Intel investerar 11 miljarder dollar i Israel


TEKNIK. Den amerikanska teknikjätten Intel Corp ska investera cirka 11 miljarder dollar i bolagets Israelbaserade verksamhet. Det motsvarar 100 miljarder kronor. 

Idag har Intel 11700 anställda i Israel och ytterligare 1100 personer som jobbar på deras dotterbolag Mobileye i Jerusalem. Intel köpte Mobileye för 15 miljarder dollar 2017 – det hittills största bolagsförvärvet i Israels historia.

Intel har investerat 38 miljarder dollar i Israel sedan de etablerade sig i Israel 1974.

Läs mer på Jerusalem Post.

-Pettersson ser att företaget Mobileye satsar stort på självkörande bilar och undrar varför inte Sverige med vår fordons- och IT-industri ligger i framkant där.

Israel och Sverige är väldigt lika, ungefär lika många invånare och är små exportberoende länder. Utbildningssystem är det ingen större skillnad på. Israels regering satsar inte heller mer på forskning än den svenska.

Enligt Israelerna så är svaret till framgångarna att det ligger i kulturen och att Israel i sig självt är ett ”start-up”-företag. För att överleva utan i ett land utan naturtillgångar och omringat av fiender så måste man vara innovativ. Lägg till en kultur där allt ifrågasätts och där det inte är en katastrof att misslyckas så får man en bra grogrund för entreprenörskap.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


16 responses to “Intel investerar 11 miljarder dollar i Israel

 • Langmore

  Judar är av tradition intresserade av utbildning och vetenskap. Det kan vi ha som ett gott exempel.

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Bästa Pettersson !

  Varför tar du bort övriga kommentarer…tycker de tillför detta inlägg en klar insyn i tankarna i dessa vilsna personer tankar, som har svårt att se verkligheten för vad den är !?
  Kul, men samtidigt ledsamt !

  Pettersson, jag är så stolt gör vad du gör gör att få samhället, att inse sanningen som media lägger tid och pengar på att dölja.

  TACK PETTERSSON 👍👍👍👍👍

  Gilla

  • Pettersson

   Jag tar bort kommentarer av olika skäl, ovårdat språk eller hatiskt språk, samt de som hotar.

   Sen har några personer som ibland skriver vettigt och ibland rena idiotin, de är några få svagbegåvade som mest verkar vara här för att jävlas. De byter signatur och ip-adress hela tiden och passar bättre hos slaskpressen.

   Vi har mellan 200 och 400 kommentarer om dagen, jag har ingen chans att läsa alla noga så ser jag dem som brukar missköta sig så trycker jag på radera utan att läsa. Det är 5-10 kommentarer om dagen.

   Några kan försvinna i vårt automatiska system. Det plockar bort flera hundra spamkommentarer om dagen med allt från reklam till porr, tyvärr så kan en och annan riktig fastna där också, men utan det system går det inte att ha öppna kommentarer.

   De kommentarer du tänker på kommer jag aldrig att tillåta då har vi snart kaos på bloggen.

   Glöm inte underlänken nedan och rensa datorn då och då.

   https://petterssonsblogg.se/kommentarer-och-regler/

   Även du Cirkus Sverige. Byter alias ibland…

   Gilla

   • Cirkus Sverige.

    Tackar för ditt klara svar.

    Nu håller jag tummarna oxå att de vilsna, lättledda förstår verkligheten för vad den är.
    Ger inte upp hoppet för detta !

    Än en gång…TACK för att du finns, du tillför så mycket till oss vakna 🙏🏻

    Gilla

   • Cirkus Sverige.

    Som jag sa innan, Pettersson…du är duktig och ser verkligheten för vad den är.

    Tack… Cirkusen fortsätter i Sjukstugan Sverige
    😁

    Gilla

 • Stenbock

  Många femtekolonnare,som besöker din blogg idag Pettersson !

  Gilla

 • Bosse

  Sverige har ingen egen fordonsindustri
  Den ägs av utländska intressen och de tar också beslut vad som skall utvecklas

  Gilla

  • Pettersson

   Bosse, du får läsa på lite. Har du glömt Volvokoncernen med 335 miljarder i omsättning och mängder med duktiga underleverantörer…

   Vi har den lilla sportsbiltillverkaren Koeingsegg och många fler.

   Volvo Cars med kinesiska ägare har huvudkontor och utveckling i Göteborg.

   Gilla

  • Stenbock

   Nej som mycket annat är det Kina,som äger allt mer… Just nu eller sedan länge,är de väldigt engagerade i Afrika.Klokt där finns enorma skatter ännu oupptäckta i jorden….

   Gilla

 • ulsansblogg

  Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
  Att Margot Wallström på grund av ideologiska skäl är ett problem för en naturlig utveckling teknologisk borde var och en inse. ”Hon är ett mycket dyrt fruntimmer” för den svenska nationen.

  Gilla

 • Jack

  Jag såg ett program om solenergi. Man räknar med att det finns 150 000 miljarder dollar i outnyttjat kapital för att investera i solenergi. Det är astronomiska summor.
  Den oinvigde frågar sig då, varför finns det människor som svälter? Eller är den enkla sanningen den att alla länder vet att Sverige har ett stort behov av att hjälpa, så ingen bryr sig.

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  Nu gråter Margot Wallström !

  Bra Intel 👍

  Gilla

  • Billy Boy

   Margot Wallström (S) investerar hellre mångmiljardbelopp av svenska skattpengar i palestinsk terrorism med en värdegrund som bygger på nazistisk ideologi. Se bilden nedan med hakkorsen målade på väggen inuti en fiskmarknad i Gaza som styrs av Hamas.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: