Har Nederländerna ett problem?

av Judith Bergman  •  23 januari, 2019

  • ”Antalet holländska offer för groominggäng har stigit kraftigt under de senaste åren.” Det uppskattas att ”våldtäktsgroomers” tvingar runt 1400 minderåriga flickor in i sexslaveri varje år – den holländska tidningen Algemeen Dagblad.

  • ”Trots en stagnerande tillväxt är den holländska jihadiströrelsens omfattning en anledning att oroa sig.” – Terrorhotbedömningen i Nederländerna (DTN), publicerad av den Nationella koordinatorn för säkerhet och kontraterrorism.
  • Det uppskattas att 140 moskéer i Nederländerna har kopplingar med Direktoratet för religiösa frågor i Turkiet (Diyanet). En predikan i staden Hoorn handlade om jihad och martyrskap: ”Den som dör för Allahs ära, kalla honom aldrig död utan levande.”

”Högerextremisterna blir alltmer självsäkra. De fortsätter att fokusera på att protestera mot den uppfattade islamiseringen i Nederländerna, anländande asylsökanden och den uppfattade förlusten av den Holländska identiteten …” [betoning tillagd], skrev de holländska myndigheterna i en hotbedömning från september.

Men islamiseringen i Nederländerna är inte bara en ”uppfattning” hos ”högerextremister”, utan en alltmer etablerad trend. Hotbedömningen av landets nationella koordinator för säkerhet och motterrorism till exempel visar att islamistisk terrorism har ökat i flera år. ”Trots stagnerande tillväxt är den holländska jihadiströrelsens omfattning en anledning för oro”, skrev den.

Läs vidare

2 thoughts on “Har Nederländerna ett problem?

  1. Det skulle vara intressant om någon journalist gjorde sitt arbete och frågade politiker i varje land i Europa varför dom tar in personer som utsätter deras länders flickor och kvinnor för våldtäkter.
    Varför får inte dom våldtagna som offrades sin röst hörd?

Kommentera