Mor och dotter döms för åldringsstölder. använde 15 olika identiteter

BROTTSLIGHET. En mamma och hennes dotter har dömts till fängelse efter flera stölder från äldre. Paret specialiserade sig på att stjäla plånböcker från äldre och greps på bar gärning i samband med en stöld på ett varuhus i Skoghall söder om Karlstad i december, uppger Nya Wermlands-Tidningen, tyvärr bakom betalvägg. 

De drabbade har alla varit i 85-årsåldern, varför tingsrätten bedömer brotten som grova.

Dottern döms till ett års fängelse för två fall av grov stöld och försök till bedrägeri och mamman ett år och tre månaders fängelse för tre fall av grov stöld. De ska också betala skadestånd till de drabbade.

Kvinnorna sitter kvar i häktet tills straffet ska avtjänas eftersom de inte kommer från Sverige och risken att de flyr utomlands bedöms som stor. Mamman, som är i 40-årsåldern, har använt sig av 15 olika identiteter runt om i Europa.

-Pettersson säger att det är inte för inte de kallas resande-folket…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Mor och dotter döms för åldringsstölder. använde 15 olika identiteter

  1. Gekås i Ullared i söndags strax innan stängning, då gick en hel familjeliga ut med varor för närmare 20.000 :- kr.
    Först greps de två minderåriga tonåringarna.
    Mamman kom sedan efter med en fullastad kundvagn.
    Svågern kom strax efter sist ut med en fullastad ryggsäck.

    ”Familj misstänks ha stulit varor i Ullared för tusentals kronor”
    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/halland/familj-stal-varor-i-ullared-for-tusentals-kronor

  2. Brott mot åldringar är en zigge specialite. denna folkgrupp hyser inga moraliska betänkligheter för att tjuva ifrån äldre då de ju bara ar ”gajos” gaje dvs icke romer. Det enda rätta är att skcika hem samtliga av denna grupp hem med inreseförbud och skulle de trotsa det så blir det buren a lá
    3-6 mån vatten-bröd och därefter högre straffsats osv 🙂

  3. Genom medierna och i skolan har vi fått lära oss att det är fel och oetiskt att ha lösdriverilagar. Men de fanns inte av elakhet utan för att skydda befolkningen mot den brottslighet som lösdriveriet medförde. Så inför dem igen och därmed så buras alla illegala utlänningar automatiskt in efter att de har kontrollerats, strunta i tokvänsterns gap och skrik!

Kommentera