Ibland går hissen inte ända upp…

MILJÖ. Nu är Pettersson ute på hal is eftersom jag använder en smartphone och en bärbar dator, samt tillbringar en hel del tid på nätet och utnyttjar tjänsterna där, dock ska sägas att mobilen är drygt två år och datorn 5-6 år och att jag inte klagar på andras leverne. 

Petterssons bloggdator med den oäkta hustruns odlingar, taget tidigare, fast hon har börjat i år också.

En smartphone drar lika mycket el som ett stort kylskåp. Det går åt massor med energi till trådlösa nätverk, till internetsurfande, till servrar och datorer jorden runt som hjälper oss att använda vår telefon. Ett kylskåp i varje ficka!

Livslängden på en smartphone är inte den bästa, dels är den känslig för fukt och stötar och det kommer hela tiden uppdateringar som får den att kännas gammal och seg.

Vid tillverkningen av en mobiltelefon skapas det i snitt 86 kilo avfall,  till det kommer allvarlig miljöpåverkan och kränkning av mänskliga rättigheter vid metallbrytning och tillverkning.

Det är nog inget som bekymrar miljömuppar som ärkebiskop Antje Jackelén som twittrar från sin Iphone…

 

-Pettersson skulle ju kunna utveckla frågan till att undra varför många av oss betalar kyrkoskatt till islams försvarare, eller till, nej jag stoppar där…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 

 

12 thoughts on “Ibland går hissen inte ända upp…

  1. Svenska Kyrkans ärkebiskop och dess biskopar inkl deras kanslier är just sådant skräp gräsrötterna kan avvara. Stick till Mecka och stanna där! Sedan återgår vi till ursprungskristendomen och dess modeller för att utse kyrkoledare.

    • Håller med. Det mesta idag har politiserats, så även kyrkan. Det är för övrigt mycket som vi skulle kunna skicka iväg till Mecka. Många båtar skulle det bli!

      Man får tycka vad man vill om kyrkan, men den har trots allt en plats i vårt samhälle. Det är ju där de allra flesta av oss har döpts och gifts oss. Så även våra förfäder, vilka också är begravda där. Men som sagt låt oss få tillbaka den gamla kyrkan, fri från politik och röda influenser. En kyrka som håller sig till den kristna tron som återspeglat det svenska samhället under de senaste 400 åren.

  2. Jag gjorde som hon sa 1995 slutade lägga pengar på skit,
    Jag gick ur kyrkan och köper öl istället mycket bättre.

  3. Varför ens vara med i svenska islamkramarkyrkan med en sån ledning??
    gå ur, spara pengar o köp nåt bra i stället!

  4. Varför måste vi prackas på dessa ”orakel” som orerar om miljön.

    Ingen av dem vet vad som ligger bakom det som händer med jämna mellanrum och ofta är naturligt.
    Det mest idiotiska är deras kortsiktiga ideer om vad som måste göras.

    Stenåldersliv förespråkas medans deras egna liv rullar på, de kanske klarar sig utan bil eller har råd med el-bil. Men att moralisera över oss som i princip har nollutsläpp av koldioxid är som att sparka in öppna dörrar.

    Dra ner på ”våra företrädares” löner och förmåner, då kanske de inser att problemet är lite svårare att lösa.
    Det borde startas en stor motrörelse mot de kostnader som miljöanpassningen kostar, för det mesta utan egentlig nytta.

  5. Ja varför lägger man pengar på Svenska kyrkan som inte ens försvarar kristendomen utan fjäskar för Islam.
    Antje jackelin var nog inte den skarpaste kniven i lådan ,utan den som hade åsikterna som låg nämst vänstern sjuka ideer.

  6. Nej hos en en del går inte hissen hela vägen, en sådan är ledarskribenten, den symboliskt stöddige Chaba Perlenberg
    som ägnar varje reportage om att skriva om den dynga han står
    o stampar i , och lägger över den på SD och M Enligt hans sjuka värld är det helt givet att Staffanstorps kommun ska rätta sig efter kravmaskinerna från mellan östern som inte vill äta den mat man blir serverad? Undra så över vad Chabo åt när han var liten?Ifall någon missat det så skriver Chabo i Kvällsposten, lika obegåvat varje gång.

Kommentera