Socialdemokratisk korruption på hög nivå, får 6,4 miljoner – utan att jobba

INRIKES. 4,3 miljoner kronor i fallskärm räckte inte när den före detta stadsdirektören i Stockholm, Ingela Lindh, skulle sluta i höstas. Lindh tillsattes av det före detta finansborgarrådet Karin Wanngård (S) år 2016. Efter valförlusten förlängde Wanngård (S) stadsdirektörens anställning i ett år. Enligt överenskommelsen skulle hon bara behöva stå till förfogande till Stockholms stad.

Lön: 180.500 kronor i månaden – 8.500 kronor mer än statsminister Stefan Löfven. – Jag utgår ifrån att den nya majoriteten kommer att använda Ingelas kompetens framöver, säger Wanngård.

Ingela Lindh skriver i ett mejl till Expressen att hon ämnar ta tjänstledigt när hon har ett nytt uppdrag – och därmed inte plocka ut någon lön.

  • Karin Wanngård, 43, (S) är en av Socialdemokraternas viktigaste personer och var under valrörelsen 2018 partiets frontnamn i Stockholm tillsammans med statsminister Stefan Löfven.
  • Under åren 2014–2018 var Wanngård finansborgarråd – och en av de mest välavlönade kommunpolitikerna i landet med en månadslön, 2018, på 134.640 kronor.
  • 2014 anställde Karin Wanngård först stadsdirektören Lars Rådh, men han tvingades lämna efter två år – med en fallskärm på 3,9 miljoner kronor.
  • 2016 anställde Wanngård i stället Ingela Lindh, 59, och utnämnde henne till stadsdirektör i Stockholm. Kontraktet skulle upphöra 15 oktober 2018. Wanngård beslöt att ge Lindh en lön på 166.000 kronor per månad, något som också framgår av anställningskontraktet. Detta beslut togs även senare i kommunstyrelsen.
  • Lindhs lön ökade sedan till 180.500 kronor per månad, vilket är drygt 8 500 kronor mer än vad statsminister Stefan Löfven har i månadslön.
  • Ingela Lindh började i Stockholms stads tjänst 1991 som biträdande borgarrådssekreterare hos Monica Andersson (S), var även biträdande borgarrådssekreterare hos Mats Hulth (S) och borgarrådssekreterare hos Annika Billström (S).

Läs mer på Expressen…

-Pettersson säger att detta är socialdemokratisk kompiskorruption på hög nivå, självklart begriper Wanngård att om den nya majoriten vill vill anställa Lindh för 180.500 kronor i månaden så gör dom det…

Wanngård (S) är för övrigt känd från bloggen…,hur smart damen är ser ni på videon…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Socialdemokratisk korruption på hög nivå, får 6,4 miljoner – utan att jobba

  1. Under valrörelserna pratar socialdemokraterna om
    skola,vård,omsorg när skattepengarna skall prioriteras.

    Men det är i och för sig under valrörelsen det..

  2. Tur att Sverige är ett av världens absolut rikaste länder som Fridolin säger !!!!!!!

  3. Blinda väljare väljer tydligen politiker med psykopatiska drag. Jag läste nyss artikeln och undrar hur mycket politiker kan avsky eller se ned på sina väljare och skattebetalare. Det mesta pekar på att mycket måste lagas i ett trasigt Sverige. Borde det inte anmälas?

  4. Dessa vidriga avskyvärda korrumperade sossar. Hatar att se deras äckliga nunor och höra deras uttjatade floskler.

  5. …. Att dom är på fri fot är en skandal!

    Utsatta områden är Ghetto där det bor en massa arbetskygga människor som sätter på sig hucklen för att slippa jobba.

    Om jag skulle springa runt i en kycklingdräkt och inte få ett enda jobb som jag söker, så kan man kanske Ana vad det beror på…

  6. Kan hon verkligen klara sig på dessa pengar ???????
    Det är ju BARA vad 30-35 st fattigpensionärer har i månaden.

  7. Jag hörde något från socialdemokratiska kvinnoförbundet att det var bättre kvinnor styrde för dom fifflar inte med pengar och dom premierar inte samma kön vid rekryteringar.
    Jag tror dom pratar så mycket skit så käppala tunneln blir avundsjuk.

Kommentera