Stefan Löfvens nya regering

INRIKES. Anders Ygeman gör comeback i Stefan Löfvens nya regering, meddelar statsministern i sin regeringsförklaring. Övriga nya statsråd blir Amanda Lind (MP), kulturminister, Åsa Lindhagen (MP), jämställdhetsminister, Matilda Ernkrans (S), Hans Dahlgren (S) och Jennie Nilsson (S).

Steget efter

Till största del utgörs regeringen emellertid av nuvarande statsråd. Vissa av dem – som Magdalena Andersson och Margot Wallström – blir kvar på sina gamla poster, medan andra – som Peter Eriksson, Mikael Damberg och Isabella Lövin – byter departement.

– Vi har kortare tid än vanligt, men tillsammans vill vi åstadkomma desto mer, säger Stefan Löfven.

Senare i eftermiddag sker det formella regeringsskiftet vid en särskild konselj på slottet.

-Pettersson konstaterar att det är inte kompetensen som styr tillsättningen av statsråd.

Löfvens nya regering

Stefan Löfven (S) – statsminister

Justitiedepartementet: Morgan Johansson (S) – justitieminister, Mikael Damberg (S)

Utrikesdepartementet: Margot Wallström (S) – utrikesminister, Peter Eriksson (MP), Ann Linde (S)

Arbetsmarknadsdepartementet: Ylva Johansson (S), Åsa Lindhagen (MP)

Infrastrukturdepartementet (nytt departement): Anders Ygeman (S), Tomas Eneroth (S)

Finansdepartementet: Magdalena Andersson (S) – finansminister, Ardalan Shekarabi (S), Per Bolund (MP)

Försvarsdepartementet: Peter Hultqvist (S)

Kulturdepartementet: Amanda Lind (MP) – kulturminister

Miljödepartementet: Isabella Lövin (MP)

Näringsdepartementet: Ibrahim Baylan (S), Jennie Nilsson (S)

Socialdepartementet: Annika Strandhäll (S), Lena Hallengren (S)

Utbildningsdepartentet: Anna Ekström (S), Matilda Ernkrans (S)

Regeringen.se

-Pettersson säger ingenting men jag tänker om en hel del…

Åsa Lindhagen, MP,  ny minister bestämde ensam att 300.000 skattekronor, mot gällande regler, skänktes till Islamic relief och Katarina församling till drift av ”transitboende”, i verkligheten övernattningsverksamhet för personer som vistas illegalt i Sverige.

Undrar hur många av ministrarna som tillhör migrationsmaffian?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

44 thoughts on “Stefan Löfvens nya regering

  1. Dar star dom hela ganget och ser malliga och okunniga ut ny regering som INTE ar val av Svenska folket fy fan fy fan fy fan

  2. Undrar vad muslimtomten Ibrahim Bylan ska göra på näringsdepartementet, så okunnig han är? Servera smoothies till regeringen?

  3. Läste intervju mad fd statsminister Göran Persson. Han sägera att han aldrig arbetat så mycket, som nu när han är 70 år. Det ger oss en bild av att politiker lever ett rätt slappt liv i regeringskansliet. Skam att de måste ha så lång semester trotts sin höga lön. Det är skam att de måste ha så hög lön också.
    Så om ni vill jobba med något som inte sliter ut er, så ni kan jobba tills ni är 80år, bli politiker.
    Springer ni globalisternas ärende som Reinfeldt, behöver ni inte arbeta alls efter er fullgjorda uppdrag. Då får ni tvåsiffrigt miljonarvode och behöver inte jobba över huvud taget. Antar att det är det Löfven och Lööf gör.

  4. ”Vi har kortare tid än vanligt, men tillsammans vill vi åstadkomma desto mer, säger Stefan Löfven.”

    -ATT FÖRDÄRVA VÅRT LAND ÄN MER INTENSIVT!-

    TVI, för detta vidriga politbyråfolk, som ser alls vi som står upp för något gott, mitt i förfallet, som något ont!

    MEN SÅ ÄR DEN VIDRIGT DJURISKA SOCIALISMEN!!! DEN TOTALA GODHETSUTPLÅNINGENS IDEOLOGI!

    För tala om för mig hur mycket glädje och skratt det finns i dagens samhälle mot för bara 10 år sedan????? Skalan är fallande, och korrelerad till invandringen och socialismens jämlikhetsutbredning. JÄMLIKHETSHETS, kallar jag de, FÖR DET ÄR DET DET ÄR. MOT DET GODA MÄNSKLIGA.

  5. Sverige är fantastiskt nu har vi en minister som går omkring med ett skatbo på huvudet undrar hur det blir när äggena kommer….

    • EXAKT….Amanda Lind, det var visst hennes bror som härjade i Malmö och ville ”hjälpa” tiggarna, även han med ett skatbo på huvudet….

      • Dessa tjuvaktiga SKATOR passar väl bra när regeringen tar statskassan och ger bort till miljonärerna från Afrika och Mellanöstern.

  6. Amanda Lind från Miljödårarna är riktigt extremt, hon drev igenom gymnasielagen för de ensamkommande och MP vill ha helt fri invandring utan tanke på konsekvenserna! En riktig SKIT regering har vi fått, beställd av 82%!!

    • Jag tro inte en enda Svensk av de 1,2 miljoner som finns i Sverige idag godkänner den s.k. regeringen.

  7. Det enda positiva i denna soppa är att man inte tog med MPs mest avskyvärda person nämnligen Maria Ferm gammal knarkerska som vill öppna alla slussar till islamister m m

  8. SOSSE= SVERIGE , så tänker en Sosse och gör precis som han/hon vill,
    lagar och förordningar ska enbart följas av folket och andra partier minus dem som nu ska föreställa regering. Denna regeringsförklaring skulle spelas in i sin helhet, och sen vägas mot vad som i verkligheten utförs
    under mandatperioden, Den mannen skäms inte för att blåljuga folket
    rakt upp i ansiktet. Att ha stora visioner är inte det samma som att saker o ting blir gjorda?Tidigare år förskräcker!

    • Han stod i TV och lovade finansiera allt. Jag räknade lite snabbt och kom fram till att detta kalas skulle kosta C:a 4 statsbudgetar till 2022.

  9. En regering vars medlemmar sedan länge klart visat att de föraktar svenskheten och hatar svenskar.

  10. Har svårt att föreställa mig en värre regering. Det kommer att bli riktigt hemskt vad som Sverige och svenskarna har att vänta.

  11. Sveriges nya kulturminister Amanda Lind, MP, hyllar den före detta bostadsministern Mehmet Kaplan i Muslimska brödraskapet. Hon vill väl Islamisera Sverige som resten av denna i denna regering.

  12. Anders Ljugeman tillbaka,vad annat var att vänta,den arrogante skitstöveln ska fortsätta bidra nedmonteringen av landet
    och Amanda Lind är ny,med sitt skatbo på huvudet vill hon släppa in varenda islamist för Amanda är så god och medmänsklig.
    vilket sopgäng.ställ dem inför riksrätt då de äventyrar sveriges säkerhet

    • C och L har ju sagt att de är i ”opposition”😉… Dvs de vill inte sitta i regeringen, antagligen för att undgå svekdebatten.

      • Att dom inte vill sitta i regeringen är för att när det går åt helvete för den om en månad så kan dom skylla allt på Stefan.

  13. Hur kan säkerhetsläckan Ygeman finnas med? han borde väl ändå sitta inlåst, precis som andra ”läckor” gjort. Men är man sosse kan man visst klara sej undan med vad som helst.

  14. Bucht har sparkats? Kanske för att han i radion sade att han tyckte så mycket om kött….?
    Det är inte ”rätt” åsikt idag. Jag tyckte att han var en av de minst inkompetenta!

    • Eller att han inte är färdig med engelskakursen han fick som kostade 250.000 SEK.En sån kurs tar tid att lära sig.

    • Jag saknar en del tunga namn som Greta Thunberg på miljöministerposten och Fatheme Khavari som vice statsminister eller migrationsminister. Då hade idioten haft ett riktigt starkt lag.

  15. Bara en liten undran , när Löfven står och säger att det inte ska säljas några bensin eller dieseldrivna bilar efter 2030 måste det väl även gälla lastbilar traktorer och alla anläggningsmaskiner som drivs på diesel . Och mig veterligen har jag inte hört talas om någon grävmaskin som går på el ännu , sedan måste ju alla bensindrivna gräsklippare och båtmotorer försvinna och ersättas med eldrivna , det vill till att det blir soligt och blåsigt väder om han tror sig klara den ekvationen .

    • Det är mycket märkligt eftersom man redan nu har teknik för att lönsamt tillverka biodrivmedel till bensin o dieselbilar. Redan nu blandas upp till 20% sådana drivmedel in i det vi tankar, ändå höjer man bara skatterna. Agendan är en annan!

    • För att inte tala om alla flygmaskiner och kryssningsfartyg.
      Vill du flyga med ett elektriskt flygplan ????
      Du kan vara lugn, detta skulle ske 2030. 2020 sitter inte denna s.k. regering kvar så dom kan inte bestämma vad som skall hända 2030.

  16. Sorgens dag för svenskarna och för Sverige. Den nya regeringen passar bättre i grönköping inte i vårt lands riksdag.Svetsarn mal på med vanliga flosker och lögner. GUD BEVARA SVERIGE OCH SVENSKARNA.

  17. Hur jag än försöker, vrider och vänder på riksdagens avgörande, om röstningen i valet, så kan jag INTE förlika mig med att en röst på ”AVSTÅR!” är detsamma som en röst på ja??
    Jag menar, att en röst på ”avstår” kan i så fall lika gärna betyda nej som ja.
    Den som avstår sin röst, VÅGAR förmodligen inte säga sin egentliga mening, utan röstar därför på ”avstår,” troligen i vetskapen om, att bli ”mobbad” eller klassad som ”rasist!”
    Så den som inte vill, av någon orsak, rösta ja eller nej, låt då bli att rösta alls.
    Knappen med ”avstår” kan lika gärna monteras bort, den är bara förvillande.

    Ett viktigt beslut SKA, utan tvekan, besvaras med JA eller NEJ, annars är det inget verkställande beslut.

    Som många säger: Gör om gör rätt, så vi slipper denna ”bisarra” regering.

    • Om jag hatar pannkakor och får att välja på vill du ha pannkaka, vill du inte ha pannkaka, eller avstår du från middag.
      Om jag då avstår från middag, måste jag då äta pannkaka ???????

  18. Kommer att tänka på Eliassons uttalande om Åkesson utifall denne skulle
    nalkas maktposition!!

Kommentera