S, ministrarna och förlåtelsen


Är det av vikt att man blir förlåten för eventuella synder man gjort i livet eller ska man för alltid bära med sig dessa i bagaget?

Jag vet vad jag tycker, men det finns ett parti som borde rannsaka sig själva. Socialdemokraterna.

Varför just Socialdemokraterna tänker ni? Kanske mest beroende på att Stefan Löfven verkar fokusera mer på det som hänt än det som är nu och förväntas ske framöver. Bl.a. uttryckte sig Löfven så här om SD i en partiledardebatt den 9:e oktober 2016: ”Detta är ett nazistiskt parti, rasistiskt parti”. Ett uttalande han sedan tog tillbaka och uppenbart blev förlåten för.

Nu vet vi att Löfven använt detta uttryck både innan och efter den debatten, vilket visar att partiet inte riktigt håller sig till spelreglerna. Som alla vet har också andra socialdemokrater en förkärlek att använda uttryck om SD, dess representanter och partiets historia. En Sverigedemokrat förtjänar aldrig förlåtelse, samtidigt som det i de egna leden blåser förlåtelsens vindar.

Just nu sitter ett antal S-ministrar i den framröstade regeringen som partiledaren och partiet håller ömt i sina armar, förlåtna och omhuldade av kärlek.

Ardalan Shekarabi är numera konsumentminister. Shekarabi bröt mot svensk lag genom att uppehålla sig illegalt i Sverige under många år. Under ett val till SSU-ordförande 2003 använde Shekarabi 76 000 kronor som var vikta för ett integrationsprojekt, till sin egen personkampanj.

Anders Ygeman är energi- och digitaliseringsminister i den nya regeringen. Ygeman stod i fokus kring turerna med skandalen inom Transportstyrelsen, där känslig information lades ut på utländska entreprenörer.

Annika Strandhäll är inte bara en omdiskuterad twitterska, hon är också socialförsäkringsminister. Hennes sambo är i blickfånget. Dels för att han underlåtit sig att betala en räkning till en arkitektfirma, dels för att han tilldelats dagsböter på 79 000 kronor p.g.a. snatteri. Snatteriet är en sak, stämningsansökan efter den uteblivna betalningen för parets nya altan en annan. Antingen har Strandhäll känt till detta och borde därför ha ett och annat att förklara för chefen, eller så lever paret i ett förhållande där man döljer hemligheter för varandra (vilket är deras problem och ingen annans).

Morgan Johansson är justitieminister med ansvar för migrationsfrågor. Han har den senaste veckan suttit i media och försvarat regeringens nya och mer generösa migrationspolitik, inte minst gällande familjeåterförening. Det visar sig dock att Morgan använt gamla uppgifter när han framfört regeringens politik. De aktuella siffrorna ligger på departementets skrivbord och visar att betydligt fler kommer att återförenas än de siffror Morgan använt och till en betydligt högre kostnad. Har Morgan Johansson lurat svenska folket med oriktiga uppgifter är han olämplig som minister. Har Stefan Löfven känt till dessa, är han direkt olämplig som statsminister.

Vi ser här fyra ministrar i den socialistiska regering vi begåvats med. Fyra ministrar som fått syndernas förlåtelse. Det är lite symptomatiskt för ett maktkåt parti som S att kasta ur sig epitet om andra, men som samtidigt inte har svårt att förlåta sina egna.

Då har jag ändå inte nämnt partiets mörka historia.


15 responses to “S, ministrarna och förlåtelsen

 • Onkel Björn

  Strandhäll, om man är minister kanske man borde fokusera mer på att föregå med gott exempel och välja sitt umgänge.
  I min värld ska de som bestämmer om lager och regler i samhället föregå som goda exempel för oss andra som ska följa dessa lagar och regler.

  Sambon, Thomas Wolf är strategisk (?) HR chef på arbetsförmedlingen.
  Och med tanke på det belopp han dömdes till så tjänar han säkert ganska rejält. Att då gå och knycka 2 lampor på Media mark är väl lite väl magstarkt.
  Fast han kanske har ett tråkigt liv och behöver lite spänning.

  Sossepolitruker förnekar sig inte.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Är helt övertygad om att Ryssland som ju inte är tappad bakom en vagn inte vill ta emot dem!

  Gilla

 • Langmore

  Det är pajkastning, ett besvikelsen gräl. Sympatisörer och partier använder mycket tid till att svärta ner varandra, letar misstag och jublar när de hittar ett sådant. Det vi behöver är fakta om partiernas program och konsekvenserna av det.

  Gilla

 • Tony

  Säger som jag brukar, , Sossar tror att Sverige är lika med Socialdemokratiska partiet, så Sverige ska kanske döpas om till SOSSELAND, där alla har det bra utom det egna folket.

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Spelar ingen roll vad dom gör, han som inte kan svetsa har fullt förtroende för dom i alla fall. Klubben för inbördes beundran går alltid fria, alla håller alla om ryggen ända in i det sista.
  Det mest skrämmande är att wannabe journalisterna knappt behöver undersöka dessa för att hitta en massa sk*t bakom skåpet, sedan ska vissa andra undersökas in i minsta lilla detalj.

  Gilla

 • ossie

  Finns ingen förlåtelse för vad de har utsatt oss svenska för bara hårda straff.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Var ska dessa hårda straff utdelas, på Kriminalvårdens fina fullservade hotell som patetiskt kallas för fängelser ?

   Gilla

   • Tony

    Vi kan ju skicka dem till Ryssland, för dom har snackat skit om ryssarna länge med så jag att dom bistår gärna?

    Gilla

 • Carl edström

  Ni kommer aldrig bli förlåtna.Jag kommer hata er så länge jag lever.Alla i min familj gör det samma.
  Ni makthavare har förstört mitt land för alltid.
  Själv hoppas jag onskan tar er alla.

  Gilla

  • Blodsven

   Finns det himmel och helvete efter detta liv, så blir det inte roligt att vara ondskans hantlangare…

   Gilla

 • Bosse

  Peter Hultqvist, vapenvägrare och försvarsminister
  Ylva Johansson, värvad från KPMLr till arbetsmarknadsminister
  Margot Wallström, gymnasieutbildad sparbankskassörska sköter utrikespolitiken

  Vilket jävla skräckkabinett!
  https://www.regeringen.se/sveriges-regering/

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Och resultatet syns ju klart och tydligt !

   Gilla

   • Grune

    Ja ! En hoper klantskallar som inte duger till någonting.
    Vi har många 2-åringar som har mycket högre IQ var för sig än vad hela det socialdemokratiska partiet inklusive deras väljare har tillsammans.

    Gilla

 • Ahmed Efendi

  Svetsarn presenterade sin nya regering med nya nollor som duger inte till vanligt hederligt arbete.Samtidigt har hans tal innehöll som vanligt flosker och lögner.Vi ska …. vi gör…. i verkligheten händer ingenting. Våldet,sprängningar,resultatet av multikulturell smörja fortsätter som vanligt.Vad blir det av vårt land????

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Varför skulle Löven och hans anhang vilja göra något åt det de själv orsakat !
   Vore väl att erkänna sina fel och det är inte politiker kända för att göra.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: