Djurfront och biskopen

GP har den senaste tiden publicerat en rad uppmärksammade artiklar om den våldsbejakande sekt som kallar sig Djurfront.

Att det är en sekt som använder våld för att nå sina syften står helt klart, vilket också bekräftas av några avhoppare. Representanter från denna våldsbejakande sekt har även uppträtt i en manifestation för klimatet och där uppträdde man tillsammans med en person som gärna profilerar sig i samhällsfrågor.

Läs mer om GP:s granskningar här. Ni förstår snart vilka typer svenska bönder och djuruppfödare har att göra med och mest intressant kanske denna artikel är. Tyvärr är den bakom en betalvägg, men vi får ändå veta att ex-politiker från Feministiskt Initiativ och Miljöpartiet återfinns i sekten, tillsammans med rasister och ratade idoler.

sektens Facebook-sida finns en del att läsa och det anar jag att polisen och Säpo gör. SVT:s Opinion Live skulle igår haft ett inslag med mordhotade bönder, men ingen vågade ställa upp p.g.a. risken för repressalier. SVT har dock visat några inslag om bönder som hotats. En av sektmedlemmarna är f.d. ombudsman för Miljöpartiets ungdomsförbund Grön Ungdom och förklarar här varför sektmedlemmarna maskerar sig och hänger ut bönder och djuruppfödare i sociala medier.

En annan av sektmedlemmarna med det fantasifulla namnet Maja deltog förra året i en manifestation för klimatet (kan man vara mot klimat?). Helt ointressant i sig, men desto intressantare är övriga talare som inte har några problem att uppträda tillsammans med en företrädare för en våldsbejakande sekt. Det mest intressanta namnet är inringat på bilden nedan.

Just det, biskopen i Stockholms stift, Eva Brunne, har några som helst problem att synas i tvivelaktig omgivning. Bara hon får lite publicitet runt sin egen person.

Petterssons gillar djur och avskyr när de far illa. Man kan dock kämpa för djurens rätt, utan att använda våld och hot. Tyvärr har Säpo slutat bevaka militanta djurrättsaktivister, trots fler än 200 registrerade våldshandlingar mot bönder de senaste åren.

8 thoughts on “Djurfront och biskopen

  1. Oscarsson hade en spalt i DN då hon bad om inskickade beskrivningar om våld och hat mot kvinnor. Då skrev jag dit bara för att testa. Jag är en av alla mordhotade och misshandlade bönder. Uthängd i AB och K Kuriren från Åsa Folkhögskola bland annat. Då fick jag ett svar att vi på redaktionen har så mycket att göra så vi hinner inte läsa allt.
    Dessa människor står för det goda våldet medan bönder är djurplågare, miljösvin, rika lever på EU bidrag. Listan kan göras lång.
    Det som kännetecknar dessa trashankar(Sörmländskt uttryck) är att de inte är humanister. De gör skillnad på folk och fä där fäna regerar.
    Den intresserade kan läsa om Lidl som i Spanien ändrade hönsens liv. De tog fram en logo på äggkartongerna med buren överkryssad. Deras äggmarknad sköt i höjden, folk handlar ägg där. De andra kedjorna får följa efter. Bönderna har satsat runt 20 miljoner Euro i nya system. Låt kapitalismen verka och ta bort socialisterna med sitt våld så löses problemet och konsumenten kan välja. Samma med köttmärkningen. Mjölken Milbona, endast utegående kor.
    Skit på er på ren svenska.

  2. Det är inte ÄB utan Sthlm:s biskop, lika illa det! Men hon är lika publicitetshungring som ÄB

  3. Oscarsson har till och med blivit tilldelad Eldh-Ekblads fredspris: Stiftelsens ändamål är att främja fred och samförstånd mellan folken.
    Hon är även krönikör på Dagens Nyheter och brukar deltaga hos SVT Forums program.
    Det är intressant att veta vilka det är som ger sig på bönderna.

  4. Liten rättelse: Eva Brunne är inte ärkebiskop, det är Antje Jackelen. Brunne är bara biskop. Men det är samma skrot och korn.

Kommentera