Löfven år 2013: Vi ska ha lägst arbetslöshet i EU

ARBETSMARKNAD. Sverige ligger nu på plats 19 i EU:s arbetslöshetsliga. Med 6,1 procent i november har vi nästan dubbelt så hög arbetslöshet som tvåan Tyskland och mer än tre gånger så hög som ettan Tjeckien, enligt Eurostat. USA:s arbetslöshet ligger på 3,7 procent.

År 2020 ska vi ha EU:s lägsta arbetslöshet lovade Stefan Löfven (S) och Magdalena Andersson (S) på socialdemokraternas 37:e kongress år 2013, under förutsättning att S fick makten vid valet 2014.

Det är ett väldigt ambitiöst mål som kräver en kraftfull politik, sa S-ledaren då enligt Aftonbladet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

33 thoughts on “Löfven år 2013: Vi ska ha lägst arbetslöshet i EU

  1. Europas lägsta arbetslöshet, vatten o avlopp till alla världens fattiga och annat skrävel som kommit ur munnen på denne Pellejöns, men hela den så kallade regeringen har varit pinsam.

  2. Men jag gör ju så gott jag kan…med mitt Samhällsbygge… svetsningen fick jag lägga ner, när jag inte klarade av utbildningen..

  3. Det som sägs av politikerna stämner inte med verkligheten. Fakta, statistik talar emot deras åsikter, trots det fortsätter ljugandet.

    Det behövs en riksrätt där politiker ska kunna dömas. Det är inte förbjudet att göra dåliga affärer, men som politiker finns det riktlinjer för vad man får göra och vad man bör undvika. Trots det så sysslar politikerna med projekt som går stick i stäv med kommunallagen och andra etiska förordningar.

    Många av de projekt som gäller invandringen är i högsta grad tveksamma eftersom de gynnar vissa grupper. När det gäller lagen”hets mot folkgrupp” så klumpar man ihop alla grupper för att lättare kunna döma de som är motståndare till vansinnet. När det gäller saker som gynnar invandringen så vill man så långt som möjligt undvika att klumpa ihop grupperna, för att lättare kunna ge sken av att det gynnar flera olika delar av befolkningen. Trots att det i slutändan resulterar i samma sak.

    Plocka pengar av dem som betalar skatt och finansiera allt för dem som kommer hit. De som så vackert skulle vara en tillgång för landet. Nu börjar verkligheten springa ifrån politiker och andra hantlangare. Det går inte längre att lura de flesta med floskler och fake news.

    Upp till bevis, utlys extra-val!

  4. Inte lägst arbetslöshet men säkert lägst lön/pension i skitbygget EU.
    BRA JOBBAT DÄR ALLA SYLTNYLLEN/POLITRUKER SEN > 30 ÅR TBX!
    Kom nu bränner vi ljuset i bägge ändar IGEN…..Svenne/Svea gagar….

  5. Ljuger en medborgare för en myndighet så är påföljden att man blir lagförd.

    Ljuger en politiker för medborgarna så kallas det för POLITIK !

    • Zeleka:Briljant,lysande logik…
      Spot on!
      Dessutom har de fånigt bra pröjs….men för vad?
      Jo,kan vara bra att veta:Statsanställd=medborgare.
      Resten,pöbeln(privatanställd)=invånare…
      Lärde vi ngt idag?

  6. Är det någon som litar på Löfvén?
    Han ljuger ju konstant.
    Men Reinfeldt är inte bättre., inte ”Rödskrikan” eller.
    Hon har ju lovat äta upp sin högra sko.

    • Jag Grue Hetgröt. lovar att äta upp min kostym om 7.klövern inom 20 år får bukt med kriminaliteten i f.d. Sverige.

    • Muppen kommer att röstas ner på onsdag och vi får ett nyval! En sådan UNDERMÅLIG människa som Stefan Löven ska INTE vara statsminister!!!

      • För fyra månader sedan var nästan alla på det klara med att Löven måste avsättas av den anledningen att han inte klarade statsministerjobbet. Idag gör han tydligen det.
        Har han gått en SNABBKURS.

  7. Märkligt för det tycks som att vissa individer kan ljuga hur mycket som helst utan åtgärd? Ska man inte kunna begära lite hyfs av en person som vill va statsminister? Skrämmande!

  8. Han skulle ju ha ordning i ”flyktingpolitiken” också! Nej, Löven verkar vara en batikhäxa född i fel kropp!?

  9. Politiker lovar alltid runt och håller tunt. Personligen har jag aldrig litat på den där pajasen. Inte ens hans utseende är trovärdigt.

  10. Undrar hur hög den riktiga arbetslösheten är egentligen, nu finns det en massa saker som inte räknas in i arbetslösheten. SFI och om jag inte missminner mig så räcker det med ca 1 timme arbete i veckan för att inte vara arbetslös, sedan en massa subventionerade arbeten.

    Den sanna siffran törs våra ledande i samhället inte visa, den är alldeles för skrämmande för att visa för det arbetande folket som betalar för lögnen.

    Kan dom inte visa hur många det är som arbetar 100% sedan 90% o.s.v, även ska subventionerade arbeten och utbildningar visas. Det är fortfarande väldigt intressant för alla att se den sanna siffran, förutom dom vänsterblivna som säger att vi har råd

    • Ja inte stannar arbetslösheten vid 20% i alla fall.
      Nästan alla SVENSKA ungdomar är ju arbetslösa.
      7-KLÖVERN anser att om man studerar så är man inte arbetslös.
      Jag anser att betalar man inte skatt så är man arbetslös och mig veterligt så betalar inte studenter skatt. Alltså skall alla som studerar räknas som arbetslösa och alla invandrare som lever på bidrag och inte heller betalar skatt skall också räknas som arbetslösa.
      Det första som en eventuellt ny regering har att fixa är att ta fram några hundratusen nya jobb i månaden i några år framöver.

  11. Loket Stefan Löfven (S), koleldaren Gustav Fridolin (MP) samt stinsen Jonas Sjöstedt (V) lyckades ”hjälpa” den avsatte arbetsmarknads- och etableringsministern Ylva Johansson (S) att åstadkomma totalstopp på ekipaget på ”snabbspåret” som skulle leda till riktiga jobb för alla ”högkvalificerade” nyanlända.

    https://4.bp.blogspot.com/-GjOkQBGSX6Y/V4NSAeAGAfI/AAAAAAAAFAU/EdMqlaBPU0QH-G-eQmKQpYf-wQQl84rzACLcB/s640/lok-LOW.jpg

    Från Jeanders bildblogg

    https://petterssonorg.files.wordpress.com/2015/09/2015-09-15_0757.png

  12. Undrar när det ska bli straffbart att ljuga och inte leva upp till all skit politikerna lovar. De låter alltid så sagolikt gulligt och bra när det står och LJUGER svenska folket rakt i ansiktet, det jävligaste är att alldeles för många köper skiten de säger.

      • Ja och det tyvärr alla politiker, ingen undantagen de är bara ute efter makt och egna förmåner !
        Det där s.k ”vanliga” folket som politikerna alltid brukar säga och ljuger fulla vart 4:e år betyder naturligtvis ingenting när det kommer kritan det behöver man ju inte vara Einstein för att inse.

      • Kent, just därför ska man ALDRIG lita på en politiker, ”att dölja sanningen är första steget mot lögnen” finns inte en enda politiker som vågar berätta sanningen för svenska folket, och stå för den.

      • Det är ju 7-klöverns väljare det är synd om. Det kan inte vara lätt att gå igenom livet utan huvud.

      • Till Kenta vill jag bara säga att vid valet 2014 var det sista gången vi hade rätt att säga vår mening EN DAG vart fjärde år. Nu har vi blivit fråntagna även denna rätt.

    • Det är ju 7-klöverns väljare det är synd om. Det kan inte vara lätt att gå igenom livet utan huvud.

Kommentera