Kvinna utan arbetstillstånd fick säkerhetsklassat jobb, arbetade och betalade skatt i tio år, men nu…

INVANDRING. En kvinna från Uzbekistan har arbetat med en säkerhetsklassad tjänst inom Kriminalvården trots att hon har saknat arbetstillstånd, rapporterar SVT och Ekot. Kvinnan och hennes familj har varit i Sverige i 15 år men nekats permanent uppehållstillstånd.

2015 beviljades kvinnan ändå ett undantag från kravet på svenskt medborgarskap för att få den säkerhetsklassade tjänsten, undantaget beviljades av justitieminister Morgan Johansson (S). Även kvinnans syster har jobbat inom Kriminalvården.

– Vi försökte bevisa för Migrationsverket och andra myndigheter att vi vill verkligen göra nytta för det svenska samhället, säger kvinnan till Ekot.

Familjen sitter just nu i förvar i väntan på utvisning. Familjens juridiska ombud säger till Ekot att de riskerar fem års fängelse i hemlandet eftersom de arbetat åt en annan stat. Kvinnan har också polisanmälts av Migrationsverket för att hon arbetat utan arbetstillstånd!

 

Morgan Johansson skyller på andra, att han själv ska se över rutinerna för att ha koll på vad han skriver på verkar inte aktuellt.

-Pettersson undrar om vi inte ska ersätta Migrationsverket med ett lotteri, det borde ge samma säkerhet som nu. Kvinnorna, mamman och de två döttrar har arbetat och betalat skatt minst de tio senaste åren, de utgör ingen säkerhetsrisk och ska ändå skickas hem.

Detta medan mängder med dömda kriminella utan asylskäl får stanna!!!

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Kvinna utan arbetstillstånd fick säkerhetsklassat jobb, arbetade och betalade skatt i tio år, men nu…

  1. Vi lever i ett ruttet land.
    S verkar jobba hårt för att just kriminella ska få stanna.
    S borde ha valaffischer med ”I vårt Sverige ska man kunna försörja sig på kriminalitet” och sen kan LO se till att de får gå med i facket med a-kassa och inkomstgaranti. De flesta yrkeskriminella är förmodligen ändå inte värre än våra styrande politiker.

  2. Var kvinnan släkt med någon i ledande ställning, eftersom Morgan var så tjänstvillig.
    Tänk om Morgan skulle syssla med det han är ämnad till, skärpa straffen.


  3. om kvinnan inte begärt ”permanent uppehållstillstånd”
    ere väll bara för henne att knega vidare…typ detta
    va att ROMARRIKET för 1500 år sedan gick i graven
    …detta bara början, kommer mycket, mycket mer
    dagligen

  4. Händer bara i Sverige, eller?
    Rent spontant kan man annat än tycka synd om kvinnorna.
    Våldtäktsmän, mördare, ljugande sk barn och bidragsberoende snyltare får stanna.

    Arma land..

    • Såg på Ekot att Morgan hade uttalat sig och sagt att ”Ska inte kunna hända igen”. Någon som tror honom?

      Säger bara
      ” Vad som har varit är vad som kommer att vara, och vad som har hänt är vad som kommer att hända; intet nytt sker under solen”.
      (Predikaren 1:9)

  5. Sveriges styrande journalistmurvlar och sjuka kvinnor favoriserar unga muslimska män från Mellanöstern. Det är bisarrt och motbjudande.

  6. Hur tänkte han nu egentligen ?
    Kriminalvården ska se över sina rutiner, och se till att sådant inte ska hända igen
    Om sen ministern själv skriver en undantagsregel från rutinen, vad hjälper det att se över några rutiner då ?
    Hhhhmmmmm ?

    • Den röda tråden är att de som vill och kan försörja sig själva skall utvisas. De utan utbildning som är oförmögna att försörja sig själva och de som sysslar med brottsliga gärningar skall stanna. De sysselsätter och rikligt belönar godhetsknarkarna med våra skattemedel.
      Morgan kommenterar jag inte då detta forum skall präglas av måttfullhet och eftertanke. Blir Morgan bättre om jag tänker?
      – Nej!

  7. Det här är ju helt sjukt och bara bevisar att vi har noll koll. Varit här i 15 år och ska utvisas! Flera jobbar, vad behövs mer?
    Sen undrar jag om spårbytet, från asylsökande till arbetskraftsinvandrare?

    Är haken att de inte visat id-handlingar? Då är det ju rätt men kan de inte få
    fram handlingar?

    • Om hon varit här i femton år var hon röstberättigad.
      Morgan behövde henne för att bli omvald.

  8. Ministrar är alltid okunniga och myndighetschefer ser över sina rutiner. Sedan läggs eländet i arkivet och glöms. Ingen bestraffas för att man öppnat landet för hot.

    Tänk om man i stället utkrävde ett ansvar. Att man i stället för alla kommunikatörer bytte varannan mot en säkerhetschef ute i organisationen och att en av dem fick sitta i ledningsgruppen.

Kommentera