Språkkravet är verkligen jättedumt

REGERINGSBILDNINGEN. Det finns några saker som inte är så dumt med samarbetet mellan S+MP+C+L, ett är språkkravet för medborgarskap. 

Sverige utmärker sig från många andra länder genom att inte ha några språk- eller kunskapskrav för medborgarskap, trots att den enskilt viktigaste för att bli integrerat troligen är språket. Enbart språket är naturligtvis inte tillräckligt för en lyckad integration, viljan att bli en del av Sverige saknas på många håll och då blir det svårt.

Men det kan inte vara rätt att skattebetalarna ska försörja människor som inte får något arbete för att de inte vill lära sig språket eller att de har rätt till skattefinansierad tolkhjälp hur många år man än bott i Sverige.

Nåväl, Andes Lindberg verkar ha klart för sig vad som är bäst,som alltid…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Språkkravet är verkligen jättedumt

  1. Språkkrav för medborgarskap har Folkpartiet nuvarande Liberalerna drivit i varje valrörelse sen 2002. Jag gick själv på det första gången jag skulle rösta. Den här gången fanns det på 73-punktslistan tillsammans med skolfrågorna som just L:s krav. Vem är så lättlurad och tror att L skulle driva den frågan? Den plockas ju fram bara inför valen men lurar allt färre…

  2. Några reportrar på SVT har grava problem med att göra sig förstådda i tal, innehållet kan dock i sig vara begripligt. Hos Lindbeqg förhåller det sig precis tvärtom.

  3. Det är klart svenskarna ska lära sig ALLA språk i världen ,men SJÄLVKLART,kanske enklast så ändå iaf…
    Hahaha!
    Världs-$ocialtjänsten nr 1.
    Detta land är så bortanför räddning så ord saknas.
    Skönt att ha entledigat sig själv från skatt/$kuldslaverii.
    Jag tog pension själv här och nu.
    Try it you may like it!

  4. Den där Lindberg är väl en fara för sin
    omgivning?

    Individer som saknar omdöme bör ha
    skyddstillsyn!

  5. Språkkrav i Sverige ?
    Vilket rent skitsnack, om det införs och fungerar korrekt så finns det även tomtar och troll i verkligheten.

  6. Ingen är tvungen att läsa denna blaska
    Än mindre att köpa den

    Fast snart blir den väl skattefinasierad fullt ut som SVT när köparna uteblir och när inte presstödet räcker

Kommentera