SD utan talartid på Folk och Försvar – ställer in

FÖRSVAR. I Sveriges Riksdag finns åtta partier, sju av dem har varit med att slakta försvaret. Det åttonde nekas talartid, därför kommer Sverigedemokraterna inte att delta i Folk och Försvars årliga rikskonferens i Sälen. 

– Varför ska vi då åka upp dit och sätta oss på åskådarläktaren? säger Roger Richtoff, SD:s försvarspolitiske talesperson.

Sälens Högfjällshotell. Foto: Ulf Palm

Konferensens generalsekreterare Maud Holma säger att SD har fått tid på scen tidigare år och att alla partier inte är representerade i talarschemat varje gång konferensen äger rum.

Rikskonferensen samlar varje år ca 350 deltagare och 50-60 talare under tre dagar för kunskapsspridning, samtal och debatt. I fokus står världens säkerhet, Sveriges försvar, människors trygghet och samhällets krisberedskap.

-Pettersson noterar att mobbningen av Sveriges mest försvarsvänliga parti fortsätter och ser att det finns tid för Anders Lindberg, socialdemokraten från Aftonbladet och Hanna Gunnarsson, Vänsterpartiet i programmet, liksom Ung Vänster och Grön Ungdom samt många andra som inte jag skulle vilja hålla i handen när det börja blåsa och inte annars heller för den delen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “SD utan talartid på Folk och Försvar – ställer in

  1. Det SD kan göra är att åka dit och ha trevliga skiddagar i backarna.
    Men skidbackarna som är vid ”Högis” är bara de ända som är precis bakom hotellet.
    Samt ”Högis” är ett redigt ”Blåshål” när det ligger helt öppet.
    Bättre med att då ta ”skidbussen” och åka bort till Tandådalen/ Hundfjället .
    Eller ta sig ända bort till ”Stöten” som har de rejäla skidbackarna.
    Därefter på kvällen med trevlig Afterski.

    Samtliga av 7 Klöverns Ungdomsförbund finns med deras ledare.
    SSU – LUF – CUF – MUF – KDU – Grön Ungdom – Ung Vänster.
    Men ingen! ! ifrån Ungsvenskarna SDU.

    Dan Eliasson med ”Att skapa ett säkrare Sverige”.
    Anders Lindberg skall vara med om ”Utrikes perspektiv”
    Dan Eliasson hur landet skall bli säkrare!
    Vad Morgan Johansson skall prioritera med vår trygghet och säkerhet.
    Frågan är om en som skall ge kommentar efter ”Hoten mot Sverige – konsekvenser för individ och samhälle” skall svara med.
    Samt kommer att bli avbruten.
    ”För nu pratar jag och då vill jag inte bli avbruten”.

    Ur prog.

    Söndag
    (17:50) Utrikespolitiskt perspektiv
    P J Anders Linder, chefredaktör Axess
    Anders Lindberg, politisk chefredaktör Aftonbladet

    Måndag
    15:35) Att skapa ett säkrare Sverige
    Dan Eliasson, generaldirektör Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB)

    Tisdag
    (12:30) Trygghet och säkerhet –prioriteringar
    Morgan Johansson, justitie- och inrikesminister

    (14:25) Hoten mot Sverige – konsekvenser för individ och samhälle
    Ulf Merlander, lokalpolisområdeschef storgöteborg nordost
    Erik Wennerström, generaldirektör Brottsförebyggande Rådet (BRÅ)

    (14:55) Kommentarer
    Magnus Ek, förbundsordförande CUF
    Martin Hallander, förbundsordförande KDU
    Henrik Malmrot förbundsordförande Ung Vänster

    Enbart från de tre ”starka” ungdomsförbunden är representerade med att ge Kommentarer.
    Det saknas ifrån ytterligare 5 st. ungdomsförbund.

  2. Hanna Gunnarsson har talartid. Det var hon som uppmanade till att riva ner SD:s valaffischer. Hon åtalades för uppvigling.

  3. Spelar väl ingen roll om SD får sitta läktaren på rikskonferens i Sälen, patiet sitter ju ändå på den politiska åskådarläktaren i riksdagen !
    SD kommer garanterat att böja ner sig och rösta ja till U.Kristersson i kommmande statsminsteromröstning utan att få något tillbaka, vilken patetisk lekstuga och 2022 har Sverige förmodligen en 8 klöver.
    Blir definitivt en röst på AFS även 2022.

    • Det blir nog ingen röst alls av den enkla anledningen att det inte finns någon politiker eller något politiskt parti att rösta på i det som en gång var Sverige.

  4. Svensk demokrati i sitt esse, vi måste värna om demokratin ältar våra sk politiker, vi måste stå upp för den säger rikspuckot Löfven.
    För att 5sekunder senare kringgå den och förklara sig med (fel värdegrund)
    Vad är det som säger att våra sk politiker har rätt värdegrund?
    Resten av världen verkar tycka vi är tappade bakom en vagn.

  5. Folk och försvars konferens är enbart propaganda för Nato. Att SD nekas talartid beror nog på att de är mot Nato.

  6. Visar bara att 7 klövern fortsätter att leka i sandlådan med sina hinkar och spadar. Och SD får som vanligt inte vara med.

    Undrar bara när majoriteten av väljarna ska börja inse att politiker som först och främst ägnar sig åt vuxenmobbning före att ta ansvar för landet inte är kapabla att styra landet.

  7. Många anser att SD numera egentligen utgör en kontrollerad opposition, om det är så måste även den mycket omfattande och utbredda vuxenmobbingen mot dem åtminstone delvis vara kontrollerad! Skräckinjagande!

    • 7-klövern är ju till 100% eniga om att hålla SD utanför det politiska arbetet i Sverige men inser inte att just därför så har SD det största inflytandet på Svensk politik. Ingenting kan göras i dag utan att SD måste diskuteras. Man måste hela tiden tala om SD och det är bra, ju mer diskussioner det är om SD, ju mer inflytande får dom.

  8. Rent etiskt skulle de inte delta även om de fick talartid.
    Det snackas om försvar hit och dit, sanningen arr säga så har vi inte råd med försvar längre. De pengarna läggs på invandringen och Malmö m.fl.

    Det är bättre att stå utanför helt och försöks bedriva en balanserad politik utifrån en minskning av invandringen och dess kostnader. Varför försvara oss när vi är på gränsen till sammanbrott ekonomiskt och nära eb sytsemkollaps.

    Läg de pengarna som finns på att utvisa dem med beslut om det, utvisa illegala. Ta makten i de dysfuntionella förorterna och när det är slutfört , då finns det förhoppningsvis pengar till försvar. Bostäder till de som arbetar, pengar till fattiga pensionärer, kvinnors trygghet kan garanteras och icke asylsökande eller dömda för grova brott utvisas med resultate av frigörande av tillgångar o makt över landet.

  9. Efternamnet Holma luktar tornedals kommunism. En del av släkten var goda kommunister och åkte till Sovjet för att bygga kommunismen. Slutade med nackskott eller slavläger för de trogna.

  10. Det är just sådant som bevisar,att i landet Abzurdistan råder fullständig ”demokrati”…Alla partier utom oppositionen tillåtes deltaga !

  11. SD tvår sina händer, vill inte befatta sig med slakten av försvaret, eller snarare charaden om uppbyggnaden av detsamma. Darura, Sveriges nya valspråk, svenskar, främlingar i sitt eget land.

  12. F o F är en arrogant klubb för inbördes beundran. Borde snarast stryka det första ordet i namnet, vanligt folk vill de ju absolut inte ha med på konferensen. Beträffande det andra F:et så kan man ju verkligen diskutera vad det vi nu har är för någonting.

    Bra beslut av Roger Bergsäker.

Kommentera