Regeringen använder gamla felaktiga siffror om anhöriginvandringen

INVANDRING. I måndags fick justitiedepartementet en begärd konsekvensanalys från Migrationsverket. Den handlar om de nya reglerna för familjeåterförening i överenskommelsen mellan S, MP, C och L.

I dokumentet – som inte har publicerats – framgår att fler kommer att flytta till Sverige och att kostnaderna ökar med 455 miljoner, jämfört med den tidigare prognosen.

Trots det har den nye migrationsministern Morgan Johansson (S) hänvisat till de gamla siffrorna under hela veckan.

På fredagen den 18/1 valdes Stefan Löfven till statsminister. Bara 25 minuter efter att talmannen meddelat att Stefan Löfven skulle nomineras till statsminister skickade en tjänsteman på regeringskansliet ett mejl till Migrationsverket. I mejlet, beställer tjänstemannen en konsekvensanalys av de nya, mer generösa reglerna för familjeåterförening.

I måndags den 21/1 läste Stefan Löfven upp sin regeringsförklaring och presenterade ministrarna i den nya regeringen – bland dem Morgan Johansson, som blev justitie- och migrationsminister.

Samma kväll, klockan 20.20, levererade Migrationsverket den beställda konsekvensanalysen av familjeåterföreningen till regeringskansliet.

Sedan dess har Morgan Johansson intervjuats om de nya reglerna för familjeåterförening vid ett flertal tillfällen, men fortsatt hänvisat till höstens analys från Migrationsverket, där prognoserna för både kostnader och antal beviljade uppehållstillstånd är väsentligt lägre än de är i den nya analysen.

Läs mer på Expressen…

-Pettersson säger att vi återigen har en minister, Morgan Johansson (S), som ljuger och undanhåller fakta…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Regeringen använder gamla felaktiga siffror om anhöriginvandringen

  1. Svenskarna är de mest fega folkslaget i världen. Hade utfallet som det blev i Dveriges riksdag blivit i ett annat land så hade opp o dess väljare fyllt gatorna i protest!

  2. Det var gement av ministern mot väljarna. Kanske SVT eller SR också borde gjort sitt jobb att avslöja den medvetna lögnen. Jag undrar vad, som egentligen pågår i riksdagen. Regeringen verkar oseriösa och skadligt listiga när de mörkar för generösare anhöriginvandring där de inte har stöd av majoriteten väljare. Fy skäms att leka med hyggligt folks skattepengar.

  3. Så våra politiker är medvetna om att det inte ser bra ut och vill dölja det, och vi förväntas vara naiva och inte ifrågasätta vad våra politiker har för sig.

  4. Fake News är bara förkastliga när de kommer från andra. Inte från Morgan. Eller hur Löfven?

  5. Klart han ljuger, han är ju Sosse, deras bästa gren, alla får nog gå Ljug kurser på Bommersvik?

Kommentera