Israel ett steg närmare rymden

VETENSKAP. SpaceIL:s rymdfarkost anlände förra veckan till Cape Canaveral, Florida, före sin avfärd till månen från SpaceX Launch Complex 40 (SLC-40) nästa månad.

Den 180 kilo tunga rymdfarkosten transporterades i ett fraktflygplan från Ben-Gurion International Airport i en speciell temperaturstyrd och steril fraktbehållare och landade vid Orlando International Airport, varefter den togs till Cape Canaveral Air Force Station.

Om SpaceIL, som är privat och inte statligt, blir framgångsrikt kommer Israel att bli det fjärde landet – efter USA, Ryssland och Kina – att slutföra en kontrollerad månlandning.

Läs mer om Israels rymdfarkost på NoCamels.

-Pettersson undrade i december 2010 ”Varför bygger araberna inga flygplan?”. Svaret är detsamma nu som då, medan väst lämnat Bibeln bakom sig för att istället lyssna på Darwin, Einstein, Fleming och många fler så tror araberna fortfarande på de syner en påtänd gubbe hade på berget Hira för länge sedan…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Israel ett steg närmare rymden

  1. Oavsett vilket, så sitter Israel säkert, araberna är som alla vet helt odugliga på att kriga.

    • Det må så vara, därför ha de valt Sverige för sin ockupation. Valt det land som ha avväpnad sig själv och ha ett försvarsförmåga enligt ÖB på ca en vecka.

  2. Det närmsta Araberna kommit rymden är väl när dom som utlöser ett bombbälte skriker Allu Akbhar och tror sig vara på väg till dom 70 sexdockorna

  3. Apropå att ligga ett steg före……..

    I december år 1900 presenterade den amerikanska civilingenjören John Elfreth Watkins J:r en lista med flera framtidsspådomar, till synes omöjliga då, men som är självklarheter i dag.

    http://www.ingenjoren.se/2012/01/16/han-forutspadde-dagens-verklighet-–-for-111-ar-sedan/

    Här i original från 1900.

    https://commons.wikimedia.org/wiki/File:John_Elfreth_Watkins_Ladies_Home_Journal_Predictions_1900.jpg

  4. Araber och negrer tillverkar inga bilar heller, det var över hundra år sedan vi byggde den första bensinmotorn och det klarar inte dessa av än idag. Vad har bidragsregnet gjort med de svarta? De har den bördigaste jorden i världen, de har perfekt klimat, de är ”fria” från kollonialmakterna men ändå lyckas man inte med någonting.

    Klipp biståndet eller börja ställ krav på förändring. Jag betalar gärna 1% för att ha dem där än 50% för att ha dem här. Gör om, gör rätt.

Kommentera