Fyra irakier åtalas för mordförsök i Halmstad

BROTTSLIGHET. En man i 20-årsåldern blev skottskadad i benet i samband med en skottlossning i centrala Halmstad förra året. Nu åtalas fyra män misstänkta för försök till mord. En av de åtalade är också misstänkt för försök till grov utpressning då han försökt tilltvinga sig pengar från en förening.

Det finns direktflyg från 2.711 kronor så utvisning borde inte vara några problem till en rimlig kostnad.

Det var den 24 juni 2018 som polisen larmades om en skottlossning på Sperlingsgatan. På platsen fann polisen då en man i 20-årsåldern som blivit skjuten i benet.

I åtalet beskrivs det hur en av de misstänkta männen genom hot om våld vid upprepade tillfällen försökt få två personer att låta honom bli delägare i deras förening, och få del av föreningens pengar.

Hoten var bland annat av innebörden att målsägandenas familjer skulle fara illa eller dödas.

Kvällen för det misstänkta mordförsöket begav sig den misstänke utpressaren tillsammans med tre andra män till föreningens adress. Och det var i anslutning till föreninges lokal som skottlossningen ägde rum.

I åtalet påstås det att de fyra misstänkta männen i samråd med ytterligare några okända personer försökt beröva målsägandena livet. Det innebär att det kan finnas fler misstänkta i fallet. Åklagaren yrkar på att tre av de fyra männen ska utvisas.

-Pettersson säger att det ser ut som det brukar i sådana här fall, endast efternamn anges…

  • Ahmed, född 1994
  • Ghazi, född 1994
  • Taher, född 1969
  • Tawfik, född 1992
  • Samtliga är medborgare i Irak.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Fyra irakier åtalas för mordförsök i Halmstad

  1. Halmstad med härliga Tylösand, Frösakull och Vilshärad på ena sidan. Sveriges största villa ligger där, ett maffigt hus vill jag lova. Men på andra sidan stan ligger Andersberg, ni kan ju räkna ut var pizzabagarna bor… Ut med er, försvinn. FÖRSVINN! Ni är inte välkomna i mitt land.

    • Stackar dom stenhuggare, många av dom bara barn. som har brutit all stenen i brotten om syns på filmen! Vilket slit!

      Knackat gatsten till dom svenska gatorna och torgen för att göra dom fina, exporterat till hela världen för att bygga det svenska välståndet!

      Slet för att kommande generationer skulle få det bättre, liksom hundratals generationer före dom har gjort.

      Idag ger vi bara bort deras slit, jag skäms!

      För förta gången någonsin kommer vi att lämna över ett sämre Sverige till våra barn än vad vi själva fick ta över!

Kommentera