Du gav hopp också åt sådana som mig, som aldrig ens satt sin fot i Venezuela

SOCIALISM. ”Du gav hopp också åt sådana som mig, som aldrig ens satt sin fot i Venezuela”, diktade SVT:s hustomte Göran Greider när Hugo Chávez, mannen som inledde förstörelsen av världens oljerikaste land Venezuela, avled 2013.  

Hugo Chávez tillträdde som president 1999, genomförde grundlagsändringar för att frånta parlamentet dess makt och inledde vad han kallade ”den bolivarianska revolutionen”, ett socialistiskt samhällsexperiment. Chávez avled 2013 och efterträddes som president av Nicolás Maduro.

Efter 20 är med socialism är världens oljerikaste land i samma skick som ett krigshärjat land utan att ha varit i krig. Det råder svält, hyperinflation och miljoner är på flykt.

Och när Göran Greider har fått den politik han förespråkat så twittrar han att han ångrat sig…

…SVT har dock inte lärt sig något, där är Greider fortfarande hustomte och expert, där tror man fortfarande att Venezuelas krasch beror på oljepriset utan att kunna förklara varför Norge fortfarande är rikt….

Steget efter

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Du gav hopp också åt sådana som mig, som aldrig ens satt sin fot i Venezuela

  1. Avgå G Greider, svenskar förtjänar bättre än kommunistiskt önsketänkande indoktrinering på heltid.

  2. Bilden på SVT:s rekvisitaförråd är inte bara lustig, den är sann! Men det begriper inte Hanna Stjärne. Tacka fan för att bara kommunister och miljöpartister vill jobba i den firman. Alla andra skäms.

  3. När kommer dagen då kommunister och vänstersossar inser att komminism och socialism inte fungerar för att bygga ett samhälle med väfärd och demokrati?. Svaret är sannolikt samma dag då Jesus återkommer, dvs aldrig. Hur många bevis behöver vänstern att deras idealsamhälle inte fungerar, titta på Sovjet, DDR, Kuba, Venezuela, Nordkorea och så vidare där fattigdom och elände har brett ut sig.

    • Jodå, det fungerar en tid tills man gjort av med arbetarklassens pengar.
      Maduro har inga som helst privata ekonomiska problem.
      Hemma hos Honecker i DDR hittades en toa av guld.

  4. Vens problem vore närmare. Men Venezuela är mycket roligare att ägna tid åt.

    Som de jävligaste föräldrar man kan föreställa, så ägnar den svenska staten

    – ALL tid
    – ALLA pengar
    – ALL uppmärksamhet

    … åt främmande ”barn”. Och inte sina egna.

    De som bor på Hven måste själva betala för färjan, medan de som bor i Fjollträsks skärgård reser gratis. Sådant är det att vara Skåning.

  5. Det sägs att samhällsexperiment förekommer i vår närhet också, som kan få samma resultat.

  6. Oj var det inte Venezuela som var ditt idealland Greider som aldrig tycks ha ägt eller brukat en vanlig kam.

  7. Där kommunism och Socialism drar fram blir det alltid förödelse?
    Fråga hela Östeuropa om denna farsot, detta har dock inte trängt fram till 68 vänsterns hjärnkontor, därför springer här kring ett antal figurer och ropar efter kommunism?

  8. Göran, Jonas o alla kommunister är jättenöjda med Venezuela som ett socialistiskt föredöme, ” kan dom så kan vi genomföra samma reformer för ökat jämlikhet” hälsar den sk regeringen.

Kommentera