Experterna: Därför ökar antalet anmälda våldtäkter

BROTTSLIGHET. ”Experter” är tragiska, antalet anmälda våldtäkter ökade med 8 procent under 2018 jämfört med föregående år, enligt preliminär statistik från Brå. Men experterna är osäkra på om fler våldtäkter faktiskt begåtts – och efterlyser mer forskning, enligt Expressen. 

  • – Min personliga inställning och gissning är att antalet våldtäkter inte har ökat, säger kriminologen Fatima Addberger.
  • Hennes kollega Nina Rung konstaterar: – Vi behöver forskning på om det är ”nya” våldtäkter eller om man börjar få ner mörkertalet.
  • Kriminologen Jerzy Sarnecki är försiktig och menar att statistiken är: – … oerhört svår att tolka.

– Pettersson undrar hur sådant här snömos hjälper de kvinnor och flickor som blir våldtagna? Ingenstans i artikeln nämns ordet invandrare eller asylsökare, det närmaste man kommer är ”kulturella och religiösa fenomen” men de personerna använder inte rättsväsendet säger kriminolog Fatima Addberger.

Helt klart våldtar svenskar också men nedan statistik över fullbordade våldtäkter, kurvan stämmer väldigt bra överens med en annan kurva som ”experterna” nog inte känner till.

  • Att inte nämna att antalet svenskar, i förhållande till andra grupper, minskat är dåligt.
  • Män med utomeuropeiskt bakgrund begår 84 % av alla grova våldtäkter. Afghaner, irakier och somalier är värst.
  • 95,6 % av alla överfallsvåldtäkter begås män med utländsk härkomst.
  • Är det så svårt att tolka Jerzy?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

29 thoughts on “Experterna: Därför ökar antalet anmälda våldtäkter

  1. Ibland så kan man undra om det är någon skillnad på utredning och forskning. Jag har för mig att bägge kan styras i önskad riktning.
    Fast någon gång blir det riktigt bra också.

  2. Statistiken är oerhört svår att tolka? Ja framförallt om man inte vill ha det rätta resultatet, eller hur SNIKISNaCKI??

  3. Dessa experter skulle kunna stå mitt i skogen och ifrågasätt Im det finns några träd och tillsätta en utredning

  4. Islam i Sverige tilldelas enorma summor skattemedel för att finansiera sin verksamhet. Förmodligen miljardbelopp om allting sammanställs, men allt är gjort för att försvåra sådan sammanställning.
    I länder med islam som statsreligion är islam lika med kultur, så när Jersey babblar enl ovan, så har han helt rätt. Det är en dominerande kultur bland invällarna som ligger bakom en h-e:s massa av våldtäkter, gruppvåldtäkter, rån knarkhantering, skjutningar etc.
    Dessutom är denna ”kulturella” aktivitét starkt rasistisk, då kulturen ger sig på främst etniska svenskar, i synnerhet våra flickor/kvinnor.

    Sveriges sharia-vrängande domstolar skyddar sedan brottslingarna genom löjligt låga straff, om ens något straff. Offren? . . . Ja de hängs inte sällan ut som brottslingar.

  5. Det är oacceptabelt med så många anmälningar. Då kan inte politiker benämna problem som utmaningar. Då kan folk bli förbannade när politiker kallar katastrofala tillstånd för hanterbara. Då måste politiker ljuga extra mycket för att vinna valet. Då ökar politikerföraktet och populismen, det är ett hot mot demokratin, så kan vi inte ha det.

  6. Sanningen är den att det finns för mycket invandrare i landet dags att slänga ut allihopa.undrar vad löfven och company tycker?det måste till hårdare tag.

  7. Det här är en verksamhet impregnerad av politisk styrning. Alla de här är hittepå-forskare. Nina Rung efterlyser mer forskning av ett slag som med BRÅs metoder att passivt ta del av statistik, inte går att genomföra.
    För att ta reda på om anmälningsbenägenheten ökat måste man arbeta aktivt. Man måste helt enkelt fråga ett representativt urval av kvinnor om de underlåtit att anmäla om de a) blivit våldtagna b) blivit utsatta för våldtktsförsök c) sexuellt trakasserade. Detta kan vilket oberoende opinionsinstitut som helst göra. Vilket vore bra för att bättra på BRÅs legitimitet, eller att ge BRÅ legitimitet överhuvudtaget.

    För 25-30 ja tom för 10 år sedan skulle en gruppvåldtäkt av överfallskaraktär varit 1:a sides-stoff i veckor. Nu blir det knappt en notis.

    Men det kommer inte hända. Styrelseordförande för BRÅ är Morgan Johansson, Sveriges i särklass störste mörkare.

    • Klart man efterlyser mer forskning. Det är ju precis som när regeringspolitiker får en massa irriterande frågor. Man tillsätter en utredning för att slippa svara på frågorna.

      Klart att BRÅ vet vad ökningen beror på. Man har ju hela tiden försökt att mörka invandringens påverkan på vår brottsstatistik.

      Precis som polisen, som i nästan 100 % av fallen aldrig går ut med ett signalement, om det inte är helt klarlagt att det är en etnisk svensk som är gm. I flera fall har man tom gått ut med signalement på offret !!

  8. Finns bara ett ord om dessa: Äggsperter / avarter med viljan att vara experter utan att någonsin kunna bli det. Kan visas i statligt ägd media som så kallade experter i diktatoriska länder

  9. Haha!, dom där ” experterna” ger jag inte mycket för, deras agenda lyser igenom allt!
    Snart ska de väl ” forska ” i om det egentligen finns några invandrare här

  10. Men att invandringen är lönsam det finns det konsensus om, trots att ingen utredning gjorts om det.
    Det ligger också till grund för den nuvarande regeringen då invandringen var det enda som godkändes utan väntan och utredning.

    Jag blir så förbannad på syltryggarna för samtidigt säger de att rasismen har ökat, grundat på vad?

  11. Man skulle ibland kunna tro att vi i Sverige har egna naturlagar, vissa saker beror alltid på så helt olika saker i Sverige jämfört med våra grannländer…
    Fast värt att notera: våra experter på Expressen spekulerade i denna artikel bara om de 8% det ökade 2018 jämfört med 2017 och inget annat

    • Dessa tre förbannade syltryggar till lögnare ges plats i en tidning enbart för att vilseleda läsarna. Dom ska skämmas. Dom vet sanningen varför våldtäkterna ökar
      och det vet folket också. Men för att inte behöva lösa detta så säger man att det behövs mer forskning. Vad i helvete är det för fel på kriminologer? Ingen, inklusive Leif GW vågar säga som det är och lösa detta en gång för alla. Här ska kvinnorna vara rädda för att gå ut och dessa jä…. syltryggar får hålla på med sina lögner. Det har varit hundratals rapporter som säger att utomeuropeiska män till 90 % är förövarna och dessa fega syltryggar får fortsätt äventyra kvinnors vardagsliv.Fy fan vilken skam för Sverige. Ett stort dårhus är vad det är. Lägg ett stort tak över hela Sverige och säg att sinnessjukhuset är färdigbyggt.

  12. Det händer mycket otrevligheter ute i världen, även här hemma har vi stora bekymmer att tampas med. Men det största och värsta bekymret är ändå ”vår nya regering.”
    Det borde inte vara så,,, att man kan vinna ett val med endast 115 ja röster mot 154 nej röster, där 77 röstande avstod!
    Men de 77 avstod-rösterna lades till ja-rösterna som STÖD!? Ett tydligt manipulerande som i normala fall ALDRIG skulle godkännas i ett annat sammanhang.

  13. Nu med den nya regeringen på plats börja mörkläggning igen, konstig bara att också i andra länder som ha berikats med muslimer, antalet våldtäkter
    ha skenat med början 2015. Skillnad är bara att i andra länder bla. Tyskland är en spade fortfarande en spade, man anger bla. statusen av den anklagade, Asylsökande eller Tysk medborgare med rötter i …….
    Medan här i Sverige mörkas och alla är ”Svenska” eller Boråsbo till exempel.

  14. Det kan ju vilken idiot som helst förstå att det är speciellt Afganer o Zoomalier som tar med sin kultur hit.

  15. Man får inte SÄGA sånt, för då blir man utan sitt expert-arvode i diverse sammanhang. Det är lönsamt att vara expert och faktiskt inte ha en konkret åsikt någonsin.. SPEKULANT borde väl vara den rätta titeln för dessa giriga fåntrattar.

  16. Vi har ingen nytta av ”experter” som inte vågar säga sanningen, kan inte förstå vad det är som är så ”oerhört svårt att tolka” vad är problemet. Snacka om att leva i total förnekelse till hur samhället ser ut, idioter.

  17. Varför kallar man inte spade för spade?Klart som korvspad att våldtäkter beror på massinvandringen ingenting annat.Jag kan inte minnas att vi hadde gruppvåldtäkter förut.Lite krydda på moset ,det har varit lite sprängningar sedan det nya feministiska regeringen har börjat i sitt ämbete. THE SHOW GO ON.

  18. Nej, i dagens trygga och heligt mångkulturella Sverige kan naturligtvis inte våldtäkter öka, förekommer det förresten överhuvudtaget några våldtäkter i Sverige ?
    Mycket tveksamt.

    • Troligtvis är det sådana där rasister som okynnesanmäler, ja så måste det vara.

      (Ironi)

Kommentera