Arbetsförmedlingen privatiseras i onödan, lägg 80 miljarder på återvändare i stället…


ARBETSMARKNAD. Arbetsförmedlingen kommer att genomgå stora förändringar de närmaste åren som en följd av uppgörelsen mellan S, MP, C och L, rapporterar Sveriges Radio.

Statlig eller privat arbetsförmedling spelar ingen roll för vissa…

Myndighetens roll som arbetsförmedlare ska begränsas till förmån för nya privata aktörer. AF ska i stället fokusera på att kontrollera arbetssökande och de nya matchningsaktörerna.

– Fristående aktörer kommer att sköta hela arbetet med matchningen och med stöd och de kommer få ersättning efter resultat, säger Martin Ådahl (C), som varit med och tagit fram reformen.

-Pettersson säger att Arbetsförmedlingen borde läggas ned, den kostar 80 miljarder till ingen nytta. Tyvärr kommer det inte att hjälpa att privatisera, ingen arbetsgivare vill anställa outbildad eller lågutbildat arbetskraft.

”- När det regnar och är grönt och kamelerna ger mjölk behöver nomaderna inte anstränga sig. De diskuterar och snackar och på nätterna spelar man spel. Men när torkan kommer jobbar nomaderna hårdare än någon svensk bonde och ser till att kamelerna och korna och getterna överlever i öknen.

– När samma människor kommer till Sverige så regnar det hela tiden – socialbidrag, barnbidrag, bostadsbidrag och alla andra bidrag. Så det blir som i nomadlivet när det regnar och är grönt, folk sitter och tar det lugnt. Och här i Sverige kan man ta det lugnt hela året, sitta på kafé och snacka. När man har det så bra, varför ska man då jobba?”

– Abdulahi Mohammed, somalisk tolk i Göteborg

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Arbetsförmedlingen privatiseras i onödan, lägg 80 miljarder på återvändare i stället…

 • Jack

  Den STORA frågan är, vem ska regeringen skylla på att alla värdelösa invandrare inte får jobb om de lägger ner Arbetsförmedlingen? Donald Trump eller Jimmy Åkesson?

  Gilla

 • Onkel Björn

  ”För nya privata aktörer….”- Har vi sett det förut. Hur lyckad var satsningen på de privata jobbcoacherna egentligen ?
  Men vi har ju gott om skattepengar som kan slösas bort. Annars får de väl höja några skatter.
  Tror fler och fler börjar inse att pratet om pensionsräddare nog inte var helt med sanningen överensstämmande.

  Gilla

 • BB-8

  Jag har under lång tid, såväl dag som natt, grubblat över vad som driver den globala migrationen. Frågat mig själv om det är jag som inte förstår, om det är jag som tänker fel. Varje gång hamnar jag i samma fråga – vem tjänar i slutändan på detta? Är det storfinansen som vill ha en bred lättstyrd underklass vilken kommer slåss om underbetalda skitjobb? Är det politiker som ser lättköpt röstboskap? Är det EU-politiker som vill slå sönder Europas nationalstater för att tvinga fram en central och toppstyrd EU-stat? Frågorna hopar sig. När kommer dessa migrationsförespråkare nöja sig? I proportion är migration från MENA outtömlig, någonstans finns en gräns för alla – även politiker. Vad händer sedan? Vem ser ett lyckligt slut på ändlös migration? Jag ser kaos och kollaps som leder till total laglöshet… Dessutom, inser inte politiker att det snart kommer in ett muslimskt parti i riksdagen, hur går det då med röstandet? Kan någon bättre upplyst förklara någon av mina alla frågor så tackar och bugar jag. Notera: Nej, jag tror ingen politiker gör detta för att endast och helt osjälviskt hjälpa människor i nöd!

  Gilla

  • Onkel Björn

   Har samma funderingar och personligen tror jag på detta med storfinansen och EU politikerna. Allt för att slå sönder nationalstaterna och bilda ett europeiskt förenta stater.

   Gilla

  • Jack

   Fråga Fredrik Reinfeldt varför han har en tvåsiffrig miljonlön efter avslutad statsministerkarriär och snacket om att öppna sina hjärtan.

   Gilla

 • SVENSK

  Det finns egentligen bara två alternativ endera är Löven och hans regim bindgalna eller också styrda ”uppifrån” och illvilliga.

  Gilla

 • centurion

  Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Socialen lär få massor att göra nu och framöver, när den s.k. ”arbetskraften” ska anpassas till valboskap. Själva arbetet kommer de pensionerade tjänstehjonen att få utföra. På det viset får staten ändå in skatteinkomster till det islamistiska slukhålet.

  Gilla

 • Kenth Andersson

  AF kommer tveklöst att få väldigt mycket att göra framöver nu när en totalt okontrollerade massinvandring återigen sätter fart efter att Löven och hans 4/V-trojka tagit över rodret och styr Folkhemmet fram till 2022 !

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: