Ökat tryck


I kvällens Agenda får vi höra hur Morgan Johansson (S) förklarar partiets svängning i migrationsfrågan.

Från Stefan Löfvens löften om en stramare asylpolitik, EU:s miniminivå och att Sverige inte kan ha en migrationspolitik som skiljer sig från övriga Europas, till att nuvarande regering gör precis tvärtom.

Redan vid den olyckliga gymnasieamnestin för unga afghanska män som fått ett utvisningsbeslut började man ana ugglor i mossen. Centerpartiet och Miljöpartiet var drivande i frågan.

Sedan kom svängningen när det gäller familjeåterförening. Från att göra det svårare för familjer att återförenas och med ett tydligt försörjningskrav, har man plötsligt släppt på försörjningskravet och utvidgat antal grupper som ska ha rätt att återförenas i Sverige. Drivande bakom dessa beslut är Centerpartiet och Miljöpartiet.

Nu säger migrationsminister Morgan Johansson att medmänsklighet ska råda i svensk asylpolitik och att fler människor ska omfattas av såväl ”särskilt ömmande fall” och ”alternativt skyddsbehövande”. Antalet asylsökande kommer därmed att öka, trots att Socialdemokraterna i valrörelsen uttryckte att Sverige inte kan vara mer generösa än andra europeiska länder och att ett mottagande på EU:s miniminivå ska råda.

Motiveringen som Johansson ger i kvällens Agenda, kan te sig märklig. Antalet asylsökande har minskat, allt enligt honom själv och partiets egen vision. Då ska man plötsligt göra asylpolitiken så generös att fler lockas hit och att allt fler omfattas av generösa regler som leder till permanenta uppehållstillstånd. Man kan ana att detta är en eftergift till Centerpartiet och Miljöpartiet, men detta kommer självfallet att leda Sverige mot toppen i statistiken över antal asylsökande per capita.

Både Morgan Johansson och Centerpartiets Johanna Jönsson pekar på särskilt utsatta grupper som ”sjuka, bräckliga och sköra”. Det handlar alltså främst om människor som kommer att belasta den redan ansträngda vården, som inte kommer att arbeta eller betala skatt och som får miljardrullningen att ta ny fart.

Det är väl inte längre någon tvekan om att vissa partier i riksdagen tappat greppet, släppt alla spärrar och blundar för alla de problem som en ohämmad migrationspolitik redan skapat.

Bryr de sig ens? Vad driver dem till detta? Vilka driver dem till detta? Hur har de tänkt lösa alla problem? Vill de ens lösa alla problem?

 


32 responses to “Ökat tryck

 • S Eriksson

  Väldigt intressant, ibland blixtrar även SVT till och ställer förvånadsvärt kritiska frågor. Finns det ett hopp tro?

  Gilla

 • Cinna

  Uppgörelsen ger S en möjlighet att skylla svängningen på C och L.
  Men jag tror inte S hade för avsikt att strama åt migrationen -det var ett spel för att lura väljarna.

  Gilla

 • Billy Boy

  Migrationsverket och den nya rödgröna s k humanitära stormaktsregeringen med dörrmatte-partierna C, L och V verkar gå i otakt:

  Zohreh, 32, ska utvisas – för att hon tagit ut för lite semester

  32-åriga Zohreh Gheydar har snart bott i Sverige i nio år och älskar sitt jobb inom hemtjänsten. Nu ska hon utvisas till Iran – för att hon tagit ut för lite semesterdagar, skriver Dagens Nyheter.

  – Jag har försökt väldigt mycket i Sverige, jag har kämpat hela tiden och jag har lärt mig språket. Jag visste ingenting om detta, att de kunde utvisa mig efter nio år, säger hon till Aftonbladet.

  32-åriga Zohreh Gheydar kom till Sverige[4] år 2010 från Iran[5]. Hon vill inte flytta tillbaka, dels för att landet är otryggt menar hon och dels på grund av personliga skäl.

  – 11 februari är det exakt nio år sedan jag kom till Sverige med min pojkvän. Vi har jobbat hela tiden. (Publicerat 27 januari 2019)

  Läs mer på:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/1kl5zM/zohreh-32-ska-utvisas–for-att-hon-tagit-ut-for-lite-semester

  Skulle vår vingelpetter till migrationsminister Morgan kunna lämna en liten förklaring?

  Gillad av 1 person

 • eugenecork


  svängningen är i genomskinligaste laget
  …anade detta direkt då Löfven nämnde
  luringen om bl.a. ”hårdare tag” mot nya
  turister…denna invit enkom ämnad till
  besvikna sossar som bytt parti till SD
  …det gick hem, liksom splittringen av
  alliansen…VA SOM ÅTERSTÅR FÖR
  OSS ÄR ATT SÄGA…GRATTIS

  Gilla

 • Monica

  Anser att muslimska kvinnor som frivilligt sätter på sig hijab och andra muslimska persedlar för att de är hängivna muslimer inte är ömmande fall. De kan mycket väl bo i muslimska länder och ställa upp på den sociala kontrollen och klädkoderna där. Därför kan man inte ta hänsyn till deras kön och på grund av detta löper stor risk i sina ursprungsländer att råka speciellt illa ut. Har haft med dessa att göra och de har i många fall narcissistiska drag och ser ner på inhemska mindre privilegerade etniska nordbor. Därför precis som sina manliga dito bör de repatrieras

  Gilla

 • Two Different Shoes On

  Vad hade ni väntat er, hahahaha

  Gilla

 • BB-8

  Dessutom upprepar Morgan Johansson att familjeåterförening i stor utsträckning kommer göra så kvinnor och barn i flyktingläger kan återförenas med make/pappa i Sverige. Tjena, det är ju redan konstaterat att antalet flyktingar ligger på bara runt 2%. Det stora flertalet är välfärdsmigranter. Pengarna för vad detta kostar kunde göra verklig skillnad på annat sätt.

  Gilla

 • BB-8

  Hörde Morgan Johansson i Agenda flera gånger förklara för reportern att ökad familjeåterförening är bra för integrationen. Var finns några vetenskapliga belägg för det? Kan det inte rent av vara tvärt om? Tror ni Agendas journalist ställde följdfrågor till Morgan om detta? Nix!

  Gilla

 • Langmore

  Som jag uppfattar det så har S inte svängt. S hade inte tillräckligt med röster i valet för att få igenom sin politik, utan kände sig tvungna att kompromissa med C, L och Mp. Alltså S förstår behovet av en restriktiv invandring men är för små för att kunna genomföra det själva. Om de skall samarbeta med M, de kristna och SD så får de tumma på andra frågor som är viktiga för dem. Värt land är svårt splittrat och det får tyvärr icke önskvärda konsekvenser.

  Gilla

 • Anders

  Quislingar och folkförrädare hela bunten, man pissar på etniska Svenskar

  Gilla

 • Greger

  Man kan starkt ifrågasätta om vi verkligen lever i en demokrati. Det som hänt sedan valet handlar inte bara om några brutna vallöften.

  Gilla

 • Cirkusen fortsätter.

  Varför vill de Sverige så illa !?

  Gilla

 • ossie

  Tänk om man brydde sig hälften så mycket om svenska gamla sjuka handikappade. Man tar ifrån handikappade barn assistansen sjuka människor tvingas tillbaka till arbete. Dessa omänskliga sossepampar de är bara värda ett stort förakt.

  Gilla

 • Kent

  Det blir oöverskådligt dyrt för svenska skattebetalare att köpa makten åt socialdemokraterna i både pengar och förstört samhälle.
  Det borde vara spärr på hur långt politikerna kan gå med att missbruka beskattningsrätten av svenska folket.

  Gilla

 • turrim

  Nu är det dags att SD börjar driva öppen politik igen. Slut med tystnaden. Ni har ju sagt att i är det enda oppositionspartiet. Det märks inte.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Tystnaden kanske beror på att SD strävar efter att bli och vara ett antirasistiskt mittenparti i framtiden som gruppledare Mattias Karlsson sagt !
   Blir definitivt en röst på AFS även i valet 2022.

   Gilla

 • centurion

  Hur skör och bräcklig kan man vara om det går att ta sig ända hit ? De som Verkligen är sköra och bräckliga är dom som inte har en chans att lämna sin utsatthet. Återigen i NÄROMRÅDET !!! Sen har vi ju även sköra och bräckliga pensionärer i vår egen lilla ankdamm, men dom kanske kommer att ”rösta fel”, så dom skiter vi i….”Humanistisk stormakt”. Jo, tjena. Ett historiskt SVEK är vad det är !

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Vem är förvånad över detta ?
  Man vet ju samtidigt att 7 klövern från V (kommunisterna) till M de senaste 40 åren bedrivit en vansinnig och helt okontrollerad massinvandring så lite paradoxalt blir det när en talesperson från M nu kritiserar S för att ha svängt i migrationspolitiken !
  Inget parti från V till M ska yttra sig och kritisera någon när det gäller den svenska migrationspolitiken som sänkt Folkhemmet för all framtid.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  Inga problem! Helt enligt folkviljan!

  Skriv gärna att dom inte gick till val på det här, men dumsvensken har ju visat i hundra år att denne vill bli blåst!

  Gilla

 • Jack

  Här är lite läsning för okunniga politiker. Om apatiska flyktingbarn. Här har George Sorose hämtat inspiration för att stjälpa Europa.

  Svenska Dagbladet skriver i en artikel publicerad den 24 november 2005 att ryska resebyråer lär ut apatibluff: ””Resebyrån” erbjöd detaljerade instruktioner om hur man får barn att framstå som sjuka och apatiska och även angav vilken typ av medicin som var lämplig att ge dem. […] I fönstret fanns helt öppen reklam för verksamheten med texten ”Vill du bli medborgare i Sverige”? Resebyrån är verksam i Georgien, Azerbajdzjan, Armenien och Uzbekistan – länder varifrån flera av de kända fallen av apatiska flyktingbarn kommer från.

  Hämtat från Metapedia.

  Gilla

 • Roland Salomonsson

  Om problem inte erkänns finnas, så vill man heller inte lösa dem som verkligheten visar.

  Gilla

 • putte

  Efter att ha sett Morgan Johansson sitta i Rapport och säga sig vilja införa ett nytt kriterium för att kunna få komma till Sverige , nämligen att man är sjuk och krasslig infinner sig frågan , tycker han inte att den Svenska sjukvården redan nu går på knäna , eller är hans mål att den ska haverera fullständigt . Och räcker det inte redan nu att Sverige verkar att vara hela världens enda socialkontor som ska försörja allt och alla .

  Gilla

 • Gruvmor

  Vi har i landets ledning en skara fullständiga egoister som enbart tänker på hur de ska sko sig själva och vad som kan gynna deras politiska karriärer. Svenska folket existerar inte i deras hjärnor (hjärtan har de förstås inte) förutom när det gäller att klämma några fler kronor ifrån oss stackare.

  Gilla

 • Lindis

  Sverige har redan tagit in 10 x mer migranter än övriga EU-länder räknat per capita och man vill nu även ha in folk som ”det är synd om” och de som behöver ”specialvård” vilket kommer sänka svensk sjukvård ordentligt. Politikerna här är troligen de mest korrupta inom EU och som mer än gärna vill sänka landet till U-landsnivå vilket FN beräknat vi ska bli år 2030. Se vidare länk:
  https://www.google.com/search?client=firefox-b&q=sweden+a+third+world&spell=1&sa=X&ved=0ahUKEwj8usfZx47gAhUUSo8KHc_WAc0QBQgqKAA&biw=1004&bih=599

  Gilla

 • Thomas

  Lås in Mojjgan och kasta bort nyckeln,förrädare.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: