Favorit i Repris

Centerpartiets Nazistiska förflutna!

I Centerpartiets grundprogram från 1933 kan man läsa:

IV. Som en nationell uppgift framstår den svenska folkstammens bevarande mot inblandning av mindervärdiga utländska raselement samt motverkandet av invandring till Sverige av icke önskvärda främlingar. Folkmaterialets bevarande och stärkande är en livsfråga för vår nationella utveckling. Ett energiskt arbete måste bedrivas för folkhälsans höjande och vårt folk skyddas mot degenererande inflytelser. Folkfienden alkoholens fördärvliga verkningar måste genom upplysning, lagstiftning och på annat sätt effektivt bekämpas. Målet allmän folknykterhet, får aldrig lämnas ur sikte.

II. Under århundraden ha Sveriges bönder bevarat tron på kristendomen som en rik källa till andligt liv. Då kristendomen är den säkraste grundvalen för en redbar och allmängagnelig livsföring, måste kristen tro och livsåskådning främjas och bevaras som grundval för svensk folkuppfostran. Det religiösa livet bör beredas möjlighet att utveckla sig fritt och ostört av kristendomsfientliga inflytelser. Undervisningsväsendets ändamålsenliga och praktiska utveckling bör främjas och dess karaktär av en hela folkets uppgift betonas. Landsbygdsungdomens bildningssträvanden och möjlighet att till rimliga kostnader erhålla tillgång till behövlig praktisk och teoretisk undervisning bör underlättas.

LÄNK

OBS: Centerpartiet hette på den tiden: Bondeförbundet.

Det finns antagligen inte så många Bönder i Centerpartiet nu för tiden, men Centerpartiets ledning uppför sig som VILDSVIN!

 

2 thoughts on “Favorit i Repris

  1. Detta är ju t o m värre än ”nazismen”, detta ser ut som ren avsky mot främmande raser. Det hade faktiskt inte ens Hitler, som exempelvis hade flera negrer i sin arme’.
    Så nu får ingen prata med Centern längre och inte med S heller som har ett liknande förflutet….

  2. I Centerpartiets och Annies nya program står det numera istället, all tänkbar inblandning av andra element är livsviktigt för det svenska folkstammens utveckling och framtid !

Kommentera