Antal vårdplatser färre än någonsin

Antalet vårdplatser per tusen invånare fortsätter att minska och Sverige är nu sämst bland OECD-länderna.

2,2 platser per tusen invånare är lägst i OECD och från Socialstyrelsen säger man att detta är den största flaskhalsen vården brottas med. SVT

Samtidigt visar siffror från december 2017, att Sverige ligger i topp bland OECD-länderna när det gäller skattetrycket. Ekonomifakta

Vad visar detta? Jo, att höga skatter inte är en garant för hög välfärd, utan det är hur vi använder dem som är avgörande.

27 thoughts on “Antal vårdplatser färre än någonsin

  1. Kommer en SVENSK åldring in på sjukhus är denne död inom en månad, då blir det mer pengar till kriminella utlänningar!

  2. Annie Lööf (C) regeringsförhandlar för närvarande om att få stödja Stefan Löfven (S) som statsminister. Hon har bl a det här lockbetet …

    http://pbs.twimg.com/media/CestfM1WwAEUFqm.jpg

    … och när det är fullt genomfört kommer alla problemen i sjukvården mm att bli lösta – tror hon.

    https://toklandet.files.wordpress.com/2017/01/strandhc3a4ll-alternativ-fakta.jpg

    Den avsatte socialministern Annika Strandhäll (S) tycker sjukvårdsproblemen är så gott som lösta redan nu.

  3. Det finns egentligen bara två saker som är viktiga
    för ”sverigesvenskar”, d.v.s. socialdemikrater och
    likställda:

    – att inte låta Sverigedemokraterna komma in i Riksdagen.

    – att släppa in så många invällare (muslimer) som
    möjligt i Sverige.

    => vår tid är ute!
    => vi har arbetat i onödan!
    => vi kommer att förlora det vi har!
    => muslimerna tar över allt som är vårt!

    Jag är rädd för det som händer i Vårt Fosterland!
    Jag är rädd (och vet) att många inte fattar hotet!
    Jag är rädd för att SÄPO inte skyddar oss!
    Jag är rädd att SÄPO skyddar muslimerna!

    = Varför skulle SÄPO annars tillåta att kontraktet
    som socialdemokraterna skrev med muslimerna
    1999 alltjämt gäller?

    Känner du dig trygg?

  4. Jag arbetar som vårdbiträde på Huddinge sjukhus, på vår avdelning är det 48 platser och 34 av dem är invandrare. Det är ständiga problem att försöka sköta vårt arbete, manliga sköterskor och biträden tillåts inte kontakt med kvinnliga patienter av muslimsk härkomst. Dagligen har vi män som inte respekterar besökstider och uppehåller sig på avdelningen för att vakta sin kvinnor, tolkar som ibland kommer och ofta så är det fel dialekt mm. JaG UPPSKATTAR ATT EN DEL AV INVANRARNA SOM ÄR HÄR ÄR 2-3 GÅNGER MER VÅRDKRÄVANDE. PÅ PSYKET SÅ ÄR DET CA 90 % INVANDRARE SOM ÄR PATIENTER.

    • Och hur sjuka är de egentligen, tycker alltid man hör ett evigt ojande när de sitter i väntrummet. ingen stake i importen!

    • Polle
      Det med ökat eller större vårdbehov får man räkna med det borde våra folkvalda också ha gjort då en del kommer från krigshärjade områden. Då är det nog bara så, att sedan kulturer är olika vad gäller besökstider och sällskap på salen är obetydliga petitesser enligt de som lovar och bestämmer. Att sedan det kan bli någon utmaning på en avdelning är ofta någon annans ansvar och börda.
      ”Men politikern är en luring, ja en riktig luring . Politikern är en luring och det är vi allihop.
      Guld och gröna skogar ska det bli när han får makt, men efter valet har han glömt vad han har sagt.”
      (Stefan Demert) artist

  5. Förklaringen ligger i att vi fått över en miljon nya innevånare senaste tio åren, som ligger samhället till last, tillför inget av värde, i förhållande till kostnaderna dom uppbär. All vår uppbyggda välfärd krackelerar sönder, det som tagit snart hundra år att bygga upp, håller på att raseras på några år. All annan förklaring är bullshit.

  6. Ja det gäller att sköta prioriteringarna. Hela världens Socialkontor tillika slasktratt eller ett fantastiskt land som verkligen tar hand om sina medborgare.

    • Tony.
      Ja jag får det inte att gå i hop, hoppas det blir en förklaring eller förändring snart, helst bägge.

  7. Detta verkar väldigt tydligt, jag hoppas att det tas upp och diskuteras i hela landet eller världen. Hoppas kan man alltid.

  8. Det är ju knappats förvånande , dom som är mest förvånande är väl våra beslutsfattare , men för gemene man så framstår det ju tämligen klart att , om man släpper in hundratusentals nya individer i landet så måste ju det beredas fler platser på våra sjukhus . Och det är ju inte bara där som det brister för hela samhällets resurser måste ju byggas ut i den takt som det kommer in nya medborgare . Sedan att skatteintäkterna inte räcker beror nog till en rätt stor del på att vi har en stor byråkrati med en massa högavlönande politiker , tjänstemän och generaldirektörer med bonusar , pensionsavtal och avgångsvederlag som är en stor tärande del i samhället .

  9. Skatten som vi betalar skall användas till VÅR skola, vård och omsorg.
    Inte i Palestina.
    Sedan när våra politiker slarvat bort våra skattepengar, gör de reklam att vi skall skicka in nya pengar till lungfonden, hjärt-fonden och Cancerfonden.

  10. När ingen vill ta ansvar för vad som går fel, bara tillsätter utredningar som ingen politiker vill följa eftersom det oftast är emot deras politiska version plus att det helt enkelt är så inkompetenta att de inte vet hur/vad de ska göra, är det lättare att begrava utredningen i byrålådor och kräva mer skattepengar, men med den ekvationen så går det sakta men säkert åt helvete.

Kommentera