Liberal skryter över en M+KD budget som gick igenom med hjälp av SD

SKATTER. Fredrik Malm, riksdagsledamot för liberalerna twittrar stolt över S,MP,C,L (V) samarbetet men han glömmer att berätta att det är konsekvenserna efter en M+KD budget som gick igenom riksdagen tack vare Sverigedemokraterna. Liberalerna lade ned sina röster. 

Fredrik Malm har varit med på bloggen, en gång för att dementera en så kallad ”vandringshistoria” som cirkulerade på alternativa medier. Den här är bra, visserligen från september 2012, men skrivet av den liberale riksdagsledamoten Fredrik Malm  på sin blogg.

Fredrik Malm skriver att det cirkulerar en text på nätet om hur mycket ersättning invandrare får i etableringsreformen. Här nedan finns påståendena, och fakta i målet från Arbetsmarknadsdepartementet.

Påståendet lyder som följer: -”Sedan etableringsreformen trädde i kraft får en nyanländ arbetslös invandrarmamma med tre barn följande bidrag varje månad”

OBSERVERA att siffrorna är från 2012, vad som gäller idag vet jag inte.

  • 6 510 kr i etableringsersättning
  • 4 500 kr i etableringstillägg
  • 4 500 kr i bostadsbidrag
  • 3 754 kr i barnbidrag
  • 2 546 kr i underhållsstöd

= 21 810 kr i månaden skattefritt.

Utöver detta har invandraren rätt till: 259.200 kr i retroaktiv föräldrapenning, 12.000 kr i skattefri SFI-bonus.

Fredrik Malm påstår vidare att ensamkommande mamma med tre barn konstruerats enkom för att maximera påstådda bidrag per person i familjen och att en sådan familj inte existerar.

Sedan kommer det roliga, Fredrik Malm kommer med en detaljerad genomgång av bidragen och nämner sedan tre exempel. Jag tar bara med slutsummorna.

  • Exempel  1 ger 21.810 kr
  • Exempel 2 ger 21.541 kr i månaden, mer korrekt påstår Fredrik.
  • Exempel 3 ger 20.040 kr.

-Pettersson tycker det är skitkul att det som riksdagsledamoten och folkpartisten, nuvarande liberalen Fredrik Malm påstår är en vandringshistoria och skröna bara i detaljer skiljer sig från hans egna beräkningar.

Sedan tycker Fredrik att det är självklart att invandraren ska ha lika mycket som en svensk och det kanske inte är lika kul…

Räcker inte det så finns, Nyanländ familj med uppehållstillstånd får 22.400 kronor i månaden utan att arbeta och mycket mer…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Liberal skryter över en M+KD budget som gick igenom med hjälp av SD

  1. Sådan herre sådan hund, tycker det är märkligt att en
    representant från det uslaste o fegaste partiet har mage
    att sitta och skryta om deras ruttna agerande? Tror inte
    denne Fredrik ska känna sig säker på att få sitta tiden ut,
    ett misstroendevotum och han kan hälsa adjö till köttgrytorna.
    Svenska folket är saktmodiga, men dom glömmer inte
    föräderi.

  2. Det är svenska staten som föder den påstådda ”rasismen” bland svenskar i Sverige. Här bjuder de in alla och några till, och betalar kalaset med våra skattepengar, som vi skulle haft till Sverige och svenskarna. Nu sitter vi med svartepetter, med en lågkonjunktur runt hörnet, skuldsatta kommuner och landsting, polisen utan pengar, överfulla fängelser, en äldrevård som inte är värt namnet, en sjukvård som blöder pengar och en skola som är som ett skämt, ökande fattig pensionärer, ja listan kan göras bra mycket längre. I mitt tycke så ska de bara vara tysta och ABSOLUT inte skryta, de borde fan mig skämmas. Men de har det väl inte vett till, säger bara fy fan för svenska politiker.

  3. finnt som snus, vi skull också ha det så bekvämt
    har en inkomst knappt 29 000
    så kommer skatt på det
    skall ta mig till arbete med MP’ s bensinpålagor
    oj jag har ett fordon från 01- betalar vägtrafikskatt samt reparationer däck mm besiktning
    ja här orkar man inte fortsätta att upprepa allt man betalar för att få en inkomst
    och inte får man något retroaktivt för barnen man bidraget till samhället med.
    Denna värld som jag lever tillsammans med min fru i, är långt ifrån den utopi som de i inlägget ovan. jag får också bekosta vårat boende själv.
    men jag är ju infödd och verkar numera bara intresant för politiker när dom ska hitta på någon ny låtsas skatt, som jag självklart inte har någon fördel av, så självklart är jag bitter, menas nykomlingar badar i sociala medel och förturer och är sveriges ny gunstlingar

  4. Min fattig pensionär inte alls i närheten av dessa hisnande siffror. Men det är klart
    jag var så dum o jobba i slityrken .pga bara en folkskola här fanns inte så mycket tjänstepension mina jobb.
    Varför blev man inte en lögnade politiker?

  5. Typiskt politiker att hyckla och ta åt sig äran för saker som de själva inte kommit på eller åstadkommit.

Kommentera