Jonas Sjöstedt och vänsterpartiet säger nej till S+MP+C+L, men…

REGERINGSBILDNINGEN. Om Sverige vill ha en statsminister på onsdag och som läget är och de politiska förslagen är så kan vi inte rösta grönt eller gult. Men Stefan Löfven har några timmar på sig att omförhandla…för vänsterpartiet vill ha Stefan Löfven som statsminister.

  1. Vänsterpartiet kräver inflytande för att rösta på Stefan Löfven.
  2. Centerpartiet kräver att V hålls utanför allt inflytande.

42 thoughts on “Jonas Sjöstedt och vänsterpartiet säger nej till S+MP+C+L, men…

  1. Bara ett spel för galleriet !
    Är redan klart, kommunisterna med Sjöstedt i spetsen kommer naturligtvis att rösta ja till Löven för att stoppa U.Kristersson som statsminister och för att SD inte ska få något inflytande över svensk politik, Löven mutar Sjöstedt ett par fläskben så är saken klar.

  2. ”Lars Bern 13 jan – Stefan Löfvén har lurat skjortan av Annie Lööf. ”

    ”Lars Bern menar att regeringsbildningen är ett beställningsarbete av de internationella finansintressen som tidigare har bjudit in Annie Lööf till Bilderberggruppen och Trilaterala kommissionen.”

  3. Hoppas Jonas får ett rejält tryck i ryggen nu när partikamraterna vädrar blod.
    Det mest korrekta taktiskt är att sänka bastardförslaget till regering och upprätta lite stolthet i vänsterrörelsen, det skulle dra folk vid ett nyval.

    Sorgligt nog var Jimmie väldigt blek och intetsägande på presskonferensen idag, SD måste börja visa lite jävlar anamma redan nu om de ska öka i ett ev nyval.

  4. Ojdå, kommunisterna är riktigt kinkiga nu tydligen.
    Vill visst dra åt tummskruvarna lite, haha.
    Klagar över att inte få inflytande men vill själv likt de andra stänga ute SD.
    Förresten, Sjöstedts parti får ungefär samma behandling som SD. 😀

  5. Jag såg på text-tv att V inte anser det vara rätt, att de inte får vara med och leka med de andra i sandlådan.
    Att de inte får vara med och besluta enligt ”normala” principer. Nu verkar det som de börjar inse problemen i Sverige.

    Sju-klövern har trott sig vara immuna mot de odemokratiska ideerna som de själva fört fram när det gällt SD. Trots att alla partier har unkna förflutna, så verkar vissa tro att de är ”untouchable”. Inget kunde vara mer fel, när man själv är med och driver fram fascistiska ideer då får man räkna med att det slår tillbaka förr eller senare.

    Respekten för olika åsikter måste återupprättas och samtalstonen bör sänkas till en ödmjuk nivå. Det blir ohållbart när vårt parlament mer och mer börjar likna parlementen i länder kring medelhavet, där våld och egoism är viktigare än landets överlevnad.

    Tillåt inte att invandringen blir den viktigaste frågan i den meningen att den måste upprätthållas. Sveriges framtid, ekonomi och egna kultur är långt viktigare än att sju-klövern får leka godhetens apostlar.

  6. Tycker sjöstedt skulle skruvat till stenhårt och fällt löfven idag. Detta är inte förhandlingbart.det krusas runt en total inkompetent statsminister kandidat.bort med lövenoch company.jimmie kommer att bli större till nästa val..om det inte blir nyval.

  7. ”Förhandla”??
    Om vaddå? Vill du vara med och leka med mig? Eller vill du leka med någon annan?

  8. Glädjer är inte för tidig, som vanlig ett spel för pöbeln, med semantiska spetsfyndigheter kommer de att reda ut det hela till Löfvens fördel, sanna mina ord.

    • Tyvärr allt för sant men minns Askungens ord i Disneys klassiker om att ”Vad är väl en bal på slottet, de kommer att hitta på något sätt att stoppa mig iallafall” men se hur det gick när de små tog saken i egna händer. Tror vi blir mössen som dansar på bordet senast efter september 2022… 😉

  9. Man ska komma ihåg att Jonas är en retoriker utan egentliga andra politiska förmågor och att nu ska sätta sig i enrum med en gammal fackföreningsräv. Dock får man hoppas att V:s partistyrelse inser att valet de facto är att återgå till att bli Kamrat 4% eller att för första gången få reellt inflytande genom ett extraval där man i förlängningen sväljer ett sjunkande Mp även om de förmodligen smakar ekologiska halalslaktade svin som mörats alltför länge 😉

  10. Det sägs att efter statsministervalet behövs ej V för S+C+L+MP för att få budgeten och liknande igenom Riksdagen. Men regeringsunderlaget kan fortfarande få tjuvnyp av utskottsmajoritetens 9 mot 8 röster i Riksdagens alla utskott!

    • Thorsten S:
      Du är en klok man…. Hade faktiskt väntat mig att SES (Socialistiska Enhetspartiet Sverige) skulle ha bildas redan i dag.
      Nu verkar det att dra ut på tiden,när inte kommunisterna tilläts vara medlem.
      D.v.s. i förlängningen nyval,och hela planen kan gå om inte för C-FP….Behöver väl inte tillägga,att jag är glad…..Gör mig gärna omaket att besöka valstugan 7 April,för att på kvällen njuta av resultaten för MP/C/FP…

  11. Vad Talmannen nu då? Kristersson sa explicit att han inte var beredd att väljas till Statsminister. Vad sade Löven? Han sade sig ha en överenskommelse att kunna bilda regering med.
    Då bör ju talmannen förslå en omröstning om Löven som statsminister vid tidigare fastställda tidpunkten.

  12. Varför ska vi betala dessa politiker för jobb som dom inte utför? Om en hantverkare inte utför sitt jobb får han inte betalt, men högbetalda politiker kan kvittera ut lön fast dom inte utför jobbet, vi har inte haft någon regering på fyra månader, frågan är behövs regeringen?

  13. rjjödluvan och majoren våndas nu,gött.
    om löfven går V till mötes så är definitvt L och C väck,hur ska de kunna gå tillbaka till alliansen?omöjligt förståss.
    och alternativet är att böja sig inför kommunistkraven och då blir det grejer.
    Gonatt C och L. De som gräver en grop åt andra faller oftast själv i den.

  14. Hans lindriga ”krav” för att rösta fram Löven är ett hån mot Vs egna väljare. Svagt av Sjöstedt!

  15. Kan ni tänka er att denna dagen håller jag faktiskt på V och att de sabbar för S med flera. Tror V kommer isf i nästa val att rusa mot 15%

  16. Ha ha ha! Där fick Lööf och Björklund, för sitt påstådda oberoede! 🙂 Bra Sjöstedt, visa demokraterna!

    • Björklund svävade litet på målet i sin presskonferens, precis som den sanne folkpartist han är dvs vänder kappan efter vinden.
      Men Lööf, hon är ju bara sååå rökt!

    • Löven säger, ok Sjöstedt rösta ner mig och V släpper fram U.Kristersson och SD istället !
      Vad säger och gör Sjöstedt då ?
      Jo han och kamraterna i V röstar till 100% på Löven, svårare än så är det inte.

  17. Spännande fortsättning hopp finns att Svetsarn Majorn o Rödskrikan kommer att stå som fågelholkar dom trodde att allt var klart och att Kommunisterna skulle acceptera att de blir utfrusna.

  18. Lite stake men mycket dörrmatta hos Jonas Sjöstedt. Vägen är nu utstakad för EXTRA VAL. Alla skyller på andra ingen tar ansvar. Trist!

  19. Det jag och många miljoner väljare saknade var om V kommer att kräva att S säger nej till samarbete med C och L och Stefan har möjlighet att bli statsminister, eller om V kommer att rösta rött på Onsdag och därmed rädda Sverige temporärt från total undergång.

  20. Om nu Stefan Löven blir vald så återstår en fråga att lösa.
    Antingen var C och L dumma i huvudet för 4 månader sedan, eller så är dom dumma i huvudet nu.
    För fyra månader sedan var dom helt överens om att sparka ut Löven för att han inte klarade av jobbet som statsminister. Nu är man helt överens om att tillsätta Löven som statsminister för att han är den enda som klarar av jobbet som statsminister. Snacka om hjärnsläpp.
    Det som pågår i riksdagshuset har absolut ingenting med politik att göra utan handlar till 100% om maktgalenhet och pengar i den egna plånboken och att förhindra att det enda demokratiska partiet ( SD ) avlivas.

    • Spelar ingen roll hur mycket man utbildar idioter – de kommer att fortsätta att vara idioter och som i detta fall inte ens förstår enkel matematik liksom klart överskattar sin egen och deras respektive partis betydelse.

  21. Jonas litar på Stefans ord i.e Vi har snackat om det här redan och vi behöver inget skriftligt som kan störa statsministeromröstningen.

    • Men den miljon hövdade valmanskåren vill ha detta på papper så att de vet vad de skall hålla si till vid eventuellt andra val.
      Det är ju inte säkert att det blir några fler val i Sverige nu när det blir en diktaturstat.

    • Jonas sa till pressen att han inte säger något om hur han och V ställer sig, utan han pratar direkt med Stefan,
      Han kunde lika gärna sagt att sådana frågor begriper jag inte för jag har svårt att tänka, så det får Stefan ta men han kan ju inte heller tänka så det får ni lista ut själva.
      Det är ju så att alla människor i Sverige som skall leva med helvetet inte har någon rätt att få veta hur riksdagspartiernas partiledare tänker att ställa till till et helvete för dom förrens det är för sent.

      • Till och med begåvningsreserven kunde läsa mellan raderna idag på presskonferensen när Sjöstedt pratade att V kommer att stödja Löven i omröstningen !

  22. Ändå något positivt en gråkall måndag i Januari,från de ultraröda kommunisternas ledare Sjöström…
    Nu kan vi med stor tillförsikt se fram emot onsdagens omröstning. 🙂
    Först målade ”Svittsaren” in sig i ett hörn.Därpå steg fru Björklund och ”skräcken från Marmö”,in i samma fälla !! Nu sitter de alla tre,med ansikten likt en hoprullad Allers……..
    Abzurdistan som vanligt i sin skepnad !

  23. Nu är det panik hos Björklund och Lööf. Svetten rinner på syltryggarna.
    Bra av Jonas.Bättre än inget,

Kommentera