Sverige hamnar högst upp i ny klimatrankning

KLIMAT. Sverige är bäst i världen på att svara upp mot sina åtaganden enligt Parisavtalet. Det visar den årliga rankningen CCPI, från organisationerna Germanwatch, NewClimate Institute och Climate Action Network. 

Organisationerna har låtit 350 experter bedöma 56 länder samt EU som helhet i fyra kategorier.

Trots att Sverige får bäst sammantaget betyg hamnar landet bara på fjärde plats. De tre översta platserna är tomma, eftersom inget land bedöms bedriva ett så bra klimatarbete att man förtjänar platserna.

Läs hela rapporten

-Pettersson tycker det ser ut som de flesta länderna struntar i Parisavtalet och då undrar jag hur mycket nytta Sveriges självplågeri gör på det globala klimatet…

Men får Miljöpartiet som de vill så tänker de straffbeskatta svenska glesbygdsbor för att rädda klimatet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Sverige hamnar högst upp i ny klimatrankning

  1. snart ingen elproduktion
    vi lägger ned kärnkraftverk
    stopp på utbyggnad av vattenkraftverk
    de snor våra solkraft
    vindkraften säger ju staten att den producerar långt mindre än förväntat
    vi köper in elkraft från kolkraft, som vi en gång köpt för dyra pengar sen sålt för noll och ingenting)
    detta blir väll önskeresultatet noll i utsläpp
    vi importerar befolkning med någon miljon eller så, då blir utsläppen reducerade per capita och Malmö bla har ett skriande behov av el då de inte vill gradera upp elleverans och kablage till denna region, etc etc
    klart vi är bäst
    och i morgon söndag skall det komma 20 – 25 cm snö och alla får stanna hemma för inga komuner har råd med snöröjning
    vi är bäst

  2. Har de senaste dagarna fått 30 cm snö. Det sägs att det ÄR snö. Jag vill kalla det IS. Små små partiklar lite grövre än matsalt. Rinner som kvicksand. Likadant ifjol. När jag åkte skidor på 80-talet fanns inte denna typ av ”snö”.
    Nä det är i mina ögon ”kondensen” som eg. är vädermanipulering. Vilket har pågått sedan -30-talet.

  3. Klart vi är bäst. Vi har ju Greta som expert och rådgivare, vilket andra länder saknar.

  4. Sverige är bäst i världen på att klä i Skämsmössa. Dom andra har insett skojeriet för länge sen. Man gör mest nytta där problemen finns…

  5. Ja det lär finnas någon abzurdsk liten halvmongolid flicka,som reser runt och agiterar för bättre luft,och friskare människor….Såg ett kort inslag i tyska propagandakanalen ZDF….Trodde Målle Lindberg var den siste inom sin gren. Landet uppe vid Polargränsen lever ännu….

Kommentera