Två syrier häktade misstänkta för mordförsök efter bråk i Östersund

BROTTSLIGHET. Det var i tisdags kväll som fem män anhölls efter ett bråk i Östersund. Under fredagen begärde åklagaren två av dem häktade, misstänkta för försök till mord.

Nu häktas två syrier på sannolika skäl misstänkta för försök till mord. Enligt åklagare Tobias Kajbring är det två målsäganden i utredningen, som båda ska ha fått skador från vasst föremål. Den ena ska vara mer allvarligt skadad än den andra.

– Det har förelegat en risk för att målsägande ska avlida, säger Tobias Kajbring.

De tre andra är släppta på fri fot men kvarstår fortfarande i utredningen, misstänkta för inblandning i bråket.

  • Kasem, född 1996, medborgare i Syrien häktas för försök till mord, står inget om tolk. Har inget i belastningsregistret.
  • Abdul, född 1999, medborgare i Syrien häktas för försök till mord. Abdul behöver tolk på arabiska. Dömdes 2017 för misshandel – ungdomstjänst 35 timmar. Dömdes i nov 2018 för ringa narkotikabrott (2 tillfällen) – dagsböter 30 á 50 kr.

-Pettersson ser att Sveriges Radio också rapporterar om saken…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Två syrier häktade misstänkta för mordförsök efter bråk i Östersund

  1. Kan vi inte komma överens om en sak här inne och det är att skriva till SVT varje gång de inte gör sitt jobb korrekt. Vi kan kontakta ansvarig utgivare som svarar oss som en chatbot med klippa och klistra. Jag har ingen respekt för dessa men eftersom vi alla betalar så borde vi göra vår röst hörd. Bäst är att ringa dem då kan de inte klippa och klistra.

  2. Har dessa kriminella parasiter måhända flytt från kriget i Syrien till Sverige för att söka skydd och kanske få asyl ?
    I så fall är det ju en perfekt svensk import som tackar för gästfriheten på detta sätt.
    Vad säger mån tro den nya klanen S, MP, C, L och bihanget V som ska styra Folkhemmet, är det sådana här typer som nu framöver ska få fritt inträde till Sverige i form av anhöriginvandring och annat ?

  3. Är alla narkomaner som kommer från Syrien, Annie fårskallen lööf kallade dom för kunskaps regn men alla verkar ha narkotikadomar i bagaget.
    Det känns som Sverige drog nitlotten än en gäng i globalist lotteriet.

  4. Sicka ena skämtare dom där ! ! ! ”Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Fortsättning följer . . .”
    Med vänlig hälsning
    Gubbe som hivat ut
    TV:n för decennier tillbaks.

Kommentera