Afghan med uppehållstillstånd sedan 2012 är ekonomisk migrant, begår brott med irakisk våldtäktsman


BROTTSLIGHET. Ali Ahmadi kom till Sverige som ”ensamkommande flyktingbarn” i december 2011. I november 2012 fick han permanent uppehållstillstånd. Enligt egen uppgift började han bruka cannabis efter ankomsten till Sverige. Missbruket har sedan eskalerat till heroin, amfetamin, diverse benzodiazepiner och ecstasy.

  • 2013 fick han ett strafföreläggande för ringa narkotikasmuggling
  • 2014 – försök till stöld, skyddstillsyn
  • 2017 juni – ej haft hjälm vid mopedfärd; ordningsbot
  • 2017 aug – stöld (5 tillfällen), försök till stöld (2 tillfällen), ringa narkotikabrott (2 tillfällen); skyddstillsyn med 100 tim samhällstjänst
  • 2017 sept – stöld; fängelse 1 mån
  • 2017 dec – stöld, våld mot tjänsteman; fängelse 4 mån
  • 2018 april – skyddstillsyn undanröjs
  • 2018 juni – stöld; fängelse 1 mån
  • 2018 juni – försök till stöld, stöld (2 tillfällen); fängelse 2 mån.

Det skiljer inte ens två veckor mellan de två senaste domarna.

2017 kallades Ahmadi till Kriminalvården för personutredning. Man skickade kallelser till två olika adresser – båda återsändes. En månad senare hade man fått tag i honom och en utredning kunde göras.

I flera förundersökningsprotokoll finns uppgiften att Ahmadi är född i Teheran, men till Frivården säger han sig vara född i Afghanistan och att familjen lämnade hemlandet 2011 av ekonomiska skäl.

I Turkiet ska de ha skiljts åt och Ali fortsatte ensam till Sverige. Han säger sig sakna familjen oerhört, men verkar ovillig att berätta var de befinner sig idag. Han säger sig inte ha haft kontakt med dem på åtta månader, men vet var de är. De ska inte befinna sig i Sverige.

En något förvånande omständighet är att det inte skett någon familjeåterförening, trots att Ahmadi fick permanentuppehållstillstånd som minderårig redan 2012 – men kanske var detta aldrig planen.

Kanske skickades Ahmadi hit enbart i syfte att från distans bidra till familjens försörjning – i likhet med afghanen som knivskar en 16-åring i Staffanstorp och som tycks ha blivit hitskickad mot sin vilja för att tjäna pengar.

I hemlandet ska Ahmadi ha gått sex år i skolan. Sedan ankomsten till Sverige har han konstant erhållit boende-, vård- och ekonomiska insatser. Facit lyder; hög frånvaro i skolan, tilltagande missbrukarproblematik, grav psykisk ohälsa, kriminalitet, fängelsevistelser och en misskött skyddstillsyn.

På ett boende lärde han känna en ”flykting” från Irak. Detta visar sig vara Mohammed Abdulrazaq Al Hayali, som 2011 våldtog och rånade en 16-årig flicka i Kungsparken, Malmö. Hayali dömdes 2012 för grov våldtäkt och rån, men fick trots detta stanna i Sverige.

Mer uppgifter om dessa herrar har Maria Boklubben samlat HÄR.

-Pettersson undrar hur detta är möjligt, år efter år av brottslighet och fortfarande kvar i landet. Vem är ansvarig Morgan?


12 responses to “Afghan med uppehållstillstånd sedan 2012 är ekonomisk migrant, begår brott med irakisk våldtäktsman

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: