Betalade förskottshyra för bostäder till nyanlända – fick inga

INVANDRING. I slutet av 2017 betalade Hanige kommun ut 3,7 miljoner i förskottshyra för att få nya bostäder. Men fortfarande har företaget som anlitades inte byggt klart lägenheterna, skriver Hem & Hyra. Totalt utlovades 54 lägenheter till studenter och nyanlända.

Kommunen tror ändå att det kommer bli färdiga lägenheter som det utlovats.

– De har sagt att det ska vara klart för att flytt i maj/juni. Lägenheterna ska gå till nyanlända, förutom cirka 20 ettor som ska gå till ungdomar, säger Jesper Schönberg, lokalförsörjningschef på kommunstyrelseförvaltningen i Haninge Kommun.

Pettersson säger att det verkar rättvist, 34 lägenheter av modell större till nyanlända som inte kan betala och 20 ettor till svenska ungdomar som jag misstänker måste betala själva…fast jag undrar om det blir några bostäder alls…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Betalade förskottshyra för bostäder till nyanlända – fick inga

  1. Gär inget i ett av världens absolut rikaste länder Sverige där skattepengar växer på träd !

Kommentera