Vänsterpartiet lutar åt ett nej till Löfven

REGERINGSBILDNINGEN. Det lutar åt ett nej från Vänsterpartiet till att släppa fram Stefan Löfven som statsminister på onsdag, erfar TT/OMNI. Nyhetsbyrån uppger att det finns ett starkt motstånd inom såväl riksdagsgruppen som partistyrelsen. Under dagen ska partistyrelsen välja väg i frågan, innan ett möte med riksdagsgruppen som är planerat till måndagen.

Skälen till V:s inställning uppges vara två: Dels handlar det om själva politiken i överenskommelsen mellan S, MP, C och L, dels om skrivelsen att V inte ska få något politiskt inflytande.

– Pettersson gillar inte kommunisterna men att bestämma att V och SD, drygt 25 procent av väljarkåren, alltså 1.654.000 av väljarna ska hållas borta från inflytande är bra fräck.

Först SD, sedan V, vilket parti drabbas nästa gång? Har vi en en-partistat och diktatur på gång?

Självklart borde väljarna får rösta en gång till, inget har blivit som något parti lovat eller velat.

S+MP ska bilda regeringen med hjälp av C och L och budgeten som redan är bestämd är M+KD:s framröstad med hjälp av SD. Det är ett dårhus…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

34 thoughts on “Vänsterpartiet lutar åt ett nej till Löfven

  1. Jonas , om du kröker rygg för kapitalisterna nu är du och V snart förintade dörrmatta som Lööfvén kommer pissa på.
    Så rösta rött nu Jonas på onsdag,den färgen gillar ju ni i vänsterpartiet.
    Visa lite stake och ni kommer kansek få sosseröster i ett extraval.
    Dessutom är det en käftsmäll tillbaka mot Lööf och Björklund som inte vill veta av V ,ni måste stå upp nu och ge tillbaka.
    Nej till Löfvén och majoren och rödskrikan kommer kommer skita på sig av vånda.

  2. Ni kan ge er Faaan på att på att Alla partier suttit o räknat mandat och hit o dit med olika utfall med vem man ska alliera sig med.
    Men.Och den springande punkten är att.
    Ingen vill ha eller vågar sig på ett nytt val.
    Skitpartier som MP och L riskerar att åka ur riksdagen med sina 4%i ett val? NÄÄ skulle inte tro det!
    SD och V skulle vinna nya väljare pga sandlådepolitiken!
    De är tvingade att göra det här för att behålla sin lilla kaka I sandlådan….
    Tyvärr Sverige.. vi får det skitstyre som vi förtjänar.
    De kommer att pissa på oss som betalar hela kalaset, och om detta medelandet inte gått hem ännu så ska du sitta på ett dårhus.
    Även om det är Anni Lööf som ska sitta där.
    Våra folkvalda har svikit hela jävla väljarkåren, bara för att sitta kvar med överbetalda tjänster.
    Så enkelt är det!

    J

  3. En sån förnedring kan ju inte annat än ge en röd knapptryckning från V om dom ska behålla nåt av sin heder gentemot sina väljare.

  4. Nej det är inget dårhus, väljarna är väldigt splittrade. Många på både höger och vänster bland väljarna verkar nästan avsky varandra. Och det är klart att det återspeglar politikernas göranden. Nedsättande kommentarer bland väljarna, haglar. Dessa ofta ilskna ord fördjupar motsättningarna bland vanligt folk. Så ”vi” har oss själva att delvis skylla.

  5. Hoppas han gör vad som måste göras, för att knäppa de odemokratiska svinen på näsan! RÄTTVISA MÅSTE SKIPPAS!!! OCH RÄTT MÅSTE BLI RÄTT!!!

  6. Inga enskilda partier har mera rätt än andra att bestämma över ett demokratiskt forum som riksdagen. I så fall, har också riksdagen förlorat rätten att bestämma över oss medborgare genom lagar och skatter. När LIKA RÄTT FÖR MEDBORGARE INTE RÅDER, gällande representationens legitima inflytande, råder heller inte skyldigheter gentemot dem som inte godtar detta, utan enväldigt styr, enligt eget subjektiva odemokratiska godtycke.

  7. Jag tycker att dom här fyra partiledarna skall vara tvingade att läsa den Svenska GRUNDLAGEN !!!!!!! Om dom nu är läskunniga vilket jag inte tror eftersom dom aldrig tycks ha gått i skolan.

  8. Kommunisterna rösta nej till Löven ?
    Lika sannolikt som att det finns riktiga tomtar och troll.

  9. Ja är Jonas sjöstedt normal så fäller han löfven och company . men jag undrar….det bästa vore nyval.

  10. Vänsterpartiet har absolut inget annat alternativ än att trycka på den röda knappen på onsdag.

    Allt annat är uteslutet. Inte mycket att diskutera ens.

  11. Ja oavsett om man älskar eller hatar Sjöstedt så skulle han bevisligen stiga i aktning om han röstar emot Löfven , samtidigt ska vi nog ha klart för oss att operation övertalning ifrån Löfvens sida nog pågår för fullt . Sedan när det gäller fru Lööf så tror jag nog att hon inte snart vet var hon befinner sig på den politiska kartan , det enda som hon och major Björklund är intresserade av är att brännmärka SD sedan att landet havererar det fattar dom inte . Det vi nu ser är nog att det blir ett mera polariserat politiskt samhälle där småpartierna försvinner och att det blir två politiska block så som det har skett i många andra länder , och det är nog både på gott och ont , om inte annat så vore bildandet av ny regering mycket lättare , största parti bildar regering punkt slut .

  12. Och nyss beseglade L sitt öde. Blir det nu inte en Löven-regering av andra skäl, så står det många liberaler med rumpan bar. Låga odds på att Kristersson också fälls.
    Ja ni liberaler, vi hörde vad ni sade men framförallt noterade vi vad ni gjorde.
    Ett extraval om några månader kommer att radera ut L.

  13. SD kommer vara de enda arbetarpartiet kvar om V går med på detta, de andra släpper svenska arbetsmodellen.

  14. Sjöstedt (V) ogillar Lööf (C) av många olika orsaker sedan tidigare. I videon ett exempel av många fler …

    [youtube https://www.youtube.com/watch?v=3-pUm4K9jTQ&w=560&h=315%5D

    Han ser därför inte med blida ögon att rödskrikan skulle få igenom stora delar av borgerlig liberal (C) + (L)-politik enligt utkastet till sakpolitisk överenskommelse med (S) och (MP). Se länk nedan:

    16 sidor med 73 punkter:

    https://www.socialdemokraterna.se/globalassets/aktuellt/utkast-till-sakpolitisk-overenskommelse.pdf

  15. ” Vänsterpartiet står inför ett val. Ska de acceptera en sådan här mittenregering eller ska de i stället driva fram att Sverige får en högerregering med SD i baksätet, säger Liberalernas ledare Jan Björklund enligt TT.”

    Nej, nej Björklund, det handlar inte om det. Det handlar om din stora mardröm – Ett extraval.

    • Just det. Björklund vet mycket väl att han och hans parti åker ut ur riksdagen vid ett extraval tillsammans med rödhäxan och hennes centerparti.

  16. Om V röstar för Svetsarns soppa så sänker dom sig ju själva. Då är extravalet nära och det kan dom ju tjäna flera mandat på samtidigt som förhoppningsvis MP o L blir nedflyttade till Div 2. Fan om detta blir verklighet finns det ju hopp om livet igen.

  17. Jag skulle gotta mig om Rödskrikan, Miljötalibanerna och Björklund åkte ur riksdagen i ett extraval.
    Måttet med dumheter är rågat.

  18. Hur ar det mojligt att Vansterpartiet(kommunisterna) kan fa avgora vem som regerar i Sverige det maste ju for f…… bli nyval

  19. Det vore för väl! då kommer mitt förtroende för Sjöstedt som person, ej hans åsikter, att öka, kraftigt! Sänk Sverigeförstöraren Löven för f•n!

Kommentera