärkas, dels genom att införa ett språktest, dels genom att tydliga krav ska ställas och att en grundläggande samhällskunskap ska införas. Dessa förslag välkomnas av Bergström.

Samtidigt skriver han att en nation som saknar kontroll över sina yttre gränser och inte tydligt definierar kraven för ett medborgarskap är en icke existerande nation.

Fyra av den nya regeringens stödpartier vill se mer eller mindre öppna gränser, vilket tvingat Socialdemokraterna att retirera från en rad punkter man gick till val på. Nu ska en parlamentarisk kommitté tillsättas för att bringa ordning i svensk invandringspolitik, men som Hans Bergström påpekar. Vad händer i den när Sveriges mest invandringsvänliga parti har vetorätt, nämligen Miljöpartiet.

Andra grunder som Bergström pekar på är att införa en meritorienterad migrationspolitik likt den Kanada har. Definiera ordet ”flykting” är en annan grund, tillsammans med en gräns för vilka man har rätt att kalla ”anhörig” och tydliga gränser för ekonomisk ersättning och försörjningsplikt.

Bergström lyfter också fram det faktum att de största förlorarna med den svenska invandringspolitik som råder, är skattebetalarna och de migranter som redan finns här sedan år tillbaks. Som den turkiske invandraren Suat Cicek sade till Aftonbladet i en intervju redan 2004:

”Trots att Sverige inte har resurser att ta hand om alla som kommer hit, fortsätter vi att fylla på med nyanlända flyktingar”

Ingen har lyssnat och ingen lyssnar på de orden.

De sista orden i Hans Bergströms text borde få många att lyssna.

”Sverige har troligen den mest porösa gränsen i västvärlden och med en invandringspolitik med omvända incitament i förhållande till en meritbaserad syn. Ska detta fortsätta gälla, och i så fall med vilka konsekvenser”

Fast nu bor vi i Sverige och den nya regeringen stoltserar med att de tänker göra tvärtemot alla andra EU-länder.

SvD

10 thoughts on “Pröva grunderna för invandringspolitiken

  1. ”Inte har resurser att ta hand om alla” Vi skall inte ta hand om folk och vi har inte ”fyllt på” folk har kommit ändå, de kan väl ta reda på hur vi har det här innan de kommer. Den mannen tyckte väl att just han skulle tas om hand, med lgh ett bra välbetalt jobb osv. Krävande kille.

  2. Ja, Sverige har sannerligen upphört att existera! Därför är också vi grundinnevånare utlänningar, som bor i ett annat land. Därmed gäller också SITA:s regler om skatt, för de som inte tillhör den nation som åberopas i laghänseende för FULLSTÄNDIGT skatteåtagande. Nämligen den svenska. Som alltså inte längre gäller som vårt boendeland. Därmed ska vi HELLER INTE betala den höga skatt som åberopas. Utan den betydligt lägre, som gäller utlandsboende. ALLT ENLIGT SITA!!!

  3. Först är det viktigt att Sverige drar sig ur EU vars mål är federationsbildning mao där nationalstaterna i Europa ska bort och där kommissionen vill bygga ett nytt Sovjet.

    Helt rätt ovan om att ett land som inte bevakar sina gränser i princip upphör arr vara en nation utan ett slags ”ingemansland” blir följden.
    Om Sverige ska undvika U-landsplacering ca plats 38 internationellt som FN spått så måste vi inte bara stänga gränserna utan också repatriera ca 1-2 mille migranter där stort sett inga har egentliga skyddsbehov(visas av att väldigt många av dem åker hem på semester ofta och länge)

    • Blir nog svårt för Sverige att lämna EU när inget av dagens 8 riksdagspartier numera tycker att ett utträde är viktigt !
      SD har ju tagit rygg på 7 klövern i den frågan.

  4. Bergström borde diskutera återvandring istället.Det är en omöjlighet för Sverige att kunna behålla den stora volym av migranter som kommit och det är heller inte rätt att göra det.

  5. Är det någon som kommer ihåg namnet på partiet, som tjatat om dessa krav i många år, det som Hans Bergström nämner? Och för detta blivit utmålade som världens värsta avskräde av dom fisförnäma P K dårarna,som tydligt menar att krav kan man bara ställa på Svenskfödda,
    ytterligare en sak kan man göra och det är tvinga dom goda som bor i egna vita reservat att ta emot ett par varje av dem man ömmar så för.!

  6. DN är som bekant den största orsaken till att det blivit såhär i Sverige. Att inte Hans redan då lade ut riktlinjerna tyder på en enorm feghet. Han var rädd för Bonnier som betalade hans lön.

    Det finns för många Hans, som säljer sig billigt till de djävulska aktörer som finns idag inom media och politik. När de blir gamla blir de ”fria” den sjuka symbios som uppstått samt har mindre att förlora därför kommer sanningen fram om man har tur.

    Skäms Hans! Skäms för att du med din makt inte gjorde något DÅ!

Kommentera