Abukar, Khalid och Yassin får löjliga straff efter att ha rånat rullstolsbunden i sitt hem


BROTTSLIGHET. Straffskalan för grovt rån omfattar fängelse i lägst fyra och högst tio år och i det här fallet tog sig tre män in i bostaden på Tjärna Ängar vid 22-tiden på söndagskvällen och tilltvingade sig bankkort och ägodelar. Under två timmar satt Loa Anderzon under knivhot medan rånarna länsade hans bankkonto.

 • Abukar Mohamed Ahmed, född 1999, dömdes till sluten ungdomsvård 9 mån.
 • Khalid Abdirizak Mohamud, född 1992, dömdes till fängelse 3 år 6 månader.
 • Yassin Hamza Farah, född 1998, dömdes till sluten ungdomsvård 1 år 4 månader

Khalid förekommer under 6 avsnitt i belastningsregistret – tidigare dömd för bl.a. misshandel, olaga hot och grovt vapenbrott. Han överklagade den aktuella domen till HD, som inte gav prövningstillstånd.

Yassin – tidigare dömd för bl.a. stöld. Enligt ett yttrande var han avstängd från skolan efter att ha hotat rektorn.

Abdukar förekom vid tillfället inte i belastningsregistret – men har varit misstänkt för bl.a. väskryckningar.

-Pettersson tycker att grabbarna ska slippa straff och i stället få uppehållstillstånd och medborgarskap indragna och få en enkelbiljett hem.

TIDIGARE 2016-09-20. Rullstolsbunden blev rånad i sitt hem

INVANDRARVÅLD. Tre män tog sig in i bostaden på Tjärna Ängar vid 22-tiden på söndagskvällen och tilltvingade sig bankkort och ägodelar. Under två timmar satt Loa Anderzon under knivhot medan rånarna länsade hans bankkonto.

Loa Anderzon satt och tittade på Tre kronors hockeymatch mot Ryssland på söndagskvällen.
– Plötsligt stod det en person inne här och öppnade balkongdörren och då stod det tre personer inne hos mig, berättar Loa.

Han drabbades av stroke för fyra år sedan och sitter i rullstol. Hans personliga assistent hade gått hem klockan 17, och Loa var ensam. Han hade sett fram emot en lugn kväll med en hockeymatch men fick istället en mardröm.

Det första förövarna gjorde var att ta av Loa hans mobiltelefon och trygghetslarm.
– En av dem tog fram en stor kökskniv ur en låda och hotade mig med, medan de andra två plockade på sig plånbok, dator och tv. De plockade till och med mat ur frysen. Sen ville de ha koden till bankkortet, det vägrade jag men då sa de att de skulle slå ihjäl mig, säger Loa.

Loa gav dem koden med rädsla för sitt liv. I ett par timmar fick Loa utstå terrorn medan en av rånarna sprang till närmaste bankomat för att kolla att det stämde. Sedan tog de sig också till Kupolens bankomat. Totalt tog de ut 4 000 kr från hans bankkonto.

– Jag har rest mycket i världen och sett mycket men inte något sådant här. Så tar dem allt man äger. Man är lite skärrad, men man lever ju i alla fall, säger Loa.

-Pettersson tror knappast Loa är blind eftersom han tittade på hockey, ändå får vi inget signalement.

Men det brukar se mörkt ut på Tjärna ängar i Borlänge och det är inte fördomar utan erfarenhet.

Läs mer på DT.se

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


16 responses to “Abukar, Khalid och Yassin får löjliga straff efter att ha rånat rullstolsbunden i sitt hem

 • Kenth Andersson

  Lägst 4 år och högst 10 år !
  Man får inte glömma bort avräknad häktestid och frigivning efter 2/3 av tiden på Kriminalvårdens fina fullservade hotell.

  Gilla

 • Brasklappen

  Beställt av 82% ryggradslösa och verkställt av våra ”GODA” politiker, detta startades upp av Olof Palme för c:a 40 år sedan, då gjorde sossar raketkarriär inom SOCIALDEMOKRATERNA genom att prata om hur synd det var om muslimerna i Bangladesh och det kom många därifrån till BIDRAGSPARADISET bl. a. Roy Rahman som våldtog, misshandlade och mördade Märta Pettersson i Sätra, han brände ihjäl kvinnan levande i hennes bostad. Roy Rahman arbetade inom hemtjänsten! SKÄMS SOSSE-SVIN!

  Gilla

 • Tony

  Hade nu Sverige inte varit så oförskämda mot Ryssarna, så hade säkert dessa tagit emot dessa sorgliga varelser mot ersättning, deras fängelser håller nog inte samma standard som hotell Hilton här hemma.

  Gilla

 • Mike E

  Sverige kontrolleras av en lågutbildad, vänstervriden journalistkår med gigantiska, tvångsfinansierade SVT/SR i spetsen. Lägg till det att svenskar är extremt kollektivistiska och auktoritetstro. Då går det som det går.

  Gilla

 • Ståfräs

  Ponera att några från högersidan rånat en rullstolsbunden muslim????
  Samma straff, människors lika värde???

  Gilla

 • Erling

  Gangstrar har alltid funnits. Små och stora.

  Det drastiskt, gåtfulla, förödande nu är att rättsväsendet tillika med det mesta i vårt land har drabbats av total kollaps!

  Gangsterväldet har fritt fram! I praktiken tycks det snarare premieras!

  Men nåde dig om du är ärlig på FB! Då är det andra bullar som gäller!

  Med ljus, sökarlykta och blåslampa jagas ålderstigna damer som ger
  uttryck för sin förtvivlan!

  Undrar om en dylik galenskap ens kunde gestaltas i en mardröm?

  Men i verkligheten har det gjort det!

  Gilla

 • Carl ekström

  Personliigen tycker jag dödsstraff.

  Gilla

 • SVENSK

  Här borde man ha markerat, med 10 år, men jag personligen tycker LIVSTID! och livstids utvisning!

  Gilla

 • ruben

  För många kriminella övergrepp orsakas av att Sverige ville vara en humanitär stormakt utåt sett. Nu ska regeringen även bedriva generös anhöriginvandring s.k. medmänsklighet för utlänningar, som vill bo gratis i Sverige utan anknytning hit. Dvs. ingen medmänsklighet mot svenskarna, som betalar kalaset. Bevare oss från det och avsätt regeringen.

  Gilla

 • Tony

  Vi har en så kallat Justitsieminister som på heltid tycks jobba för att
  Svenska folket inte ska kunna uttala sig om hur ruttet våra myndigheter beter sig, mot Svenska folket, alltså är sociala medier en finne i Ar—t på dessa
  och då ska det fria ordet stängas ner så att myndigheterna inte bryter ihop över att få höra den verklighet dom själva skapat.

  Gilla

  • Bosse

   Sverige är en socialistisk uppfostringsanstalt.
   Regimtrogen TV har fortfarande monopol på sanningen då ingen alternativ nyhetsförmedling existerar. TV4 kryper också runt i PK -träsket på order av Morgan.
   Majoritetem av svenskarna sitter framför dumburken och låter sig indoktrineras av skiten år efter år.
   Inte konstigt att det går som det gör i valen

   Gilla

 • Tony

  Dessa otroligt fega individer överträffas bara av fega Svenska myndighetspersoner, dessa as kan inte skydda rullstolsbundna rörelsehindrade åldringar i sina egna hem, men är väldigt noga med att inte avslöja härkomsten , alltså man hjälper till att skydda dessa låga varelser från straff??? Kommer väl att sluta med samhällstjänst.
  Hade det varit vita Svenska personer hade dom figurerat med namn o bild i alla tidningar. Dessa illgärningar hade kunnat reducerats kraftigt ifall varelserna hade fått rejäla straff och automatisk utvisning på livstid.
  Fy fan för det unkna samhälle Sverige blivit!

  Gilla

 • Mm

  Hur tror ni invällarbyket fick reda på att han var ensam. Meddelarcentralen via kompisar på hemtjänsten eller andra s.k icke-arbetare som praktiserar. Mycket överfall och rån av gamla och handikappade har det blivit, men eftersom vi har en media och en skitdålig journalistkår som inte ser det som sitt ansvar att skriva om det som sker i samhället så kan detta invällande avskum härja hur de vill. Straffen är inga straff utan semester på lyxhotellen som kallas fängelser.

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Det enda rätta straffet vore att skicka ut hela familjen, dom har inte klarat av att uppfostra dessa blivande pensionsräddare på rätt sätt. Klarar man inte av det så har man inget i landet att göra i fortsättningen

  Gilla

 • ossie

  Såna här vidriga kräk ska hem till djungeln där de hör hemma.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: