Wallström om brexit: ”Kan inte förlåta Storbritannien”

EU. Sveriges utrikesminister Margot Wallström (S) kallar brexit för ett ”historiskt misstag som skapar problem för alla” i en intervju med politiksajten Politico– Jag kan inte förlåta Storbritannien för det här, säger Wallström (S).

Utrikesminister Wallström gillar inte att betala skatt

Wallström (S) beskriver tillvägagångssättet för att få till ett utträde som ”farligt” och ”illa hanterat”, och säger att hela Europa kommer att få betala ett pris för brexit.

Politico skriver att Wallströms kritik följer en trend där allt fler europeiska politiker har en hårdare retorik mot sina brittiska kollegor.

-Pettersson kan inte förlåta Margot Wallström (S) utan tycker hon borde skämmas. Det är politiker som Wallström som gett EU det rykte de förtjänar.

EU är bra på en del områden. Den inre marknaden, fri rörlighet för varor, tjänster, människor och kapital under förutsättning att det inte är skattefusk. Det kostar inget och är ett bra samarbete.

Det dåliga med EU är försöken till överstatlighet, slöseriet med skattepengar, detaljstyrning på det lokala planet, att EU inte lyckats skydda den yttre gränsen och alla märkliga stödprogram, som kostar en väldig massa pengar.

Det dåliga är Margot Wallström en del av. Läs skattesmitarna och Margots miljoner…

Hade socialdemokraten Margot Wallström varit en bra politiker så hade stödet för EU varit betydligt större, och glöm inte att britterna har folkomröstat Margot!

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Wallström om brexit: ”Kan inte förlåta Storbritannien”

  1. Angående gränsen mellan republiken Irland och Nordirland så borde irländare och britter själv komma överens om den saken och helt enkelt ge fan i vad Bryssel anser om saken.
    Deras regler är inget de ska bry sig om.

  2. Åh, hur ska britterna överleva det här, att hamna i onåd hos drottning Margot?
    Hur vågade britterna trotsa hennes vilja!!?
    De vågade trotsa makten.
    Nä, fy fan för EU.
    Att Pettersson nämner saker som är bra med EU är detsamma som att plocka russinen ur kakan enligt sådana som drottning Margot, det är allt eller inget dundrar man ifrån maktens salar i EU:s högborg.
    De hungrar efter makt och blind lydnad ifrån undersåtarna och att lämna deras hjord är en synd.

    Nä, det behövs en motvikt i Europa för att motverka packet och deras maktsträvan och det är hög tid.

  3. Hon är ett original i Svensk politik, det kvittar inom vilket område hon uttalar sig om , det blir bara fel fel fel ?

  4. Själv så kan inte jåg förlåta den där flinkärringen för att hon var med om att få in Sverige i EU. Detta är ett mycket större förräderi än Brexit.

  5. Wallström borde svara på om det någonsin är möjligt att gå ur EU? det var nämligen inget de sa före EU-valet 1994, att det skulle vara ett sådant ödesval att vi lämpar över en stor del av makten över Sverige till andra länders politiker utan någon som helst möjlighet att själva påverka, med andra ord i princip en form av diktatur utövad av byråkrater och för oss okända politiker i Bryssel…..

  6. Menar hon kanske att det ska vara obligatorisk tvångsanslutning till EU för alla länder i Europa?

    • Samma som de är för tex. fackförbundet Metalls medlemmar….sk. tvångsanslutning till LO…. som är Socialdemokraternas guldkalv.

      Trevligt, att fack-avgifter går till att öka missären för sina egna medlemmar !
      ”Bara en dåre bidrar till sin egna undergång”

      Sjukt – Sjukare – Sverige

      • GS påstod att SD önskade en valduell offentligt mot Stefan L inför valet 2018 men Stefan avstod

  7. Margot Wallström en förespråkare för globalism som fått sin övertygelse inom EU administrationen.
    Men man får väl den övertygelsen när man varit en högavlönad inom golbalistiska delen EU.

  8. Storbritannien har äntligen fått lite förstånd, de de lever med än mer terror, än vad Sverige har för tillfället, om man inte räknar på antal våldtäkter per capita…där är Sverige klart ledande….Hur kan detta vars möjligt !? 🤔
    Har ni en aning ?

    Margot kan inte förlåta Storbritannien…. Vi kan aldrig förlåta dig….så som du behandlar Sverige och svenskarna.

  9. Jag såg på Nyhetsmorgon Tv4, Göran Persson var med han hade mycket bra tankar och uppfattning, man kunde också höra vad han tycker om våran utrikesblondin och glöm inte att han skickade ”skatan” till andra sidan jordklotet

  10. Ju svårare det är att gå ur EU någorlunda oskadd, ju större orsak att försöka tänker jag. Svårigheterna med brexit visar mest att EU generellt inte tycker om en demokratisk ordning. Alla länder ska få utöva sitt självstyre för sina interna frågor utan inblandning av EU. Låser man upp länder på ett sätt, som liknar ekonomisk utpressning, så främjar det inte en frisk demokrati. Ja jag kanske inte förstår spelet inom EU, men jag tycker det verkar skrämmande mer tvång och kostnader än förbättringar för EU:s invånare.

  11. Som f.d. sparbankskassörska borde hon i varje fall kunna räkna pengar.
    Verkar inte gå så bra där heller
    Förutom insättningar på sin egen sparbanksbok

  12. Eu blir som de politiker som sätts in där.
    Standarden på politikerna i EU är betydligt högre än på de vi har i Sverige.

  13. Kan personligen aldrig acceptera eller förlåta M.W !
    Fridolin står just nu i riksdagen och skriker om att Sverige är ett av VÄRLDRNS ABSOLUT RIKASTE LÄNDER OCH ATT VI INTE KAN HA DET BÄTTRE ÄN NU.
    Han tror också på solidaritet !!!!!!!!
    Burrrrrrrrrr.

  14. Så går det när man har en svetsare som statsminister och en komplett outbildad lantlolla som utrikesminister.
    Lägg till detta en journalistkår inom MSM som saknar både utbildning och bildning.

    • Har en helt naturlig förklaring för all slags utbildning krävs att man har hjärna och kan tänka, vilket inte riktigt går ihop hos de flesta politikerna.

  15. Hon har helt rätt. EU är ett ”historiskt misstag som skapar problem för alla”

    Med spår av ironi.

Kommentera